Det går himla bra...

Mina löprundor går bra numer. Det är jag väldigt glad för. Med andra ord har de passen som varit plågsamma varit nyttiga, som tur är :-)
Rundan idag gick bra, i ett lugnt tempo njöt jag av alla höstens färger i skogen och längs Hammarsjön. Inga bilder-inget fuskande här inte ;-) Min vän, som jag tränar löpning med, har beordrat mig att hur jobbig löpningen än känns ska jag inte börja gå, därmed inte stanna för fotografering heller.
I öronen hade jag en podcast som handlade om dieter och kaloriräkning. Tydligen är kaloriräkning på tapeten nu igen och till sin hjälp för detta kan man enkelt och gratis ladda ner appar till sin telefon. Det har jag provat och jag kan rekommendera det om du är överviktig eller behöver hjälp med att se över hur mycket du egentligen äter. Inte annars!
Du kan även få reda på hur mycket kalorier du gör av med vid aktivitet eller träning. Mycket bra för de som behöver veta. Det man måste ha i baktanke är att dessa appar inte har en aning om hur du ser ut eller hur du har det med ämnesomsättningen. Inga siffror i dessa appar är 100% pålitliga. Använd dom som riktlinje, det gjorde jag och av det lärde jag mig hur jag ska tänka vid mina måltider eftersom jag är en person som gärna äter mycket mat. Då är det bra att välja rätt mat.
5:2 dieten är också en sådan diet som hägrar just nu. Den är nog en av de få dieter som är enkla att följa. Fem dagar i veckan äter du som vanligt (vad nu det innebär???) och två dagar i veckan får du äta 500 kcal för kvinnor och 600 kcal för män. Helst ska du dela upp det på två måltider med 12 timmars mellanrum. Mitt på dagen kan du dricka kaffe, vatten ev med lite salt, buljong eller te. Detta ska vara bra för alla, oavsett vikt, för det ska tydligen kunna göra dig smartare plus att det motverkar cancer och du kan leva längre.
Det låter fantastiskt!
Jag beundrar människor som klarar av att ha sådan disciplin att fixa detta. Själv behöver jag inte banta eller gå på diet och det är jag glad för. Jag är alldeles för glad för att äta mycket. Om jag någon gång skulle provat en diet är det 5:2 i så fall. Jag är nyfiken på hur den påverkar kroppen men jag väljer, än så länge, att titta på andras resultat.
Jag känner att det här med bantning och dieter är något som man kan diskutera och skriva mycket om. Själv läser jag allt jag kommer över. Nu lyssnar jag på det med i podcasten. Man lär sig alltid något nytt :-) Idag lärde jag mig att 1 kcal är den mängd energi vatten behöver för att temperaturen ska öka med 1 grad. De ni...
/Diana (återkommer säkert till detta ämne)

Gillade du inlägget? Klicka gärna på "gilla" !!! Kram Diana

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229