Jag drömmer om att få...

Helgerna ska man vila upp sig så man har ny krafter inför den kommande veckan.. ingen har sagt något om att även helger kan innehålla dålig sömn. Så nu sitter jag här och är fortfarande trött efter att ha sovit riktigt dåligt mellan lördag och söndag. Men det ska inte ge mig någon anledning till att bara sitta och lata mig idag. Så nu är jag igång, lite senare än jag brukar då jag faktiskt unnade mig lite sovmorgon.

Och efter veckans samtal med mamma så sitter jag här igen.

Och det jag ska göra är såklart ingen raketforskning.... jag ska fortsätta med att få ihop ett första utkast på mitt projekt Svart Opal. Och ju längre jag kommer från början desto svårare kommer det bli att få ihop den. Men det ska gå. Kanske inte den här veckan, men jag hoppas komma en bra bit.

Men i helgen har det diskuterats om eventuelle framtida projekt. Projekt som jag drömmer om att få skriva.
1. En fantasy.
Det har jag drömt om ända sen jag läste Min morbror trollkarlen av CS Lewis. Men att skriva en fantasy är inte bara. Man måste förbereda så mycket. Hur ska världen se ut. Vilka folkslag finns det? Hur mycket magis ska det vara med? Vilken sorts magi passar in? Hur ska protagonisten se ut? Vem är antagonisten? Vad pratar man för språk? Hur de olika folkslagens kultur ut? Och deras historia? Ja jag skulle kunna fortsätta en stund till. Ska det blir en bra fantasy måsta men vara rigoröst förberedd på den historia som du vill skriva.

2. Filmmanus till en sci-fi.
Om man ska skriva en sci-fi måste man vara mins liga noggrann som när man skriver fantasy. Förutom de frågor som man ställer sig till en fantasy bör man ställa frågor som: Hur ska farkoster se ut? Vilken teknik är skeppet byggt på? Vilka tekniska hjälpmedel finns? Ja, och så vidare.

Men det är något jag kan jobba med medan jag skriver på annan. Man ska ju ha något att göra på kvälla och helger med. Men min första prioritering är att bli klar man Svart Opal. Jag ska också se till att pojekt Alpen hotel ska bli klart så den kan skickas in till förlag.

Spännande tider nu... och det känns som om jag aldrig kommer ha brist på idéer på vad jag ska skriva. Först har jag fler idéer om min protagonist Emma Elliot. Nästa bok ska utspela sig i Stockholm.... men böckerna efter det ska förläggas där hon är född, vart det nu är. Sen vill jag få ihop en diktsamling. Ja och så det jag nämnde ovan. Sen är det bara att hoppas på att dessa alster en dag ska hitta ut till läsare.

Nu så fär ni ha en fortsatt bra måndag. Tack för att ni tog er tid. Stay safe!

Gillar

Kommentarer