BEGRAVELSE – SORGEN ER STOR

I dag kom dagen jeg aldri trodde jeg ville oppleve, dagen hvor begravelsen til min kjære oldemor finner sted. Alt er fremdeles så uvirkelig, så sårt og ikke minst helt ubeskrivelig smertefullt.

Tårene renner, de brenner nedover kinnet mitt. Jeg kan nærmest ikke føle mitt eget ansikt, det er så ømt. Nesten like ømt som sorgen og savnet jeg føler på.
Denne dagen har jeg gruet meg enormt til, fordi jeg vet at i det sekundet jeg setter mine ben innenfor kirken. Ja, så blir alt virkelig. Da skjer det og jeg er tilstede i den fjerneste, mest uvirkelige virkeligheten. Den virkeligheten jeg ikke trodde at ville finnested. Dette samtidig som jeg på mange måter forstår at jeg ville komme til og oppleve denne dagen, jeg hadde bare ikke trodd at denne dagen ville komme så brått og plutselig.
Alt inni meg er kaos, det er fullstendig kaos. Likevel vet jeg at jeg må være tilstede og med på livets reise gjennom sorgen. Det gjør vont å si dette, men jeg kan ikke la sorgen ta kontroll over meg.
Om jeg i dag ikke klarer å være tilstede ovenfor meg selv, så gjør ikke det så mye. Jeg klarer meg. Det som er viktig i dag er at jeg klarer å være tilstede for Kasper og veilede han igjennom sorgen som jeg ikke selv forstår meg på. Dette er første gangen Kasper skal i begravelse, vertfall første gangen han skal i en begravelse som han vil huske. Det er vanskelig. Likevel så kan jeg ikke overbeskytte han i sorgen, jeg kan ikke frarøve han retten til å ta farvel med tippoldemoren sin. Som jeg helt ærlig skal innrømme at jeg har vært innom tanken på, nettopp fordi begravelse er så tøft og tungt som det er. Jeg har gått mange runder med meg selv, tenkt på han og om han er i stand til å takle en begravelse. Vi har sammen snakket mye om begravelse, og jeg har gitt han to alternativ. Han har fått valget om han ønsker å gå i barnehagen eller å være med i begravelsen. Ett valg jeg følte var riktig å gi ham, for å ikke tvinge han gjennom hverken det ene eller det andre. Kasper valgte begravelsen, noe som jeg bærer full forståelse for at han valgte. Huff som jeg gruer meg, jeg gruer meg så mye at jeg nærmest ikke aner hvor jeg skal gjøre av meg.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
<3 <3 kondolerer nouw.com/livetmitt93
Anleggsfrue
Anleggsfrue,
Kondolerer❤️nouw.com/anleggsfrue
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229