Hvilken rett har mennesker til å spre hets og hatytringer ?

I kommentarfelt på ulike plattformer i sosiale medier kan man se hvordan politisk aktive personer, og andre bedriver hets, forfølgelse og hatytringer mot enkelt individer som har nazistiske, fremmedfiendtlige, religionsfiendtlige holdninger. For det er faktisk hatytringer det også, dette selv om de som uttaler seg og skriver det alltid vil komme til å hevde noe helt annet.
Utrolig nok så er det mennesker som sier at de er for mangfold, likhet, kjærlighet og forståelse som er mest aktive i denne typen sjikanering. Og da opplever jeg dem som like ille som dem de selv ønsker å ramme ovenfor den samme formen for sjikanering. Jeg mener at selv om du er en av støttespillerne til de som skiller seg ut, da enten fordi du støtter homofile, heterofile og transpersoner eller fordi du er sterk motstander av denne utviklingen som kan skyldes ulike årsaker. Ja, så bidrar du til at det å skille seg ut i dagens samfunn KAN oppleves som en skam for dem det gjelder.

Jeg har i alle år lurt på hvilken rett mennesker tar eierskap over for å spre hets, forfølgelse og hatytringer ovenfor mennesker som skiller seg ut i forhold til hvem dem selv er. Hvorfor hetse enkeltpersoner istedenfor å bekjempe egne holdninger ?

I min omgangskrets er jeg omringet av mennesker som bærer ulike holdninger, religionsfiendtlige og fremmedfiendtlige holdninger. Likevel har jeg aldri opplevd at deres holdninger eller overbevisninger gjør dem til ekle, slemme eller forferdelige mennesker. Jeg opplever dem som hyggelige og «normale» mennesker.
I omgangskretsen min har jeg også de som er homofile og bifile, samtidig som jeg også har mennesker som bærer en annen hudfarge og religion enn meg selv. Disse menneskene er også noe annet, de er foreldre, besteforeldre, kjæresten til en annen, bror, søter og venn. Men viktigst av alt de er medmennesker.
Jeg har siden jeg var lita vært oppvokst med å ha ett åpent sinn og ikke dømme andre mennesker for hvem de er, samtidig som jeg er oppvokst med å vise respekt og aksept for mennesker uavhengig av hudfarge, religion, kultur og seksuell legning. Noe jeg vet at har bidratt til at min vennekrets er så variert som det den faktisk er. Jeg er glad i dem alle, de betyr alle sammen enormt mye for meg og har tatt meg med på en reise igjennom livet. En reise jeg setter enormt stor pris på.

Dette er litt å tenke på, fordi Pride står for men enn bare seksuell orientering. Vertfall opplever jeg det slik. Gjør du ?

Med dette sagt så vil jeg også legge til at jeg absolutt er positiv til at alle individer skal få lov til å være seg selv, slik som dem er. Da altså uavhengig av om du er Nazist eller homofil.
Jeg er bare ikke like positiv til det å øke fokuset på at enkelt personer utsettes for diskriminering på bakgrunn av sin kjønnsidentitet eller seksuelle orientering. Dette nettopp fordi det da også øker fokuset på nazistiske, fremmedfiendtlige og religionsfiendtlige holdninger. Noe som utgjør at «konflikten» får et fokus som gjennom mine øyne er unødvendige og usunt for de det gjelder. Kan ikke mennesker bare får være slik som dem er, da helt uten at det nødvendigvis må ropes høyt om ?
Om det ikke lengre finnes noe å rope høyt om, vil jeg tro at det kanskje også vil øke aksepten mellom de ulike menneskene dette gjelder. Istedenfor å bygge hatet og hetsen enda sterkere.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
Bra innlegg 😊 nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229