Vår prinsessa Zainab är nu äntligen här.
Hon föddes 07/07-17 och är helt perfekt, ord kan inte beskriva hur stolt jag är.

Har varit dåligt med uppdatering men ska försöka bättra det & nu finns det ju så mycket mer att skriva om.
🎀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vaknade väldigt sent igår, hämtade lillebror på dagis 15.00 sedan åkte vi till stan.
Han fick leka en stund i tivoliparken sedan kom mamma dit för att hämta honom men vi blev hungriga & bestämde oss för att gå och äta. Super gott och snäll som mamma är så bjöd hon
😉
Blev även en tur till stan idag med en kompis, tog en fika & shoppade lite. En hel dag på stan så nu är man lagom trött
😂
Inför midsommar har vi inga planer, blir nog bara mys hemma & ta det lugnt faktiskt, skönt det också
😊 Vad ska ni göra i midsommar?

Likes

Comments

Mycket som hänt på kort tid. För 7 dagar sedan gick slemproppen och 12/6 vart vi på ultraljud för en extra koll då hon var väldigt liten ultraljudet innan. 15/6 hade vi tid hos barnmorskan.
På ultraljudet såg allt bra ut, bebis hade gått upp i vikt och följer nu sin kurva vilket var skönt att höra alltså ingen oro längre. Väl hos barnmorskan lyssnade vi på hjärtljud, mätte magen & allt såg bra ut.
Vi pratade även om vilka som ska vara med på förlossningen och jag har sagt Ali & mamma.
Har bestämt mig för att även försöka klara mig med endast lustgas, det kan ju ändras när jag väl ligger där
😂Vi är nu inne i v38 (37+1).

Det enda jobbiga med graviditeten nu är sömnen & halsbrännan. Det börjar bli tungt nu, märks att man inte orkar lika mycket längre.
Längtar tills vår lilla ängel tittar ut, att få se vem det är som levt i magen i 9 månader
🎀

Likes

Comments

​Sedan jag blev muslim så får jag ofta frågan “kommer du att bära slöja?”, “varför har du inte slöja på dig?”

Ett enkelt svar hade kunnat vara “jag vill bara inte”. Men den stora anledningen är att jag än inte känner mig redo. Vi alla vet hur mycket fördomar det finns i dagens samhälle ang slöjan, hur svårt det kan vara att få jobb osv. Det är en av anledningarna, den andra är att jag känner att när jag väl tar på mig slöjan så vill jag kunna göra det “rätt”, anpassa min klädstil för som jag ser mig själv nu så tycker jag inte det är rätt att jag tar på mig slöja (endast mina åsikter nu & dömer ingen annan då alla är olika). Men för mig är det viktigt att när jag väljer att ta på mig slöja så ska det kännas säkert och att jag sen inte ska vilja ta av mig den. Som ni nu kanske förstår så vill jag bära slöja i framtiden men inte för tillfället.

Som jag skrivit i tidigare inlägg så kommer jag heller aldrig tvinga min dotter till det. Det jag kommer göra är att berätta för henne varför hon bör ha det och varför det är bra m.m sen är det upp till henne hur hon vill göra. Mitt ansvar är att vägleda henne i livet inte att tvinga henne till saker för det slutar aldrig bra.

Har ni frågor eller tips på vad ni vill läsa mer om så lämna gärna en kommentar så vet jag 😘

Likes

Comments

Redan i början av vårt förhållande så tjatade Ali om att han ville att jag skulle träffa hans familj men varje gång så kom jag med en ursäkt för att jag va nervös & vågade inte. Vad skulle egentligen vara de värsta som skulle hända? Nu i efterhand så skrattar vi båda åt detta.😂

Det gick 4 månader av vårt förhållande innan jag tog modet till mig och träffade hans familj. Det fanns också en anledning till att jag tänkte “okej nu måste du göra detta”. Det var den 14e April 2015, Alis födelsedag. Han ringde & sa “mamma vill att du kommer hit för vi ska fira min födelsedag och hon vill träffa dig”. Jag var så nervös och skakig i kroppen MEN jag tog modet & gick dit.

Väl där så möter hans mamma mig i dörren och vi hälsar, jag satte mig i vardagsrummet och hon kom med tårta. Jag minns de som om de vore igår. Hon tog emot mig och välkomnade mig som ingen annan gjort. Jag älskade min svärmor från första stund. Vi kom så bra överens redan från början & pratade mycket. Idag älskar hon mig som sin egen dotter och jag henne som en mamma. Vi har kommit varandra nära & hon stöttar mig till 110%. Kunde inte önskat mig en bättre svärmor.

Likes

Comments

Som jag nämnt i tidigare inlägg så är jag gift, min man heter alltså Ali.

Det hela började med att han lade till mig som vän på facebook, på den tiden accepterade jag alla. Han frågade efter min snapchat & jag gav han den.
Han började skriva & för det mesta svarade jag inte och om jag gjorde det så var jag väldigt dryg mot honom. Han sa att han endast ville lära känna mig som en tjejkompis då han precis hade flyttat hit och inte hade någon. Min tanke var “varför inte?” Då jag inte alls var intresserad av honom.

En kväll bestämde vi att vi skulle träffas då han bodde 5 minuter ifrån mig. Jag tog med min bästa vän och vi möttes. Jag tyckte direkt om honom och tyckte han var hur fin som helst och vi hade samma typ av humor.
Vi började skriva & träffas dagligen, till slut erkände vi båda att vi fått känslor för varandra och där började vårt förhållande.

Fler inlägg kommer om hur det gick med våra familjer eftersom jag då inte var muslim osv. 💎

Likes

Comments

​Hello, idag var det ett besök hos barnmorskan för glykosbelastningen. Ali följde med som tur är då jag skulle sitta där i 2 timmar, inte det roligaste sällskapet då han sov den mesta av tiden 😂

Hade ingen gravid diabetes men jag har dåligt med järn i kroppen så jag ska hämta ut tabletter som jag ska ta.

När jag kom hem så vilade jag någon timme då jag bara fick 3 timmars sömn inatt, resten av dagen består av att lägga in bebis nytvättade kläder i garderoben, laga mat & bara ta det lugnt 😊

Likes

Comments

“Är du inte varm i de kläderna?” Är en fråga jag oftast får under varma sommardagar. Nej det blir jag inte.

De största skillnaderna för mig sedan jag konverterade är att jag inte längre äter gris, klär mig i shorts/linne eller dricker alkohol. För mig spelar detta ingen roll, jag är stolt över de val jag gjorde. Jag känner inget behov av att äta just griskött eller att klä mig i shorts & linne på sommaren, alkoholen är inget problem att klara sig utan heller. Ingen är en perfekt muslim & alla människor har brister, många gör fel men det är de man lär sig av, felen. Man lär sig av de och försöker bli bättre.

En fråga jag också får ofta är “kommer din dotter vara tvungen att bära slöja?” Samma svar där som på föregående fråga, nej det är hon inte tvungen till att göra. När min dotter är tillräckligt gammal för att förstå vad slöjan innebär så får hon helt enkelt välja själv om hon vill ha det eller inte. Jag själv bär inte slöja och är inte redo för det.

Mer om varför jag inte vill bära slöja kommer i ett annat inlägg 💕

Likes

Comments

Från att inte ha någon specifik religion till att ha det. Jag har aldrig varit så insatt i religion men jag har alltid vetat att jag tror på Gud. Sedan jag var liten så har jag till 99% umgåtts med muslimer, fått höra och se mycket av dom.

När jag var 13 år gammal ungefär blev jag mer intresserad och kände att jag ville bli muslim, på den tiden kanske jag ville det för att mina vänner var det men med åren försvann aldrig den känslan, jag pratade heller inte med någon om det.

År 2014 blev jag och min man tillsammans, jag ställde många frågor och han berättade mycket vilket resulterade i att jag bestämde mig “detta är vad jag vill, detta känns rätt”. Jag visste inte tidigare hur jag skulle gå till väga men när jag träffade min man så fick jag också chansen till hjälp, hur jag skulle göra.

24/5-2016 var dagen då mitt liv fick en vändning, med handen på hjärtat så var det de bästa beslutet jag tagit. Ångrar inte en sekund.

Likes

Comments

Hej, detta är nu första inlägget där ni får följa graviditeten.

Jag är nu i gravidvecka 31, alltså endast 9 veckor kvar. Tiden har flygit iväg och nu är det inte länge kvar till dagen då vår prinsessa kommer. Nästan allt är klart förutom lite fix till i barnrummet. Så mysigt att se alla minikläder och sängen som än sålänge är tom, man längtar otroligt mycket.

Första veckorna av graviditeten bestod av illamående men inte mycket mer än så, i vecka 17 ungefär kunde jag känna de små sparkarna och med tiden har det bara blivit mer, en härlig känsla. Där emot mindre mysigt när sparkarna träffar revbenen. Antar att man kommer sakna den lilla kulan när hon väl har kommit ut.

Tänk vad livet ändras på bara så kort tid? En stor men även den bästa förändringen

Likes

Comments