LET’S TALK ABOUT SEX

Sex er noe jeg personlig mener at det snakkes alt for lite om på skolen, der snakkes det snaut om kroppsdeler, spenningen og det overfladiske som hormoner. Det snakkes aldri om hvordan kroppen egentlig opplever sex og ikke minst om hva som faktisk skjer inni deg, med deg og hvordan kroppen endres etter at man har hatt sex.

Sex er noe mange mennesker er nysgjerrig på, og da kanskje særlig tenåringer. Uerfaren og kåt, desperat etter å finne noen å bare gjøre det med. Noen til å bare «sprekke» uskylden.
Mange bærer en slags fantasiboble over hvordan det egentlig er å ha sex, samtidig som mange vet at den første gangen kanskje ikke er så behagelig. Kåte og desperate vandrer flere tenåringer rundt med «overfylte støvler». På skolen har de hørt at det skjer ting ved kroppen, de har hørt at penisen blir stiv ved ereksjon og at jenta blir våt. De vet at det kommer sæd ut av penis. Likevel så er det mye de ikke vet, som for eksempel hva som skjer med dem før, under og etter sexen er utført.

For hva skjer egentlig med kroppen din ?
Hva tenker du under sexen og hvordan føles det ?
Hva skjer egentlig med kroppen din etter at du har hatt sex ?

Mange tror at det bare er å gjøre det, altså ha sex og etterpå vil alt være mye bedre. Alt blir så mye bedre om man bare kvitter seg med uskylden. Vel, blir det egentlig det.
Ditt første samleie vil ganske sikkert ikke skåre til forventningen din. Det er oftest ubehagelig, klønete og lite romantisk. Det er svært få som opplever orgasme ved sitt første samleie, noe som for enkelte kan komme som en overraskelse. Sex og orgasme henger trossalt sammen, så det er jo en selvfølge. Em, nei det er ikke en selvfølge. Det er heller ikke en selvfølge å få orgasme under sex. Noe som overhodet ikke handler om dårlig sex, eller at det er noe galt ved deg som ikke opplever å få orgasme. Noen får rett og slett ikke orgasme.
Under sexen er det ikke unormalt å la tankene sveve litt fritt, det er heller ikke unormalt at det dukker opp tanker som overhodet ikke relaterer til sexen. Du er ikke unormal om du tenker på hva dere skal ha til middag dagen etter under selve akten. Etter sex skjer det ting med kroppen din, følelser kan ta over tankene. Noe som også er helt normalt. Noen blir lykkelig og blide etter sex, andre kan oppleve å bli lei seg og irritert. Du er ikke unormal om du reager på noen av disse måtene. Vi mennesker er forskjellige og opplever også sex ulikt. Min erfaring med sex trenger overhodet ikke være lik din erfaring.
Vi liker også ulike ting under sex, noe som er helt normalt og ikke minst viktig å eksperimentere med. Det er også viktig å si i fra til partneren din om det er noe du ikke liker, eller noe du liker bedre. På den måten vil du kunne oppleve sex på best mulig måte sammen med din partner. Det er også viktig med respekt under sex, sier partneren din nei. Ja, så betyr det nei.
Da uavhengig av om dere skal ha sex for første gang eller 10 gang. Ett nei er ett nei.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
så sant så sant 😊nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229