Hvordan forbereder jeg Kasper til førskolen

Kasper er nå blitt hele 5 år og blir med det en av de eldste i barnehagen etter sommerferien. Noe som også betyr at han skal begynne i førskoleklubben, og begynne med små steg å forberede seg til å begynne på skolen. Jeg vet med sikkerhet at Kasper i løpet av det siste året nå, har vært veldig nysgjerrig på denne førskoleklubben og hva de andre barna driver med der. Vel, nå er det bare noen få uker igjen til han selv får oppleve det han har «spionert» i vinduene på, mens han selv hadde frilek og utetid.

Som mamma har jeg forberedt han på hva han nå skal få oppleve, noe jeg har gjort ved å kjøpe inn ulike bøker hvor han kan øve seg på bokstaver og tall. Dette kun fordi han selv ønsket det og viste interesse ovenfor at dette var noe han var klar for. Det er ikke mindre enn 2 år siden jeg selv ledet en førskoleklubb, så jeg vet hva han skal igjennom. Likevel er det noe med det å ikke «drepe» spenningen. Jeg ønsker heller ikke å «stjele» for mye av det jeg vet han skal igjennom, nettopp fordi dette er en opplevelse han skal få lov til å oppleve med de andre barna og førskolelæreren. Likevel kan jeg ikke hindre han i få lov til å forberede seg litt.
Kasper er en gutt som er veldig glad i alfabetet og bokstaver, han lærte allerede som 3 åring hvor mange vokaler og konsonanter alfabetet inneholdt. Ofte kunne han komme bort til meg å si «mamma det er 20 konsonanter og 9 vokaler i alfabetet». Det hadde han nemlig lært av en voksen i barnehagen. Dette er noe han fremdeles husker og snakker mye om, når vi snakker om bokstaver. Kasper har også lært seg å skrive sitt eget navn, samt å lese bildet av navnet sitt. Han kan bokstavlyden til flere av bokstavene, noe han virkelig er stolt av.
Noe han også kommer til å lære mye mer om i førskoleklubben. Likevel er det ikke kun dette førskoleklubben består av. Det er så mye mer.
I førskoleklubben får han oppleve en helt annen form for lærling, enn hva jeg tilbyr han hjemme. Ikke fordi jeg ikke vil, eller fordi jeg ikke ønsker det. Men som tidligere sagt, så ønsker jeg at han skal oppleve dette sammen med de andre barna og førskolelæreren.

Så her i hjemme er fokuset kun på å holde interessen hans vedlike, samtidig som vi øver litt på å skrive mamma, pappa, mor og far. Likevel så ønsker jeg ikke å presse noe på han, og utfører derfor kun dette ved hans ønske om øving.

Liker

Kommentarer

Zoezo
Zoezo,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229