Mine tanker - Abort loven i Norge

I dag kan alle norske kvinner kreve abort før uke 12, uten begrunnelse for ønsket sitt. For å gjennomføre en abort trenger du ikke henvisning fra fastlege, og kan med det oppsøke et sykehus med gynekolog avdeling. Etter uke 12 kan norske kvinner søke om abort, noe de aller fleste får innvilget. Abortloven vi har i Norge handler om tillit til kvinners moral og etikk. Det er kvinnens kropp og med det også kvinnens valg om dem ønsker å bære frem barnet i magen.
Norge tilbyr også gratis abort for alle kvinner som oppholder seg i landet. Kvinner i Norge har rett til å utføre en ønsket abort.


Du som meg har kanskje allerede rukket og bli godt kjent med begrepene «tvilling abort» og «paragraf 2C». Du har kanskje rukket å få ett godt innblikk i abortkampen, en kamp som lenge har vært et omdiskutert tema på stortinget og i sosiale medier. Om du likevel ikke riktig har fått med deg alt, går abortkampen ut på å kjempe for retten til å beholde selvbestemt provosert abort i Norge. Det vil si at vi sammen kjemper en kamp om å selv kunne ta beslutningen og valget om å avslutte et uønsket svangerskap med medikamenter eller instrumenter. Vi kjemper om å eie vår egen kropp.
For som kvinne kan man oppleve å stå i en situasjon som utgjør at abort er det eneste alternativet. Det kan oppstå situasjoner som disse :

Bære frem ett barn som ikke er levedyktig.
Bære frem ett barn som ble skapt via incest.
Bære frem ett barn som en konsekvens av en voldtekt.
Bære frem ett barn når du selv er «barn».
Bære frem ett barn når du ikke selv har helse til det.
Bære frem ett barn under rusmisbruk.
Bære frem ett barn under alkoholmisbruk.

Det finnes selvsagt mange flere årsaker enn disse til at en abort kan være eneste utvei, årsaker som kun du som skal bære frem barnet kjenner til. Mine personlige tanker omkring hele denne situasjonen er – Det er kvinnen selv som faktisk skal bære frem barnet og med det også kvinnen selv som vet om hun befinner seg i en situasjon hvor ett barn er riktig å få inn i livet sitt. Noe jeg tror at kvinnen selv vet langt bedre enn hva staten gjør. Skal staten bestemme over kvinnens kropp ?

Personlig synes jeg det er fantastisk at vi som kvinner selv kan bestemme over egen kropp, og ikke minst eget ønske om å sette ett lite barn til verden. Jeg er helt enig i at tanken på prevensjon bør komme før en abort, likevel finnes det tilfeller hvor prevensjon ikke er en mulighet å tenke på. Da for eksempel ved en voldtekt.
Det finnes også tilfeller hvor kvinner blir gravide til tross for at dem er pliktoppfyllende med prevensjonen og da har gjort det de kan for å unngå ett uønsket svangerskap. Kanskje nettopp fordi dem ikke er klar for å bli foreldre.
Likevel ser jeg ikke alltid på dette med selvbestemt abort som positivt. Da med tanke på at jeg vet at det finnes kvinner som benytter seg unødig av denne retten. Jeg tenker da på kvinner som benytter seg av abort som prevensjon. Det er noe jeg absolutt ikke er positiv til, og som jeg ikke støtter.
En abort er ikke noe man skal ta for «Morro skyld», det er noe man skal være klar for og ikke minst forberedt på. For mange vil det å ta en abort oppleves som sårt, vondt og tungt. Nettopp fordi vi kvinner sitter med et enormt ansvar ved at vi kan bære frem barn.

Selv vet jeg ikke hvor positiv jeg er over at dette alternativet finnes, samtidig som jeg vet hvor uendelig lykkelig er over at vi faktisk har denne muligheten. Det er kanskje slik det skal føles, jeg vet ikke.
Jeg vet at dette med at vi kvinner sitter med dette ansvaret er noe som mange menn ikke synes er helt rettferdig. Da med tanke på at en kvinne kan ta valget over om en mann skal få lov til å oppleve å bli pappa eller ikke. Noe kvinnen kan ta en beslutning om, uansett hvor villig mannen er til det eller ikke. Som mann kan du ikke selv bestemme over et ønsket eller uønsket foster som er på vei. Det kan kvinnen, noe som kanskje er det jeg personlig ser på som ett enormt vanskelig valg og ikke minst ansvar vi kvinner bærer. Enkelte benytter også dette valget som en form for makt over mannen, noe jeg heller ikke stiller meg bak. Jeg ser ikke på det å sette ett barn til verden eller ikke som en makt eller et valg som er til å leke med. Dette fordi du til syven og sist faktisk ikke straffer mannen ved å verken ved valget om å beholde barnet, eller valget om å ta en abort.

Hva er dine tanker omkring abort ?

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
man Ska få bestemme selv mener jeg 😊 enig i det du skriver hernouw.com/livetmitt93
blondina
blondina,
Jag tycker de är upp till var och en, vill man inte ha barn och ändå råkar bli gravid så tycker jag man får göra abort. Ex jag, jag vill inte ha barn och blir jag gravid med sambon så är både han och jag ense om att det blir abort. 😊 Sen våldtäktsoffer som blir gravid med sin våldtäktsman, bort bort bort om de verkligen vill det.blondinas.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229