NATTENS MARERITT – HÅPER VI BLIR KVITT DEN RASKT

Natt til Lørdag lå jeg hjemme alene, faktisk den første natten på lenge hvor jeg befant meg alene i huset helt uten Kasper. Litt merkelig var det, likevel også deilig. Jeg kunne nå sove så lenge jeg ønsker og bare ta det helt rolig. Vel, det var vertfall det jeg så for meg.

Klokken 04.45 våknet jeg ganske brått av flere dunkelyder i taket og veggen, deretter hørte jeg ganske tydelige klore lyder opp etter døren som tilhører kjelleren. Det raslet i noe plastikk over gulvet. Jeg spratt opp av sengen, stormet døren og fikk totalt panikk.
Jeg kunne jo ikke åpne døren, tenk om det var noen der inne. Tenk om noen hadde fulgt etter meg hjem og skjult seg i kjelleren. Altså jeg brakk meg nesten av tanken på det.
Jeg banket på døren og ropte ganske høyt «HALLO, ER DET NOEN DER». Det luktet adrenalin, frykt og redsel i hele rommet. Jeg havnet ganske raskt i en slags boble fylt med redsel. Ingen svar. Tankene vandret videre inn på at det kunne ha vært en katt som skjulte seg der inne. Likevel føltes det ikke trygt og åpne den døren. Istedenfor så vred jeg om låsen, slik at ingen skulle komme seg ut.
Da hørte jeg det en gang til, plastikken som ganske tydelig var i bevegelse bak døren. Jeg hylte, og det ble stille. Kanskje det bare var en mus. Nei, en mus kunne det ikke ha vært med tanke på den ganske tydelige kloringen på døren og rotter har vi ikke i bygda. Det har vi aldri hatt.
I fra gamle sagn fra bygda vår sies det at vi ikke har rotter i bygda som følge av en magi, ja eller trolldom fra en tid hvor bygda fra proppfull av rotter. Nei, rotte har jeg aldri sett.
Jeg løp ut av huset klokken 05.00. Gikk meg en lang tur i bare nattøyet og noen gjennomvåte sommersko som var det første jeg fikk tak på da jeg stormet ut av huset. I over 2 timer vandret jeg rundt i bygda, før jeg tok turen inn til min bestemor. Herregud så redd jeg var.
På morgenen da min tante sto opp tok vi turen hjem til meg samme, vi hørte ingen lyd og så heller ingen bevegelse i det vi åpnet døren til kjelleren. Likevel så vi spor etter at noen hadde lekt seg der om natten. Altså frykten i meg satt ganske langt fremme, så jeg valgte å overnatte på eldresenteret hos min bestemor natt til Søndag. Jeg turte ikke å være hjemme etter nattens lyder.
Det som var den største frykten i meg var å ikke vite hva som skjulte seg i kjelleren. Aldri har jeg vært så redd før. Vel, i dag fikk jeg vite hva lydene stammer fra, og jeg liker det overhodet ikke.
Jeg så det med mine egne øyne i kveld. Det som skjuler seg i kjelleren er en katt, riktig nok ikke en katt som i husdyr, men en røyskatt. Altså hva skal man gjøre, håper den ikke klarer å finne seg stier videre opp i huset. Likevel så er det betyryggene og vite hva det er, så man ikke må rømme huset om natten. Altså, jeg har aldri vært spesielt redd av meg, men akkurat slike lyder om natten. Ja, det skremte meg. Huff, nei håper vi blir kvitt den raskt.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229