MISS PERFECT TO THE WORLD

I løpet av 30 år arbeider vi 2 timer mindre i uka samtidig som vi har økt ferie fra 3 til 5 uker. Likevel har vi aldri hatt det så travelt og hektisk som det vi har i dag. Hva kommer dette av og hvorfor gjør vi livet så mye mer avansert enn hva det egentlig er ?

Personlig kjenner jeg ofte på en hektisk hverdag, en hverdag hvor jeg strever med å få endene til og møtes. Dette til tross for at jeg i dag har 2 timer til gode, om man kan si det slik.
Jeg velger raske og enkle løsninger på alt jeg foretar meg. Ta middagen som ett eksempel. Jeg lager middag hver eneste dag, noe som ofte ender på toro eller annen halvferdig mat som jeg selv døper om til «hjemmelaget middag». Det er enkelt, kjapt og godt. Jeg liker det.
Skulle jeg ha laget en middag helt i fra bunnen av, ja så er jeg sikker på at tiden ikke hadde strukket til. Det er jo så utrolig mye annet som krever tid. Ja, selv om teknologien i dag har tilpasset seg den hektiske hverdagen. Ta klesvasken som et eksempel, du kan vaske klær på hurtigvask. Helt fantastisk.
Nå burde man jo spart litt tid eller hva ?
Vi burde jo ha ett hav med tid til overs, likevel så klager vi over hektiske dager. Det er vertfall jeg ekspert til å gjøre. Altså klage over hvor raskt timene passerer.

Så hva er det egentlig som skjer ?
Hvorfor føles det ut som om døgnet har for få timer, har det alltid
føltes slik ut ?

Mine antakelser er at det hele stammer fra det enorme folkehavet med forventninger som vi alle har bidratt til å skape. De forventningene vi har til andre, men også de forventningene vi har til oss selv. I dagens samfunn er alt bygget opp på å være «perfekt», ja i det minste at alt skal se «perfekt» ut ovenfor andre mennesker. Vi lyver for andre, men kanskje mest av alt til oss selv.
Barna skal minimum gå på to ulike fritidsaktiviteter, helst i fra barnehagealder. Foreldrene skal følge opp barna på disse aktivitetene. Kjøre dem hit og dit etter jobb, barnehage og skole. Er det rart at tiden ikke strekker til ?
Det ligger mye stress skjult i alt presset som mange føler på i dag. Vi har så utrolig mange valg og muligheter. Likevel så velger flertallet og følge strømmen. Hvorfor ?
Forventninger, press og stress fører til at vi glemmer av å leve i nåtid. Vi lever en dag som om det skulle vært en hel uke. Er det rart at tiden ikke strekker til, og at vi ofte føler på at døgnet har for få timer.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229