HØST TIPS TIL BARNEFAMILIER

Mørkere og kjøligere tider lurer like om hjørnet, før vi vet ordet av det så er det tid for kakao med krem, fyr i ovnen, pledd i sofaen og en god film på tv som står for tur. Kanskje litt vanskelig å se for seg når solen sender sine behagelige varme stråler ned på oss og gradestokken viser over 20 grader. Likevel merker man små hint om at høsten kommer. Man ser det på trærne som har kledd seg i vakre nyanser av rødt, gult og oransje. Enkelte, inkludert meg selv har kanskje allerede følt høsten på kroppen, da med både hoste, feber og snørr. Ett skikkelig høsttegn for min del. Vel, med høsten kommer også endringer i været, regn og småkjølig vind kan prege hverdagen. Barna reagerer ofte med trass på høsten, plutselig «må» de små være mer inne. Det er kjedelig, utrolig kjedelig. Særlig om man er vant til å få lov å være ute hver eneste dag, ja og kanskje har fått lov til å være litt ekstra lenge ute. Plutselig orker ikke verken mamma eller pappa å ut om ettermiddagen. Da er det kanskje ikke så merkelig at barna kan kjenne på en liten frustrasjon?
Personlig har jeg også kjent på dette, altså at man blir mindre motivert om høsten til å ut. Noe som er synd, fordi høsten er en så herlig årstid egentlig. Naturen er så fargerik og vakker, og byr på mye spennende. Vel, her kommer noen tips til deg som kanskje ikke vet hva du skal finne på når høsten inntreffer.


PLUKKE BÆR – Hva er vel mer koselig enn å ta med seg en bøtte ut i naturen sammen med barna og plukke bær. Hvem plukker mest ?
Tyttebær, krekling, blåbær, molte. Jeg får helt vann i munnen. Bærene i seg selv er bare helt magiske når du selv har plukket dem. Ja, og for å ikke glemme alt det deilige dere sammen kan lage med disse bærene. Syltetøy, saft og trollkrem, er bare noe av det man kan lage. Her er det bare å slå løs fantasien, kanskje dere kan ha is med varme bær på til dessert ?

EPLESLANG – Har dere ikke epletre i hagen, hva med å skape litt spenning sammen med barna og dra på en liten epleslang. Jeg vil sterkt anbefale at du som forelder avtaler på forhånd med eier. Det å bygge opp en slik spenning sammen med barna kan være både interessant og morsomt!
Kanskje dere til og med kan bake en eplekake sammen, når posen er full. For hva er vel bedre enn eplekake med nyplukket, norske epler ?

TROLLDEIG – Er det en skikkelig våt, tung og grå dag ute, hva med å lage trolldeig inne ? Moro for både små og store. Kanskje dere lager deres helt unike skål til godterier, som dere kan dekorere og pynte etter eget ønske ?

HØSTPIKNIKK – Ta med pledd og en sekk/kurv fylt med noe ekstra godt og finn ett fint område dere kan slå dere ned. Hva med en tur i skogen, i en park, på stranden eller lignende og bare kos dere i det deilige høstværet.

LAG BÅL – Ta med noen vedkubber, litt enkel grillmat ut i skogen eller på stranden og benytt dere av de tilbudene naturen har. Kanskje kan dere lage ett nydelig bilde av skjell i sanden, eller lage spennende eventyr av kongler og mose i skogen ?

HØST REBUS – Tegn opp eller skriv ut ulike bilder av ting som finnes i naturen om høsten, la barna jakte på de ulike tingene. Bilder kan være av f.eks. Kongler, blader i ulike farger, bær osv. Super morsomt for både stor og liten. Hvem finner mest ?

GRØNNSAKER – Dra på en gård eller en butikk og kjøp inn deilige grønnsaker. La barna være med på å kutte opp grønnsakene og lag en deilig høstsuppe av grønnsakene. Både spennende og godt !

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229