DU BURDE ALDRI BLITT MAMMA !

Ok, så har jeg klaget litt i det siste over enkelte ting som følger med mammalivet. Jeg har rett og slett vært litt frustrert og sliten. Det må da være lov å ikke elske alt som mammalivet innebærer, dette helt uten at det betyr at jeg ikke elsker barnet mitt. For er det en ting som er sikkert, ja så er det at det ikke eksisterer noen i denne verden som jeg elsker høyere enn mitt eget barn. Min sønn er mitt liv, og jeg ville ikke byttet det ut med noe.

Dørene i barnehagen har vært stengt i flere uker allerede, og det er da ingen hemmelighet at man går litt ekstra oppå hverandre i disse feriedagene. Det betyr overhodet ikke at jeg misliker å ha mitt eget barn rundt meg. Likevel, så kjenner jeg at jeg blir utbrent.
Det må da være lov å innrømme at man er sliten, trøtt og til og med litt lei ?
Dette helt uten å bli arrestert av «mammapolitiet». Jeg er ikke perfekt, heller ikke som mamma. Likevel føler jeg selv at jeg er den beste mammaen jeg kan være for mitt barn. Vi har det da fint, selv om jeg til tider er sliten. Jeg er helt sikker på at det garantert ikke finnes en eneste mamma der ute som kan legge hånden på hjertet og si «jeg har aldri vært sliten etter at jeg ble mamma».
Det er bare det at gjennom sosiale media, så har alt blitt fremstilt så rosenrødt. Alt skal virke så perfekt, noe jeg overhodet ikke opplever at mammalivet er.
Jeg er ikke den mammaen som vandrer på rosa skyer gjennom hverdagen. Jeg blir sliten, trøtt og til og med irritert over småting. Ja, jeg angrer kanskje etter på, men feil er vel noe vi alle gjør ?
Jeg kan og tørr og innrømme at min hverdag ikke ser ut som ett glansbilde. Jeg er den mammaen som en gang iblant gir barnet mitt nettbrettet for å selv få meg en liten 15 minutters pause. Men det må da være lov ?
Selv om jeg en gang i blant ikke følger det pedagogiske riktige, betyr vel ikke det at her er det fritt frem og hakke ? For jeg vet at selv pedagoger trår feil. De innrømmer det kanskje ikke, men de gjør det. Som mamma er det vanskelig å bestandig tråkke riktig, det kommer støtt nye utfordringer sammen med barnets utvikling. Utfordringer jeg som kun har ett barn, aldri har støtt på. Det er ikke slik at jeg har en fasitbok på alt, likevel prøver jeg og finne de beste lønningene for oss. Og ja, vet du det er tøft, det tar på å feile. Det betyr ikke at jeg ikke elsker sønnen min, for det gjør jeg.
Jeg elsker også mammalivet, selv om jeg ikke elsker alle sidene med mammalivet. Til de som ikke har barn kan det nærmeste jeg kommer på i farten være å sammenligne det med arbeidslivet. Du trives kanskje på jobben din, selv om du også kanskje har noen deler av jobben du liker litt mindre.

Jeg vil avslutte med å rette en takk til deg som skrev til meg at jeg aldri burde bli mamma. Ja, deg som ikke selv har barn og erfaring om mammalivet, likevel deg som tillater deg å skrive til andre at dem ikke burde bli mamma. Gled deg til den dagen du skal leve opp til dine forventinger om mammalivet. Da er jeg ganske sikker på at du vil forstå meg også, vertfall litt. Da enten du tørr å innrømme det eller ikke.
I grunn så var det litt deilig å få tømt all frustrasjon jeg fikk ovenfor denne meldingen, det var godt å rett og slett få det ut !

Liker

Kommentarer

andreacharlotte
andreacharlotte,
Selvfølgelig har du lov til å være sliten 😊 Nettroll vil alltid være nettroll 😊nouw.com/andreacharlotte
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229