10 MILJØBEVISSTE VALG JEG TAR

Det å tenke miljøbevisst er noe jeg ikke bestandig har gjort, samtidig noe jeg bestandig har ønsket å gjøre, men ikke riktig ant hvordan jeg skulle gripe fatt om. Vel, nå har jeg endelig forstått det, endelig kommet i gang. Det viktigste valget jeg tok når det kom til å bli mer miljøbevisst, var å starte med meg selv og min lille familie. Det var faktisk ikke så vanskelig som det jeg gjorde det i hodet mitt før jeg tok tak. Faktisk var det bare små enkle grep som skulle til. Her kommer mine 10 miljøbevisste valg jeg benytter meg av i hverdagen.

VALG AV TANNBØRSTE – Tannbørste er en forbruksvare, noe jeg ganske ofte bytter ut og som med det ble ett av mine første valg å endre på. Da både til meg selv og Kasper. Vi benytter oss nå av tannbørster som er laget av resirkulerbart matreale. Tannbørsten virker for meg like godt som alle andre tannbørster jeg har benyttet i løpet av de siste årene.

GJENNBRUK AV KLÆR – Jeg ELSKER at gjenbruk har blitt så populært, som det faktisk har blitt. Da særlig når det kommer til barneklær, klær barna til stadighet vokser ut av. Hvorfor kjøpe nye klær hver måned, når man kan kjøpe pene og hele brukte klær. Dette samtidig som man enkelt kan lage noe helt nytt av fravokste klær. Jeg har siden Kasper var liten sydd om busker eller gensere til lue eller tynne votter, og da han var baby sydde jeg om noen av klærne til kosekluter eller bamser. Super enkelt og smart. På den måten kan klesplagget fortsette og vokse med barnet.

BRUKTE LEKER – Hvorfor kjøpe butikk nye leker til barna hver gang de befinner seg i en ny fase, når den samme leken finnes for salg på kjøp og salg. Det er noe jeg ofte benytter meg til Kasper, da både når han ønsker seg nye leker eller når han er lei av lekene sine.

BRUKTE MØBLER – Vel, her har jeg fremdeles litt å jobbe med, men vil absolutt si at jeg kommer meg innenfor dette å. jeg har blitt flinkere til å kjøpe hyller, kommoder og skap brukte.

BEVISST PÅ PLASTIKK BRUKEN – Jeg har blitt langt flinkere til å kjøpe inn varer som er pakket inn i papp eller annet, fremfor plastikk. Dette samtidig som jeg nok har en liten vei å gå, når det kommer til plastikkposer i butikk. Jeg er nemlig veldig fæl til å glemme å ta med meg gjenbruksposen. Likevel har jeg kommet meg litt på selve varene, noe som vertfall er en fremgang og ikke minst noe jeg er bevisst på.

SØPPELSORTERING – Noe jeg bestandig har vært litt freak på, er søppelsortering og noe jeg er god til å følge opp. Dette kan jeg. Haha.

TENKER FØR JEG KJØPER NOE NYTT – Jeg har blitt veldig god til å ikke handle inn unødvendige ting, og tenker både en og to ganger over om jeg faktisk har behov for det jeg har i hånden. Dette er en stor fremgang for meg.

REDUSERE MATAVFALLET – Jeg har blitt mer bevisst på innkjøp av mengde mat jeg kjøper inn, da i forhold til mengde mat jeg lager og ikke minst hva vi spiser. Jeg føler også selv at jeg har blitt god til å lage noe godt ut av restene fra «gårsdagens» middag.

BENYTTER MEG OFTERE AV NÆRMILJØET – Dette er noe jeg bestandig har vært godt til, altså det å benytte meg av nærmiljøet. Jeg elsker naturen vi er omringet av og er derfor også bevisst på å bruke den og samtidig ta vare på den.

PRODUKT BEVISST – Jeg opplever at jeg selv har blitt langt bedre på å lese over innholdet til de produktene jeg velger å kjøpe. Dette samtidig som jeg har blitt langt mer bevisst på hvilke produkter jeg ønsker å benytte meg av, og hvilke produkter jeg ikke ønsker å støtte opp om. Jeg har fremdeles en liten vei å gå her, da det fremdeles er enkelte produkter jeg ikke har funnet en god erstatning for. Men jeg jobber med saken.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
så bra du er bevist 😊nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229