Jag kan beskriva den här dagen med att säga att jag har haft så ont i kroppen och huvudvärk hela dagen. Jag gick på en foam roller timme på gymmet igår så månne det är orsaken. Riktigt intressant och väldigt ja ont att långsamt gå i genom de olika muskelgrupperna i kroppen med en foam roller tub. Skönt att bli av med onödiga spänningar i kroppen. Jag gillar verkligen mitt gym, forever där det går både timmar som bodypump, step, spinning och ben rumpa ryg men även lugnare timmar som stretching just foam roller och bara en god blandning av en massa bra. Man glömmer lätt bort att ta hand om kroppen och stretcha till och gå på massage som är både skönt med också nödvänligt för att kroppen ska orka i längden. Massage är något jag vill satsa på mera i framtiden och verkligen gå regelbundet om det bara är möjligt. Jag märker nämligen från vissa armövningar och från yogan oxå att jag har väldigt spänt mellan axlarna.

Trots att ha haft det ont jag har suttit och läst vidare på min undersökningsämne för min thesis. Sen tog jag även en sväng till centrum trots regnet. Tycker det är lite för tidigt för hösten ännu så hoppas vi får åtminstone några sommar dagar ännu. Nu ska jag hoppa i duschen och sedan se på film. Det skulle sitta riktigt fint med nån skön ansiktsmask just nu eller sen kan man trixa till och ställa sina kosmetika burkar i kylskåpet under tiden. Jag gillar peel of masker för då slipper man att slöja och hålla på med en massa vatten när man redan är trött och vill lägga sig fast med en skön känsla på huden.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helt galet hur tiden springer och vi är redan i Augusti. Jag tänkte passa på att skriva ut mina mål för den här månaden. Lite annorlunda nu när familjen har flyttat upp till Östra Finland (även om de har VÄRLDENS bästa bagels här och jag har en massa barndomsminnen härifrån). Vi är inne på dag 5 i nya landskap och jag har hitta en bra rutin. Vakna tidigt och njuta av sommarfrukost, umgås med familjen, äta lunch och sedan sitta ner för eftermiddagen och antigen planera asien, jobba på bloggen eller studera. Ta en promenad på kvällen och äta kvällsmål. Enkelt men gött. Att flytta är ett kaos till först men efteråt känns väldigt renande att bli av med gammalt.

Ny månad och nya tag. Mina mål för augusti:

1. Komma igång med thesis skrivandet. Jag har skrivit om min avhandledning både här och här. Dock så har jag ändrat mitt ämne (hups) men tror att detta jag nu har valt håller. Har en god flow på gång helt enkelt.

2. Äta gott. Finsk mat den bästa maten. Något jag alltid saknar när jag är utomlands och speciellt i höst kommer det att bli mer asiatiskt än finskt så man får passa på helt enkelt.

3. Träna. Jag har hittat träningsmotivationen igen och njuter av att löppning och enkla styrkesövningar i skogen. Ska även se om jag kunde skaffa ett medlemskort till något gym när i närheten.

4. Planera. Mycket på gång så det gäller att vara duktig på att planera. Utöver stora Asien äventyret även fundera över framtiden jobbmässigt samt några kommande lite mindre resor.

5. Läsa böcker. Jag har börjat med boken I am Malala och verkligen fastnat för den. Läsa mera vill jag absolut göra.

Som ni ser inte så mycket sommarsysslor men det tycker jag är okay. Det andra går före som min avhandledning och att planera Asien.

Bilderna är från Ibiza förra Augusti.

Likes

Comments

Nu har jag kommit på något genialt! Kan ni gissa?


Nämligen att flytta till Buenos Aires för tre månader och skriva klart min masters thesis där nästa vår. Två flugor i en smäll då jag kan använda de pengar som hade gått till hyra i Holland mot att leva livet i Buenos Aires och resa i Latin Amerika. Att flytta låter lite dramatiskt när jag egentligen menar att ta min resväska, boka flygbiljett och stanna i 3 månader. Lite coolt men det känns som ett väldigt naturligt val. En ypperlig chans att ta vara på innan arbetslivet/det riktiga livet börjar och man har mindre fritid samt inte kan flänga runt på samma sätt som under studierna.

Jag har fått resa väldigt mycket eftersom jag valde att studera utomlands vilket har varit både väldigt häftigt samt lite jobbigt. Jag har alltid känt att jag vill bo utomlands. Nu har jag har bott och flyttat runt väldigt mycket börjar jag undra hur mycket orkar man med mera. Att alltid börja om från början och knappt hinna bygga upp vänskap innan jag igen ska flytta på annat håll. Att inte kunna lägga ner några rötter och leva ur en alldeles för knapp resväska som endast rymmer det viktigaste. Att inte ha ett eget hem.

Vi i Finland/Norden är väldigt lyckligt lottade. Livet är verkligen lyx med fin natur, frisk luft, hög kvalitet på boende, höga löner och mycket fritid även i arbetslivet. Citatet jag hittade nyligen stämmer verkligen "one's destination is never a place but a new way of seeing things".

Hade jag aldrig bott i London skulle jag inte uppskatta finska arbetsdagens korthet och löner samt boendets höga standard till ett relativt lågt pris. Om jag inte skulle ha bott i Istanbul och upplevt trafikköerna skulle jag säker klaga på att det finns allt för många bilar. Hade jag aldrig bott i Bryssel skulle jag nog inte uppskatta mina språkkunskaper och hur engelskan har nästan blivit som mitt modersmål samt hur fint det känns när en bilchaufför faktiskt stannar vid övergångsvägen istället för att köra i helen på en. Hade jag aldrig bott i Turkiet skulle jag säkert också ha förutfattade meningar om muslimer och islam. Från Holland har jag lärt mig att ibland måste man uttrycka sig rakt på sak. När jag reser Asien kommer jag att uppskatta att vi har rent och rinnande vatten.

Från alla mina resor har jag lärt mig något som gör mig till vem jag är idag och det är jag så himla tacksam för. Allra helst skulle jag ju plocka bitar från varje land jag har bott i och om det bara skulle gå att forma det till ett nytt land. Från London skulle jag ta med mig alla härliga restauranger, smoothie barer, nya träningsformer och det "coola" storstadslivet, från finland skulle jag ta med mig godiset och de höga lönerna och flexibla arbetsdagarna, från Holland skulle jag ta friluftslivet och focus på hälsan, från istanbul värmen och meningen av att umgås med nära och kära och från Belgien arbetsmöjligheterna.

Den finska arbetsmarknaden har börjat upp sig tack vara yhteiskunta-alan korkeakoulutet fackförbundet som har en informativ nätsida. Jag tänker även på London/England och om jag skulle flytta tillbaka. Väldigt synd med Brexit bara och att nu leva i omedvethet om hur framtiden kommer att forma sig. Däremot finns det nu en lucka (vilket kanske också väger i att kombinera Buenos aires med min avhandledning) och hinner man bosätta sig där med fast jobb innan brexit så borde det nog gå att man skulle få stanna. Som jag ser på saken nu så är London/England nummer 1 och om det inte blir av så får det bli Finland. Jag har även tänkt på Kanada med p.g.a deras strikta immigrationsregler samt att om man lyckas få residenstillstånd måste även tillståndet förnyas varje år vilket känns väldigt jobbigt efter att jag har släpat runt på mina resväskor redan så pass länge.

Jag har även Australien på listan över upplevelser innan 30 (jag är duktig på att sätta press på mig själv haha) och så skulle jag vilja studera något till ännu. Min masters blev ju inte exakt som jag hade tänkt mig men tack vare den fick jag bra arbetserfarenhet att bygga vidare på. Jag skulle även i något skede vilja bo/jobba i USA eller Kanada.

Med åren jag har bott utomlands har jag blivit (omedvetet) en utanförfinsk. Det är något som de flesta som alltid har bott i Finland ofta glömmer. Även om jag är finsk känns det att om flyttade jag tillbaka så skulle jag måsta börja på nytt. Man hänger inte med i de nya tv programmen eller kändisskvaller eller de lite mindre nyheterna som inte stiger den internationella nyhetströskeln. Identiteten också utvidgas eftersom man är tvungen att tänka hur mycket av ens finska ursprung man vill ha/kan ha med i sin nya vardag. Makaronilåda smakar inte samma som hemma och allt för mycket Iitala eller marimekko ryms inte heller med sig i resväskan. Att flytta tillbaka är lika mycket ett beslut som att flytta härifrån. 

Jag har inte rest klart ännu men längtar nu efter min fasta punkt. Där jag kan komma hem och se mina möbler och dit jag återvänder efter att ha rest. Jag hade hoppats på att Belgien kunde ha blivit min fasta punkt men nu vinner England 1-0. Jag saknar boots och nandos, one pound skvaller tidningar i butikerna och de små sakerna. Finland är ett otroligt bra land men jag vet inte om mitt liv (för stunden) är menat för att vara här. Men saker ändras säkert med åldern oxå :P just nu det viktigaste skulle vara att hitta min hörna i denna stora värld samt ett jobb jag trivs med. 

"I hope you live a life your proud of if you find that you are not, I hope you find the strength to start all over again. its not going to be easy but it will be worth it".

Likes

Comments

Jag har börjat pricka in min asien resa i google maps. Otroligt smidigt att kunna göra sin egna karta med google maps. Jag gillar att kunna visualisera hur min resa kommer att se ut eftersom jag kommer att resa under en så lång tid och över en väldigt stor yta.

Nästa steg är att pricka in alla ställen jag har samlat i min pinterest backpacking asia mappen. Kul att se hur kartan fylls med prickar. Samt är det bra att dubbelkolla alla ställen som är fina på pinterest ifall de verkligen är värda att åka till. All information på pinterest stämmer inte eller. Det visade sig att Palawan beach i Phillipnerna egentligen är Palawan island och bilden på "palawan beach" är en liten strand i Singapore istället. Men bara att jag kom på det här hemma och inte ute på resan hehe.

HONGKONG

TAIWAN

1. Sandiaoling waterfall trail - en av Taiwans bästa vattenfalls hiker (8km - 3-4 timmar)

2. Sun moon lake & sun moon lake cherry blossom - stort naturskyddsområde och en av Taiwans bästa cyckel rutter. Väldigt synd men troligtvis kommer jag inte att hinna se körsbärsträden blomma den 23 januari för nån gång måste man ju komma tillbaka oxå

3. Yushan national park

4. Lotus lake

Likes

Comments

Jag ännu lite studier kvar innan jag är färdig med min masters i Holland. Vi skulle egentligen skriva vår masters avhandling under vår praktikstid i Bryssel (och om ni frågar mig så är ju detta helt omöligt) så jag sa nej tack och jobbade istället. Mest för att jag ännu inte hade en blekaste aning om vad jag ville undersöka. Just det, min avhandling är otroligt research focused och har man inte nån kunskap eller erfarenhet av akademisk undersökning så kan detta vara ganska krävande på så kort tid samt att hitta ett ämne som är både intressant och undersöknings vänligt.

Men nu så tror jag har kommit på ett ämne jag tycker är både bra och nyttig för min professionella framtid. Det är mycket att läsa, hålla reda på och få en uppfattning om på en väldigt kort tid. Jag börjar igen i januari/februari då min sista kurs börjar och när den tar slut sista mars jag har 3 månader tid att skriva då allt ska lämnas in i Juni. SÅÅÅ bra att jag kom på det här nu - alltsåå

Nu ska jag nörda mig lite med EU transport politik och relationen mellan Kommissionen och Europeiska unionens råd samt integrationsteorier och qualitativa undersökningsmetoder.

Likes

Comments

Nämligen reseplaneringen! Nu när mitt Asien äventyr har diskuterats här hemma och jag har fått grönt ljus (vissa glömmer att jag de senaste hmm 5 åren redan bott utomlands haha är man enda barnet så är man enda barnet :P)

Så nu ska det planeras med omsorg så jag får mina besparningar att räcka så långt som möjligt. Jag har ganska ambitiösa reseplaner (helst skulle man ju vilja besöka överallt) så måste nu prioritera och planera. Så kul! Jag har redan köpt ett kap som kommer att göra det lättare för mig att hålla budgeten, nämligen ett litet anteckningshäfte jag tänker ha med mig i min dagsryggsäck där jag ska skriva ner varje inköp och där jag kan hålla koll. Större kostnader som flygresan tänkte jag köpa som retur (man kan ju alltid ändra datum vid behov) eftersom jag inte längre är giltig till SAS ungdomsrabatt när jag kommer tillbaka (fyller 26 när jag är där) så tror det får bli KLM istället. Dom har ett bra system, käper man retur får man tillbaka resan billigt.

Vi kan snacka budget senare för nu vill dela med mig av hur jag tänker planera.

BAKGROUNDS INFO

Det finns flera sätt att åka till Asien och något jag tänkte på allra först var att göra TEFL och lära ut engelska i Vietnam. Jag har sugen på Vietnam enda sedan vi pratade om Vietnam kriget i skolan. Så det ska jag absolut se till att bekanta mig mera i medan jag är där. Alltså så konstigt att jag kommer att vara DÄR men livet är för kort för att sitta och fundera utan gör jag det inte nu så ångrar jag mig säkert och det vill man ju inte.

Men nu är saken så att jag är ganska trött och vet inte om jag skulle ha ork eller energi att jobba medan jag är där. Låter kanske konstigt att säga så här men jag ser verkligen fram emot de fina sand stränderna, naturen och lugnet. Därför tror jag även att det kommer att gå även om min budget inte är massiv. Jag åker för mellan 3-4 månader och känner också att tiden skulle även bli väldigt tajt om jag jobbade och reste endast på fritiden. Men som sagt TEFL var mitt första val när jag för 3 år sedan först fundera på att åka och backpacka Asien.

Andra alternativt är att åka med en grupp av unga där du betalar avgiften och bara hänger på. Jag vill dock själv styra över min budget, agenda och tiden och därför skippar det även det här alternativet. Tror dock absolut att detta kunde vara så roligt alternativ när man kanske har lite mindre fritid (t.ex lov från jobbet) och vill åka med en trevlig grupp.

Men jag åker då SOLO och kommer att möta upp mina kompisar på vägen. Jag är riktigt rädd för a) att sova i hostels b) att något hemskt ska se under resan med transport medel eller att jag faller i nån grotta men tror alldeles säkert jag kommer tillbaka med nyfunnet lugn, livserfarenheter, härlig solbränna, mycket roliga bilder och härliga matminnen :)

Jag har tänkt besöka: Bali (min indonesiska roommate från Holland bor där), Taiwan (två av de trevligaste killarna bor i Taiwan, vi bodde på samma recidens i Holland), Indien (en av mina bästa vänner från London bor i Indien), Singapore (en söt tjej från mitt residens i Holland bor där), Filippinerna (bästa stränder, soloresa), Thailand (fullmoon party, voluntär), Vietnam (uppfylla en dröm och för att hika) och Australien (kort väg över från Bali och man kanske behöver lite civilisation i mellan) Som ni ser blev resan ganska väl planerar redan när jag prickade in vem jag känner var.

VARFÖR ÅKER JAG

1. Det här är något jag har tänkt på sedan 2013 och känner att nu är chansen

2. Jag är trött på den västra livsstilen där man ska hela tiden bara köpa, köpa,köpa

3. För att uppleva något nytt och annorlunda

4. Få en ny synvinkel på livet och hoppas kunna uppskatta det jag har mera än innan

5. Hitta en balans som gör mig lugn samt kunna koppla av

6. Träffa de härliga och trevliga människor jag har mött under mina resor som bor i Asien

PINTEREST

Nu är lätt så att man kan bli riktigt överväldigad av utbudet av aktiviteter, allt som är must see mm. Hittar jag något bra så lägger jag länken på min pinterest jag kan säga att det är väldigt mycket strandbilder (som ni ser ovan).

HUR SKA JAG PLANERA?

Eftersom jag har stort sätt ganska bra koll på vad jag vill från min resa samt vad jag tycker om och hur jag är villig att resa (hiking yes, men utan att måsta köpa stora och tunga hiking boots) så tänkte jag brainstorma utgående från min pinterest board samt vet jag vilka ställen jag redan på förhand vet att jag vill åka till som t.ex halong bay i Vietnam, natt marknaderna i Taipei och en massa andra ställen i Singapore.

Jag tror inte att jag kommer att göra en tajt itinerary utan mera just tar reda på saker på förhand, planerar budget så den håller och gör listan på det jag absolut vill besöka/uppleva. Sen måste jag oxå se till att koppla av från det elektroniska oxå. Jag har tänkt vlogga lite men tror att jag plockar fram kameran då och då när det känns bra och sen editerar klippen när jag hinner antigen på flyget, när jag väl är tillbaka så det blir ingen press att konstant måsta hålla på. 

Läsa guideböckerna och se på youtube clips om tips allt från hostel livet till var man ska äta (kommer bli asien expert efter detta, yay). Jag har redan hittat en som jag tycker är bra: MapleSunset. Jag glömde nästan det mest obvious, facebook! Det finns flera backpacking grupper där man hittar tips samt middagssällskap

Det ska bli så himla roligt!

Likes

Comments

London, den staden jag blev helt förälskad i 15 års åldern och sedan flyttade till för att studera på universitet. De bästa åren i mitt liv <3 På instagram följer jag två London konton @prettycitylondon och @londoncoffeeshops. Helt otroligt hur mycket det finns att upptäcka i den där staden och så himla mycket fint. Mitt problem med Bryssel var mest att det fanns inget liv där, jag menar de flesta kom in till staden för att jobba och sedan åkte bort för helgerna. Jätte tråkigt.

Britterna röstar om EU medlemskap den 23 juni vilket ska bli spännande med tanke på konsekvenserna speciellt för de EU medborgare som bor i Britterna samt de Britter som bor inom EU. Vi håller tummarna.

Jag är väldigt sugen på att även skriva några reseguider på bland annat Bryssel och Budapest som jag besökte senast. Så här går det när man väl säger att man inte tänker blogga värst aktivt, det är då inspirationen och motivationen springer tillbaka. Men jag klagar inte, skönt att ha intressen och kunna hålla på med mycket.

Jag är även lyckligt lottad med tanke på att jag är född i Finland <3 Speciellt sommaren är helt magisk något jag har fått uppskattning för nu när jag är äldre. Livet är bra helt enkelt. Hihi jag skulle egentligen skriva om London men så blev det här inlägget mer ett allmänt vad jag tänker på nu inlägg istället. 

Likes

Comments

​Nu har jag anlänt hem till Finland och ett halv år har gått sedan jag sist var hemma. Känns mera som flera år en 8 månader sedan jag lämnade Finland för Bryssel i höstas. Gud så man växer mycket utomlands även under en kort tid. Så nu känns det extra skönt att komma hem. Jag ska mysa, äta gott, bada bastu, vara utomhus samt träffa och krama om alla. Känner på mig att det kan bli riktigt hektiskt, det är alltid så mycket man vill hinna med men för en gångs skull ska jag även se till att ta det riktigt lugnt. 

Nu känns det även som saker på jobbfronten går framåt då jag har hittat flera alternativ för framtiden. Skönt när det känns som att saker och ting faller på plats. 

Nu ska jag se på bachelorette och äta godis. Vi hörs i nästa inlägg. Jag är riktigt peppad på bloggen och har mycket att skriva om. Samtidigt att jag vill leva i stunden här så får helt enkelt blogga när det finns tid över och jag tänker inte stressa om att hinna documentera allt på bloggen på samma gång. 

Likes

Comments

Hej bloggen! Jag vet att det har varit en dålig uppdatering på det senaste. Livet går bara alldeles för fort :P Nu när jag håller på att packa så jag tänkte jag passa på att reflektera lite.

För det första, kan inte tro att jag har bott ett helt år (nästan) i Bryssel! Minns väl då jag i april förra året skulle bestämma över min praktiksplats och satt där och lekte lotto med fyra lappar med varsin stad dit jag kunde tänka mig att flytta för min praktik. Tillslut blev det Bryssel, glöm inte att praktiken var en obligatorisk del av min utbildning vilket säkert gjorde att jag valde att flytta hit. Det var svårt till en början, jag kände liksom att jag gärna skulle jag studerat lite till innan arbetslivet började på riktigt och att övergången från studierna till jobb gick allt för fort. Jag anpassade mig sen tillslut och under min praktikstid blev erbjuden en heltidstjänst på tre år (!). Efter mycket grubblande fram och tillbaka (framför allt om jag kunde tänka mig att vara bosatt i Bryssel de nästkommande 3 åren) tog jag jobbet för ett 6 månaders kontrakt och flyttade tillbaks till Bryssel i höst. Mitt 6 månaders kontrakt tog slut i mars men jag bestämde mig för att stanna lite till och hämta andan samt fundera lite whats next.

Väldigt skrämmande att tacka nej för en fast tjänst men jag kände liksom att jag hellre i den här åldern tar omedvetandet och tiden än säger ja till något jag inte är helt 100 på. Knepigt val men jag är glad att jag testade och tog chansen och nu kan reflektera över jag vad jag har lärt mig.

Jobbmässigt

Jag har väldigt mycket att lära mig (och att bli erbjuden ett jobb efter min första praktik känns helt overkligt) och min utbildning lämpar sig åt jobba med flera olika "delar" av branschen: på en konsultfirma (det finns otaliga att välja mellan allt från dom stora till mindre och mera boutique firmor, firmor som jobbar med olika klienter och ämnesområden), jobba inhouse på ett företags egna EU avdelning, göra praktik på någon av EU institutionerna, jobba på hemlandets EU representation eller nån av EU medlemsländers representation, jobba på en non-governmental organisations EU avdelning samt jobba på en samarbetsorganisation till EU.

Det är vad som finns här i Bryssel och frågan lyder väl egentligen ifall jag vill bo i Bryssel?

Bryssel

Jag kan väl säga att jag inte har riktigt trivts staden var inte riktigt som jag hade förväntat mig. På pappret verkar Bryssel helt fantastiskt, många jobbmöjligheter, internationellt, billigt boende (jämfört med London), nära avstånd till Paris, billigt att flyga ut i Europa. När man väl är här.. Bryssel är väldigt franskt, vilket är väl det första man ofta missar. Man ska vara förberedd på att antigen ta kurser eller helst kunna språket innan man kommer. Butikerna har öppet till kl 19 på vardagen och har stängt på söndagar förutom då första söndagen i månaden. Staden lever inte på ett samma sätt som de flesta andra storstäder jag har besökt och jag har haft väldigt svårt att komma in i rytmen helt enkelt. När man jobbar 9-5 måndag-fredag och måste redan kl 7 på morgonen planera hela sin dag (pga. öppehållningstider) och hur man ska hinna tappar jag en frihet som gör mig ganska klaustrofobisk och vilket gör att jag hela tiden känner att jag springer efter och inte hinner.

Livssituationen

Även om jag prioriterar jobb och karriär högt har jag kommit underfund med att jag måste ha annat i mitt liv än bara jobb. Hoppet från ett fast jobb till "ingenting" gjorde mig rädd och jag hoppade med ögonen stänga och var tvungen att lita på att det skulle fixa sig. Vilket fick mig att inse att jag kanske måste hitta mig själv utanför min jobb identitet och känna efter och bekanta mig själv med vem jag är utan ett jobb. Dessutom vill jag prioritera mina personliga livsmål över dom professionella.

Ska jag fortsätta att bo utomlands?

Att bo utomlands är något jag trivs med ganska bra och tycker är kul. Jag har lärt att jobba utomlands är något väldigt annorlunda från att studera utomlands och där måste jag fundera lite på vad jag vill. Även om jag delvis längtar väldigt mycket efter ett eget hem så vet jag att innan jag hittar ett ställe där jag trivs så är temporärt boende den absolut bästa lösningen för tillfället. Jag kommer dock att prioritera mitt boende mera i framtiden men att ta saker ting stegvis känns tryggast för mig. Att bo utomlands är ett ganska häftigt paket men jag har verkligen insett att vill man så går det.

Jag har kommit underfund med att jag även måst trivas i staden jag tänker fast bosätta mig i. Dels så tror jag inte att jag är redo för att ännu fast bosätta mig nånstans. Tror dock att med livet utomlands så blir det mera att man råkar stanna än att man långsiktigt planerar på att stanna. Going with the flow folks :) 

Likes

Comments

Måndag och dags att återvända till vardagen. Efter några veckor av roligt börjar det nu bli allvar och jag funderar lite hur jag skall klara av att flytta. Underligt hur man alltid lyckas samla på sig mera saker än vad man hade när man flyttade in.

Jag flyttade in på slutet av september och ska flytta ut nu i slutet på månaden. Det bästa med att flytta är att bli av med sånt man inte längre behöver. Jag har just tagit bilder på kläder jag vill sälja och ska lägga upp dom i Bryssel sälja gruppen på facebook. Samt har jag en kasse med sånt jag kommer att donera till välgörenhet - check!

Nästa grej är lite knepigare. Nämligen att bestämma vad som ska till förrådet och vad ska med. Svårt att packa när man ännu använder saker. Men där även har jag börjat en ikea kasse med saker jag absolut kan lägga in på förrådet. Det är ganska dyrt med förråd i många månader så vill se till att de jag lägger dit är sånt jag verkligen kommer att behöva/använda i Januari. Downsizing deluxe! Tror jag bara måste ta det stegvis så kommer det nog att gå.

Ibland blir jag tveksam om allt det här jag håller på med är riktigt smart.. Men sen hittar motivationen tillbaks till en. Ibland måst man tro på sin dröm även om man är ensam om att se den.

Likes

Comments