Är det värt det??!

En näringsfysiolog på TV4:s Nyhetsmorgon talade om det som jag brukar tänka på i valet av käk, mängden och om det är värt det. Hon förespråkade rejäla portioner rena råvaror, mycket grönsaker och rotfrukter på tallriken gör att du faktiskt kan äta stora portioner mat, utan att få i dig för många kalorier, och samtidigt bli mätt. Det tycker jag är kalasbra!
Självklart ska man utgå från sig själv och vad man själv gillar. Det finns flera olika dieter att följa och vi är alla olika så det är väldigt individuellt. Jag vill dock rekommendera att ta reda på vad man är ute efter med sin diet. Vill man gå ner/upp i vikt eller är man ute efter att bli piggare, friskare och få bättre hy tex. Det är viktigt att veta varför, inte bara för att följa en diet som, just nu, är trendig.
Jag vill äta mycket mat, ofta, därför har jag fått ta reda på vad jag ska välja för typ av mat. Jag vill dessutom orka träna och jobba utan att känna mig trött och hängig. Jag vill hålla mig frisk och pigg helt enkelt.
Näringsfysiologen på tv nämnde sitt mantra "är det värt det"? Det tror jag på! Om du hamnar i situationer där du tillfälligt vet att du kommer bryta din diet, ditt träningsschema eller annat, tänk: Är det värt det??? Tvekar du? Strunta i pizzan, alkoholen, soffhänget eller vad det nu är för något du ställts inför.
Det finns stunder då det verkligen är värt det, jag kallar det för belöningar, som jag inte vill vara utan. Godsaker är goda och känner du att det är värt det så kan det faktiskt vara det :-)
Detta är inget faktainlägg!!! Jag såg på TV4:s Nyhetsmorgon och kände igen mig. Mina erfarenheter är mina och passar perfekt för mig. Jag delar med mig så att fler kan bli inspirerade att hitta sitt sätt att må bra på :-)
Kram D ❤️

Gillade du inlägget? Klicka gärna på "gilla" !!! Kram Diana

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229