MAMMA ? HVA SKULLE JEG HETE OM JEG VAR EN JENTE ???

I går kveld kom spørsmålene som perler på en snor, alt en 5 åring kan undre seg over. For hvorfor heter Kasper, Kasper og ikke noe annet. Ja, og hvem var det egentlig som bestemte at Kasper skulle hete Kasper ?

Meg og Kasper satt i sofaen med hver vår hånd godt plantet i skålen med potetgull, da Kasper lot meg ta del i tankene sine. De uskyldige men undrende tankene til en 5 åring. Man kan forstå det, altså at det dukker opp en rekke spørsmål knyttet til identitet og det store spørsmålet «hvem er jeg». Spennende synes jeg, det viser bare at han er interessert i å finne mer ut om seg selv. Det liker jeg.
Jeg liker at han lar tankene sine sveve fritt, samtidig som han viser lyst og interesse i å skape seg ett større bilde av seg selv. Jeg kjente at jeg til tider måtte innhente meg selv litt i fra å le under spørsmålene som trillet løst i stua. Jeg kunne ikke knekke sammen, fordi disse spørsmålene som kom. Ja, de var seriøse. Det kunne jeg se på hele gutten, han lurte oppriktig på det han spurte om. Deler av samtalen vi hadde i går kveld, gikk noe som dette :

- Mamma ?
- Ja, hva lurer du på Kasper ?
- Ka sku æ heit vess æ va ei jente i magen din ?
- Mamma og pappa snakket ikke så mye om jentenavn, men de navnene vi likte begge to var Madelen og Silvia. Så viss du hadde vært ei jente vill du nok ha fått navnet Madelen eller Silvia.
- Åja, æ e gla at æ ble en gutt altså !

Det passerer noen få minutter før Kasper kommer med nytt spørsmål …

- Mamma ?
- Ja, vennen min ?
- Hadde du fleire navn til mæ, når du vessta at æ va en gutt ?
- Ja, mamma likte veldig godt navnene Alexander, Elias og Kasper. Det var mine favorittnavn til gutt.
- Åja, enn han pappa sine da ?
- Pappa likte best navnene Theodor eller Theo. Det ville han at du skulle hete.
- Åja, men va du sjefen da ?
- Nei, det var ikke mamma alene som bestemte ditt navn. Mamma og pappa prøvde alle navnene til deg, både mamma sine favorittnavn og pappa sine favorittnavn. Da syntes vi at du passet best til å hete Kasper. Fordi du lignet på en skikkelig søt liten Kasper, og det er du jo.
-
Ja, det veit æ, men seriøst æ skua egentlig ønska at æ heita Gilbert. Det e så nydelig mamma. Tenk å heite Gilbert !

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229