JEG REAGERER MED REDSEL

I dag har det tordnet og lynet i Lofoten, ganske uvanlig årstid for oss å få dette været. Altså, nå påstår jeg ikke at vi som er bosatt i Lofoten ikke er vant til variert vær, men akkurat lyn og torden er noe som vi svært sjeldent opplever om sommeren/høsten. Her bruker torden og lyn å oppstå om vinteren, noe som kanskje igjen er litt merkelig for andre som opplever det i hovedsak om sommeren. Det at det lyner og tordner i dag er noe jeg reagerer på, altså ikke bare med den vanlige hodepinen som følger med været. Nei, jeg reagerer med redsel.

Jeg har ikke alltid vært redd for lyn og torden, men har likevel bestandig hatt respekt for været. Noe jeg bestandig har hatt, da særlig med tanke på at min mamma bestandig har vært redd for dette været. Vel, da jeg fylte 14 år fikk jeg virkelig kjenne på skremselen og skadene lynet bærer med seg. Jeg fikk nemlig da en telefon i fra pappaen min om at min lillesøster var blitt truffet av lynet. Det gikk heldigvis bra med henne, litt verre gikk det med venninnen hennes som hadde befunnet seg sammen med min lillesøster. Altså, det gikk bra, men skadene var litt større og langt mer alvorlige på henne. Jeg var ikke tilstede, så hele situasjonen er jeg noe usikker på hvordan konkret utspilte seg. Likevel så vet jeg hva årsaken var til at de begge to ble truffet av lynet og det var mobiltelefon. Disse to jentene hadde nemlig ironisk nok mottatt en telefon i fra naboen, en telefon som kun var ment for jentenes sikkerhet. Naboen ringte nemlig for å varsle om lyn og torden, og det var akkurat denne varselen som førte til at jentene ble truffet av lynet. Etter denne situasjonen har jeg bestandig vært livredd for lyn og torden, jeg drar ut alt av kontakter og skrur av all elektronikk. Bare for å være på den sikre siden.
Jeg forsøkte å ikke la min redsel smitte over på Kasper, samtidig som jeg i korte trekk fortalte han om været og at vi måtte gjøre noe annet enn å se på TV. Ikke akkurat en super beskjed å få når man ikke er helt i form, og den mest interessante underholdningen er TV. Likevel, fant vi på noe annet å gjøre. Vi fant frem kortstokken og spilte Kaspers favoritt spill idiot, ja eller «dårlig taper» som det heter hjemme hos oss. Super koselig var det, men skal si det var godt for hodet når lynet og tordnet forsvant !

Liker

Kommentarer

mammatetheo
mammatetheo,
Jeg liker ikke selv torden vær men stor sett så går det fint 😊 håper dagen og helgen deres vært bra 😊nouw.com/mammatetheo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229