5 TING JEG ANGRER PÅ FRA UNGDOMMEN

Det å angre på noe som er gjort i fortiden, er noe jeg egentlig ikke liker å bruke nåtiden på. Likevel er det noen minner som sitter i meg, noen som ikke er like lett å legge på hyllen. Jeg var kanskje «ung og dum», likevel ser jeg ikke på det som en unnskyldning på dårlig oppførsel og idiotiske valg. Joda, det er en del av ungdomsårene å jakte litt på spenning, samt å tøye grensene til foreldrene. Likevel blir det gjort en del som man kommer til å angre på senere i livet, når det går litt mer opp for enn hva man faktisk har gjort !

1. BARBERING Akkurat dette med barbering er noe som kun har gått utover meg selv, som ungdom hadde jeg nemlig en slags trang ovenfor det å barbere bort alt hår. Ja, jeg mener absolutt alt av hår på hele kroppen, sett bort i fra håret på hodet. Det skulle nemlig være lengst mulig !
Når det kommer til barberingen barberte jeg bort alt i fra hår på legger, armer og ansikt (inkludert øyenbryn !!!). Herregud som jeg angrer på at jeg barberte bort øyenbrynene mine, de har aldri blitt det samme igjen etter det. Nå skal det sies at jeg barberte bort øyenbrynene, for så å tegne på nye.

2. ALKOHOL Jeg var ganske tidlig ute med å rave full rundt i gatene, spenningen lå nok mest i at dette var noe jeg overhodet ikke fikk lov til hjemme. Jeg minnes at jeg som 14 åring deltok på bygdefester hver andre helg, noe jeg i dag ikke er særlig stolt over !
Som voksen er jeg absolutt ikke noe begeistret for denne alkoholen, noe jeg er ganske sikker på at jeg aldri kommer til å bli heller. Jeg liker å ha full kontroll over mitt eget hode og ikke minst mine egne tanker.

3. VENNERVi var en vennegruppe på 3 jenter, en riktig flott bukett var vi. 3 helt unike jenter, med ulike trossetninger, livsstiler og interesser. Likevel var det oss 3 som kjempet sammen om å bli de «kuleste» på skolen. Ja, vi virkelig kjempet om tittelen, noe vi gjorde gjennom å bli en og samme person. Vi gikk bestandig i samme klær, og skilte oss virkelig ut blant våre medelever. Plutselig var det ikke meg og deg lengre, det var vi. Det hele tok litt av, faktisk så mye at foreldrene våre ble bekymret. Vi kunne ikke kjøpe klær og sko lengre, uten at vi hadde godtatt dette i fellesskap om det var ett klesplagg alle likte. Jeg er fremdeles super glad i disse to fantastiske damene, som de nå har blitt. Likevel er jeg veldig glad for at vi i dag lever vårt helt eget unike liv, da helt uten påvirkning av hverandre.

4. TELEFONTERROR Han var 2 år eldre enn meg og en ganske irriterende fyr. Denne gutten hadde bestemt at vi to skulle bli kjærester, ja eller «sammen» som han så fint sa det. Det var noe som for min del var både pinlig og helt uaktuelt. Jeg håndterte han svært dårlig, sikkert bare fordi jeg visste at han likte meg. Jeg skulle da ikke ha meg noe kjæreste !!!
Det var da jeg bestemte meg for at det skulle jeg jammen meg sette en stoppe for, noe som endte opp med at jeg ringte han hver eneste dag med skjult nummer og vrengt stemme. Dette bare for å gi han en lærepenge. Det var vertfall det som var planen. Det hele endte med at jeg gjorde sport i å ringe han, «kødde» med han. Det gikk faktisk så langt at han havnet i en slags depresjon, vertfall endret den smørblide, aktive gutten seg ganske brutalt med tiden. Jeg fikk dårlig samvittighet og stoppet opp. Faktisk fikk jeg så dårlig samvittighet at jeg valgte å konfrontere denne gutten med at det var meg som hadde ringt han. Jeg fortalte han også årsaken bak at jeg hadde ringt han.
Etter samtalen bestemte vi oss for at vi ikke kunne være venner lengre, noe jeg egentlig tror at vi begge to gjorde lurt i. Den dag i dag har vi faktisk litt kontakt og kan snakke ganske greit sammen.


5. SKULKING Jeg var den ungdommen som absolutt hatet skolen, faktisk hatet jeg skolen så intenst at jeg i 9- ende klasse hadde større fravær en tilstedeværelse på skolen. Skikkelig pinlig !
Jeg kunne forlate huset til vanlig tid, slik at ingen skulle merke at jeg ikke befant meg på skolen. Dette samtidig som jeg kunne sette meg ved ett tre rett over veien for huset vårt og våke over når de voksne dro på jobb. Da kysten var klar og jeg hadde kommet meg usett inn døren kunne jeg slappe av med stillhet og huset for meg selv.
Det hendte seg også flere ganger at jeg tok bussen til byen for å møte andre venner som også skulket. Dette er noe jeg virkelig angrer på den dag i dag. Nettopp fordi det å skulke skolen ga meg flere utfordringer i senere tid på skolen, som da det plutselig gikk opp for meg hvor viktig karakterer og fravær faktisk var i forhold til å søke videre på skole !

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229