MIN FØRSTE GANG – RØYK, SNUS, ALKOHOL OG RUS

Kan du huske din aller første gang hvor du eksperimenterte, utforsket eller viste nysgjerrighet over noe for første gang ? Vel, jeg kan vertfall minnes tilbake til min første gang. Det er en ganske spennende følelse å skulle oppleve noe for første gang. Når spenningen først er sprukket, da mister man på mange måter lykken. Kanskje til og med man glemmer litt hvor nysgjerrig man en gang var, og hvor inderlig mye man ønsket å få oppleve den konkrete situasjonen.

🌟 MIN FØRSTE GANG FULL – Vel, første gangen jeg var full da var jeg 13 år. Helt JÆVLI var det og overhodet ikke slik jeg hadde sett det for meg. Dessuten smakte alkohol overhodet ikke noe godt, så jeg kunne ikke fatte og begripe at noen faktisk kunne kose seg med de ekle greiene der. ÆSJ, så stygt det var. Dessuten så gjorde jeg bare masse teite ting som å rulle i gresset, tippe på sykkelen og overnatte på fiskebruket. Ikke slik jeg hadde sett for meg i det heletatt. Ja, og for å ikke snakke om fylleangsten, for hva tenkte de andre om meg, hadde jeg sagt noe dumt til noen ? Åh, herregud så vondt å ikke vite !

🌟 MIN FØRSTE GANG ALKOHOL – Jeg var ikke eldre enn 5 år, mamma og pappa hadde hatt fest hjemme. Meg og min søster hadde overnattet hos farmor og farfar, da vi kom hjem sto det mye spennende på stuebordet. Mange bokser og merkelige flasker. Så urettferdig at de fikk kose seg med så mye «brus», mens vi måtte vente til Lørdag !
Jeg smakte på en boks, den smakte skikkelig ekkelt. Jeg smakte på en flaske og kastet nærmest opp. Dette var skikkelig ekkelt. Da mamma oppdaget dette fikk hun panikk, og jeg ente på legevakta. Jeg hadde ikke fått i meg så mye, så alt gikk heldigvis fint. Men kan godt forstå panikken som mamma kjente på.

🌟 MIN FØRSTE GANG RUS – Jeg var 14 år første gang jeg kjente på presset om ulike alternativer for rus, ett press jeg kjente ganske godt på. De fleste i vennegjengen hadde prøvd en eller annen form for rus. Jeg hadde vært til stede, sett på flere av mine venner bli skikkelig høye. De hadde det morsomt sammen. Jeg lyver om jeg sier at jeg ikke hadde lyst til å prøve, fordi det så morsomt ut.
Likevel sto jeg imot presset, jeg lot meg ikke overtale. Noe jeg i dag er skikkelig stolt over. I en alder av 25 år har jeg aldri testet noen form for rus, og det kommer jeg heller aldri til å gjøre. I en alder av 25 har jeg faktisk opplevd å gå i begravelse til ei venninne, fordi rusen tok overhånd. Helt grusomt hva bare det å prøve litt hasj kan føre til !

🌟 MIN FØRSTE GANG RØYK – Jeg var 16 år og hadde allerede stått imot presset ett år, så røk jeg bokstavligtalt på en smell. Jeg prøvde ett blås og hostet så mye at jeg var sikker på at «nå besvimer jeg». Jeg prøvde ett blås til, det gikk litt bedre. Likevel hostet jeg en del. Jeg prøvde tre blås, da var det gjort ! Jeg røyker ikke i dag, og synes at røyk både smaker og lukter skikkelig ekkelt.

🌟 MIN FØRSTE GANG SNUS – Jeg prøvde snus for aller første gang da jeg var 16 år, jeg hadde allerede prøvd røyk så hvorfor ikke teste snus. Jeg fikk en boks med snus som smakte lakris.
Jeg likte den ikke i starten, dessuten ble jeg skikkelig kvalm av den. Likevel fortsatte jeg, noe som førte til avhengighet. Jeg har snust siden den gang, for uten om gjennom svangerskapet. Da klarte jeg faktisk å slutte. Jeg føler meg i dag skikkelig dum som bare skulle prøve en snus etter svangerskapet. Nå er jeg totalt avhengig igjen !

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
kjekt og lese 😊 nouw.com/livetmitt93
TinaYoungHansen
TinaYoungHansen,
Alle ungdommer blir presset til å teste slikt en eller annen gang. Har selv vært gjennom det meste. Men vært uten alkohol i 10 år, rus i 15 og nå røykfri i 6 uker. Så alt kan man kvitte seg med. Men viktig tema dette.nouw.com/tinayounghansen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229