20 KJÆLEDRYR JEG HAR HATT

I løpet av mine 25 år har både jeg og familien hatt en rekke dyr, kanskje ikke så merkelig med tanke på at jeg er oppvokst på gård. Likevel, så er 20 kjæledyr mye. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har hatt en oppvekst med dyr, likevel så har oppveksten min utgjort at jeg i dag har tatt litt avstand til dyr. Det er faktisk 6 år siden jeg sist hadde meg kjæledyr. Jeg har selvsagt lyst på dyr igjen, men først ønsker jeg å leve litt uten å være knyttet til ett dyr hjemme.

HUND – Det aller første dyret jeg fikk var en hund, en nydelig border collie som fikk navnet Bastian. Da jeg var 3,5 år, måtte Bastian dessverre flytte fra oss etter en episode hvor han bet meg. Ett ganske brutalt bitt. Min lillesøster var bare noen måneder da dette utspilte seg, noe som utgjorde at mamma og pappa så seg nødt til å gi ham ett nytt hjem.

KATT – Da jeg var 4 år fikk jeg min aller første katt. Jeg vet at katten jeg hadde var en god blanding, men ikke hvilke raser som var involvert. Katt fikk navnet Karoline.
Jeg var veldig knyttet til Karoline, vi gjorde så utrolig mye morsomt sammen. Karoline fikk også en rekke kattunger, som vi ga vekk til venner og bekjente når de var store nok. Alle kattungene fikk bestandig navn av meg «mini Karoline», «mini, mini Karoline», «mini,mini,mini Karolinge» og «minste Karoline». Kreativt altså !
Da vi flyttet til nytt hus stakk Karoline av etter kun en uke på nytt området. Siden den gang har ingen sett henne igjen.

HAMSTER – Da jeg var 4,5 år fikk jeg hamster, en ganske aggressiv hvit dverg hamster. Hun fikk navnet Gorine. Jeg koste sjeldent med henne, fordi hun bet meg hver eneste gang jeg forsøkte å ta på henne. Etter hvert var det ingen som klarte å rengjøre buret hennes, nettopp fordi hun bare bet. Da verken venner, bekjente eller dyrebutikk ønsket å ta henne imot så vi oss nødt for å slippe henne fri i naturen. Jeg var ganske sikker på at hun ikke kom til å klare seg i naturen, likevel bar jeg på håpet om at hun skulle finne seg mange venner der.


HUND – Da jeg var 5 år fikk vi oss hund igjen, en skikkelig kose hund. Den fikk navnet Bamse.
Etter hvert som Bamse vokste til ble han ganske voldsom mot meg og min lillesøster, han bet mye. Da særlig meg. Ikke vet jeg hva jeg kan ha gjort for at han skulle bite meg, men han gjorde det hver eneste gang han så meg. Bamse brukte også å stå mye ute i bånd, han hadde en tykk kjetting lenke til bånd. Denne kjettingen røyk ved flere anledninger når Bamse var i bånd. Vi fant ham alltid igjen hos naboen. Bamse endte etter hvert opp med å bli en trussel for dyrene til naboen, noe som utgjorde at vi måtte gi han bort.

GEIT – Vi hadde en nydelig geit som fikk navnet gulleik. Han var så god og ikke minst så kosete. Jeg kunne være inne i gården hans en hel dag å bare kose med ham. Min bestevenn og ikke minst en god reserve for katten min som forsvant. Gulleik ble en gammel geit og døde av sykdom.

KANIN – Jeg fikk kanin da jeg var 5 år, en nydelig svart kanin. Han fikk navnet Jonatan.
Min lillesøster hadde også en kanin, hun het Tussi. En dag slapp vi Jonatan og Tussi inn i samme bur. Det endte jo akkurat slik som man kan tenke seg. Det ble kaninunger. Det var bare det at Tussig ble pappa og Jonatan ble mamma, som fikk alle til å klø seg i hodet. Kaninungene vokste aldri opp, da Jonatan avsluttet livet deres med en gang de kom til. Ett ganske grotesk syn.
Både Jonatan og Tussi mistet vi da en rev brøt seg inn i kaninburene til de begge to en sen sommer natt.

HANE – Da jeg var 5 år fikk vi oss en Hane, ingen i familien min likte hanen da han angrep alle. Jeg elsket hanen og kunne spasere rundt med han på skulderen, vi hadde på mange måter ett sterkt bånd. Det var kun jeg som kunne gå inn til ham og gi han mat. Da han angrep alle andre.
Hanen ga jeg navnet Monty. Monty ble etter hvert tatt av reven.

LAM – Da jeg var 5 år fikk pappa ett lam i bursdagsgave, ett nydelig lam som fikk navnet lambi. Dette var selvsagt ett kopplam, noe jeg virkelig koste meg med. Lambi fikk mange flasker i løpet av døgnet, og det morsomste jeg visste var å stå opp med mamma om natten for å ut og gi lammet nattflasken sin. Lambi rakk dessverre aldri å vokse opp, da han ble alvorlig syk og måtte avlives.

FISK – Da jeg var 8 år fikk jeg en fisk, en nydelig slørhale. Jeg var så glad i den fisken og passet på den døgnet rundt i over ett år. Fisken mitt fikk navnet Dorotea. Dorotea hadde dessverre ett lite uhell med pumpa i akvariet.

HAMSTER – Da jeg var 9 år fikk vi oss igjen ett dverghamster, en gutt. Den husker jeg faktisk ikke hva het, da jeg var veldig redd for at den skulle bite meg. Denne hamsteren hadde vi helt til han døde av alderdom.

KANIN – Da jeg var 13 år fikk jeg meg en nydelig Kanin som fikk navnet Joy. Denne gangen fikk vi ganske klar beskjed om at Joy var en gutt i dyrebutikken, så min lillesøster fikk seg også en guttekanin. Den fikk navnet With. Vel Joy viste seg å være en jente, mens With var en gutt. Det endte opp med kaninunger, som denne gangen rakk å vokse seg til. Kaninungene ble gitt vekk til venner og familie. With endte opp med å bli gitt bort til en familie etter hvert, mens Joy levde i 6 år og døde av kreft.

DANSEMUS – Min lillesøster hadde ikke mindre enn to dansemus. Disse dansemusene het mikke og mini. Jeg er ganske sikker på at det var to mus av samme kjønn, da vi HELDIGVIS aldri fikk musebabyer. Jeg var livredd for disse musene og fikk panikk hver eneste gang de rørte på seg inne i buret. En gang stakk en av musene av, da rømte jeg huset og var faktisk bort i 2 uker. Bare sånn forsikkerhetens skyld. Selv om jeg fikk vite at musene var i bur, følte jeg meg ikke trygg hjemme.
Musene ble begge to tatt av katten i huset.

KATT – Vi fikk oss katt da jeg var 14, han het Budweiser. En nydelig, snill og rolig katt.
Budweiser ble dessverre påkjørt av en bil like ved huset vårt, etter kun ett år hjemme hos oss.

HUND – Vi fikk oss en hund ved navnet Delphi. Delphi var familiens hund.
Jeg rakk aldri å bli skikkelig kjent med Delphi da den hunden flyttet inn hos pappa, like etter at jeg hadde flyttet til mamma. Delphi endte opp med å bli gitt bort til nye eiere, da pappa og exen hans som hadde hunden sammen gikk fra hverandre.

KATT – Da jeg var 16 år flyttet jeg til min bestemor som hadde flere dyr, deriblant en Katt ved navnet Motti. Motti var en sær, men absolutt nydelig perser katt.
Det tok litt tid for meg å knytte meg til Motti, da han ofte trakk seg bort fra folk. Likevel hadde vi oss noen gode stunder. Motti ble en gammel katt og døde av ett virus som gjorde han ganske dehydrert. Motti lå i flere dager hos dyrlegen for å få væske intravenøst, men uten hell.

HUND Min bestemor hadde en nydelig Toy puddel ved navnet Marco. En hund med en herlig personlighet, det var aldri ett stille sekund rundt Marco. Han var bare helt nydelig og bestandig tilstede. Med sine sjarmerende rampestreker, og sin faste kosebamse som han måtte bære med seg på alle turer. Ja, så kunne han smelte manges hjerter.
Marco hadde voksende hjerte og vann på lungene, noe som utgjorde at han var bundet til medisiner. Marco overrasket mange og ble en «gammel» hun, vertfall i forhold til hva dyrlegen antok at han skulle bli.

HUND Min bestemor hadde også en nydelig hund som hadde navnet Arne. En blid, lat og kosete hund. Vi hadde det mye morsomt sammen med Arne, som nærmest aldri fullførte en tur.
Når vi kom til en bakke, ja så la han seg ned og ble liggende. Arne var en liten, men svært overvektig og tung hund. Så vi fikk ikke til å verken løfte eller bære Arne. Det hele endte med at han ble liggende mens vi fullførte turen med Marco. Det hendte seg at Arne kom daffende etter oss, men stort sett lå han og ventet på oss. Når vi kom tilbake igjen, ble han alltid med hjem.
Det var også folk som vi kjente som holdt øye med han, mens vi gikk tur så han var aldri alene.

HUND – Jeg fikk min aller første hun, som jeg eide selv da jeg var 17 år. Ei nydelig tispe, blanding av Chihuahua og Russisk Toy. Nikita het hun.
Det var en ganske voksen hun, som hadde opplevd mye smerte og lite kjærlighet. Jeg virkelig elsket henne. Dette selv om hun til tider kunne være ganske aggressiv mot andre. Da særlig menn.
Nikita var bestandig på vakt, hun var konstant redd. Likevel elsket hun nærhet og kos. Om natten var hun ganske urolig om hun ikke fikk sove i sengen sammen med meg.

HUND – Vel med to han hunder og ei tispe, så ble det valper. Nikita fikk en valp sammen med Marco. Valpen fikk navnet Bastian og ble min hun. Jeg elsket Bastian, han var så god, aktiv, lur, rampete og bare helt herlig !
Bastian rakk bare å bli ett år, før han falt ut av ett vindu i andre etasje. Falle hendte ikke hjemme hos meg, men under pass mens jeg var på ferie. Bastian overlevde fallet og jeg hadde han gjennom en rekke oppresjoner, likevel ble han aldri den samme. Han hadde flere indre skader som utgjorde at dyrlegen anbefalte avliving for å unngå å pine han.

HUND Nikita og Marco ga seg ikke med kun ett kull, vi fikk ett kull nummer to. Der befant det seg en dødfødt valp, samt en livlig liten valp. Valpen fikk min bestemor.
Valpen fikk navnet Lisa og var en sjarmene og helt unik hund. Jeg var svært glad i Lisa, kanskje ikke så merkelig. Nikita nektet nemlig å ta til seg Lisa, noe som endte med at jeg måtte gi Lisa flaske den første tiden. Det var tungt og ikke minst kritiske perioder. Men Lisa vokste seg til.
Lisa ble 6 år og døde i fjor. Hun ble alvorlig syk etter ett fall i fra sofaen. Dyrlegen tror hun fikk ett illebefinnende som utgjorde at hun falt. Vi måtte faktisk gjenopplive Lisa etter det fallet, noe vi fikk hjelp til av en sykepleier i bygda. Lisa kunne ikke gå, stå, spise eller drikke selv etter fallet. Det tok flere måneder å få henne tilbake til seg selv. Men hun kom seg, likevel var tilstanden hennes kritisk. Det hele endte med at hun døde i armene mine.

Liker

Kommentarer

Inger
Inger,
Dette er et hærlig liv med og bo på gård. Bodde 6 år på gård jeg og. Mine først 6 år i livet. Hadde et kopplam på kjøkkenet, som jeg brukte som hest. hehe. Så hadde vi griser, hest, kyr, hund ved siden av.jeg savner dette livet.www.ingerjohannerye.com/
livetmitt93
livetmitt93,
fine dyr da 😊nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229