BACK TO SCHOOL – 14 STUDENT TIPS

Sommerferien nærmer seg veis ende for landets skolelever, noe som betyr ny klasse og kanskje også nye skole ?
Kanskje skal du begynne på videregående. Da har jeg satt sammen en liten liste med tips jeg selv skulle ønske jeg fikk, den gang jeg skulle begynne på videregående.

DU TRENGER IKKE EN FAST PLASS Å GJØRE LEKSER – Det å ha en skrivepult er vel og bra, men en gang iblant kan det faktisk være både deilig og nyttig å variere litt. Det å forflytte seg litt, kan faktisk utgjøre at hjernen ivaretar informasjon bedre. Du trenger ikke å flytte deg så langt, om så bare fra pulten til kjøkkenbordet.

KALENDER – Ved å ha en kalender liggende fast i skolesekken eller vesken, kan du enkelt skape deg en oversikt over prøver eller endringer i timene. Helt genialt, da særlig om du skaper gode rutiner på å benytte deg av den !

BEGYNN I DET SMÅ
– Har du en stor innlevering om 4 dager, så ikke vent til dagen før med å sette i gang. Ta heller små steg og skriv litt på den hver kveld, på den måten unngår du stress.

NOTATBØKER
– Det å hode ett system på fagene er noe som ikke er så avansert, da særlig ikke om du fra dag en skaper en god rutine. Ha egne skrivebøker til hvert fag, så slipper det å bli totalt kaos når prøvene kommer. Du har da en enkel oversikt over hva du har notert deg i akkurat det faget. Tro meg, det er veldig lett og skape kaos bare ved å gjøre en liten glipp.

ORGANISERING – Det å ha ting på stell er noe som virkelig kommer godt med i løpet av skoleåret. Kjøp deg gjerne en mappe eller en ringperm, slik at du enkelt kan oppbevare prøver, timeplan, lapper og ukeplan. Jeg kan garantere deg at om du er god til å ta vare på prøvene dine, vil du slippe unna mye «tørrlesing» når tentamen og eksamen kommer.

GODE RUTINER – Skap deg gode hverdagsrutiner som du selv vet du kan mestre og ikke minst forholde deg til. Leggetider, søvnrutiner, lekser, venner osv …
Finn gode tidspunkt som passer for deg og din hverdag, om du får kontroll på hverdagen din ungår du mye stress !

VÆR REALISTISK – Når du setter deg ned for å se over leksene dine, må du være realistisk. Hvor lang tid kommer dette egentlig til å ta ? Sett gjerne av litt ekstra tid også, slik at du får lest over dine egne tekster !
Det å lese ett kapittel i samfunnsfag, samt svare på ulike spørsmål knyttet til kapittelet. Ja, det tar litt lengre tid en 15 minutter …

BENYTT DEG AV SKOLETIMEN
– Har du fullført Norskleksen, men likevel har 12 minutter igjen av timen. Ikke ta frem Facebook og rot deg bort, ta heller frem leksen fra et annet fag. På den måten får du gjerne 12 minutter ekstra til å gjøre noe morsomt når du kommer hjem !

IKKE LA EN DÅRLIG KARAKTER ØDELEGGE
– Har du fått tilbake prøven med ett resultat du ikke er helt fornøyd med ? Ikke la det ødelegge hele motivasjonen din over dette faget. Ta til deg tilbakemeldingen og fokuser på den, hva kan du gjøre bedre neste gang ?

HVA TRENGER JEG ? – Undersøk hva du trenger av utstyr til skolen og hvilke fag du har. Dette slik at du enkelt kan kjøpe inn det utstyret du trenger til dine fag.
Rett før skolestart er det mye som selges i ulike butikker, det er da veldig lett å gå i «kjøpefellen» og kjøpe inn ting du egentlig ikke har behov for, bare fordi det står under skiltet «skolestart».

SYSTEM PÅ SKOLEDATAEN – Det skal lite til før dokumenter og notater flyter rundt på skoledataen, noe som utgjør at du aldri finner det dokumentet eller notatet når du virkelig trenger det. Mitt tips er å benytte deg av en mappe til hvert fag, samt å lagre notatet eller dokumentet med en tittel du vil kjenne igjen samt dato. På den måten vil du enkelt ha kontroll på både notater og dokumenter.

SPIS FROKOST OG LUNSJ – Det ligger noe i uttrykket «uten mat og drikke, duger helten ikke». Om du passer på å få i deg både frokost og lunsj vil hjernen og kroppen samarbeide langt bedre, dette samtidig som du slipper å forsøke å skjule den rumlende magen din som stjeler hele fokuset ditt. Du blir også langt mer kvikk og tilstede om du får i deg litt mat gjennom dagen. Det trenger ikke å være mye du spiser, om du ikke har så stor matlyst. Får du i deg en proteinbar eller en smoothie, så kommer du langt !

SITT FREMME
Ikke sleng deg med på kampen om den bakerste pulten, ved å sitte bakerst i klasserommet risikerer du bare å få mere tilsnakk. Dette samtidig som du gjerne ikke klarer å få med deg alt som læreren sier. Sett deg fremme, så får du med deg absolutt alt. Dette samtidig som du blir mer skjerpa !

FORBERED DEG TIL NESTE DAG
– Legg frem klær, bøker og utstyr du har behov for til neste dag allerede kvelden i forkant. Da slipper du unna en hektisk start på dagen !
Lager du din egen matpakke, så kan jeg garantere deg at du sparer deg for litt tid om du gjør den klar allerede kvelden før.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
lykke til 😊nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229