Lofoten - Kristiansand # Det er sårt

Hver sommer har meg og Kasper hatt en ting vi alltid gjør sammen, noe som jeg ser på som viktig og ikke minst en trist dag.

Hver sommer når vi er i Kristiansand har meg og Kasper hatt en dag vi setter av til oss to, en dag hvor vi reiser rundt og snakker om de menneskene som dessverre ikke er med oss lengre. Likevel de menneskene som har hatt stor innvirkning på mitt liv, de menneskene Kasper aldri fikk oppleve å bli ordentlig kjent med. Vi kjører rundt og ser på husene de en gang bodde i, mens jeg forteller noen morsomme historier fra tiden som var og ikke minst om menneskene jeg var og fremdeles er veldig glad i. Etter en god kjørerunde bruker vi å avslutte ved å ta en tur innom de ulike kirkegårdene de ligger ved. Der bruker vi å kjøpe inn roser å sette ned til de. Kasper bruker å velge fargen på rosene, samt hvilken rosebukett som skal pynte opp hagen deres (som vi kaller det).
Denne dagen merket jeg særlig i år at var viktig for Kasper, han hadde ett stort behov for denne runden. Kasper stilte mange spørsmål og undret seg mye over de historiene jeg fortalte. Han viste for første gang stor interesse i denne turen og ikke minst denne dagen.
Jeg er ikke sikker, men jeg vil tro at vi brukte omtrent 20 minutter på hver grav vi besøkte, dette fordi Kasper virkelig koste seg med å få høre om hvem de en gang var og hvordan de så ut før, ja og ikke minst om han lignet på dem.

Etter en slik dag med mye inntrykk tar det virkelig på, det blir på mange måter en ganske tung dag. Jeg kjente flere ganger under utspørringen og undringen til Kasper at det lå en tåre i øyekroken og lekte med meg. Det var sårt, men også veldig fint.
Kasper kjente også på at dette tok på, han strevde med å holde tilbake på alt han tenkte på. Spørsmålene kom trillende og jeg fant raskt ut at vi måtte finne på noe helt annet etter en halv dag med snakk om døden. Jeg valgte med det å ta Kasper med på noe han virkelig har ønsket, nemlig å reise inn til museeumet i Kristiansand for å se på hvordan Kristiansand så ut før. Ja, og for å ikke snakke om for å se hvordan det så ut der de lagde deler av Kamilla og Tyven filmene. Kasper har nemlig fått skikkelig dilla på disse filmene. Det ble noen fantastiske timer, hvor Kasper fikk løpt rundt litt og ikke minst reist litt inn i fantasiboblen om at han var med i filmene til Kamilla og Tyven.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
vibeke
vibeke,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229