Slalombacken tar ut sin rätt. Samtidigt som det är kul så är det jobbigt. 32 dagar kvar... bara att kämpa på!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nytt backpass. Känner mig starkare och starkare. 44 dagar kvar...

Likes

Comments

Nyinköpta stavar, nyinköpta trailskor, fint väder. Vad mer behövs? Nu var det länge sedan jag körde backe och ville inte riskera att få ont i vaden så jag gick i backen. Började först med en lugn uppvärmning innan backen tog vid. Avslutade med en lugn jogg. Insåg rätt snabbt att gå med stavar är jobbigare än jag trodde. Triceps blev rätt trötta. Likaså låren också förstås. Men ingenting kändes i vaden. Och det var det bästa med hela passet.

Möjligen förutom rådjuret som låg bredvid i gräset nån meter ifrån under tiden jag gick upp och ned. Snackade lite med han vid varje passering. 47 dagar kvar...

Likes

Comments

Fortsätter hos naprapaten och får behandling med massage och värme. Har dammat av den gamla motionscykeln och sitter nu och trampar 1 timme om dagen. Sen blir det styrkeövningar och stretch. Var tredje dag så blir det löpning men inga hårdare pass.

Nu är det mindre än 60 dagar kvar till start och detta var ju inte den träning som man hade hoppats på direkt men det blir inte bättre av att klaga. Se till att göra jobbet så att man kan komma till start. Sen får man se hur det går.

“There are no guarantees in life. The only guarantee is that doing nothing will get you nowhere

Likes

Comments

Loppet närmar sig och på något sätt ska vi ta oss över/genom Alperna.

I snitt är det 37 km per dag. Rätt många höjdmeter. 3 av sträckorna räknas som ultra... Om inte detta är en utmaning så vet jag inte vad det är. Med diabetes så blir det ju inte direkt lättare heller. Ständig koll på blodsockret och regelbundet intag av energi så hoppas jag att det funkar. Sen har vi förstås den mentala biten som kan bli nog så jobbig.

Det var långt över 200 dagar när vi anmälde oss. Ynka 67 dagar kvar till start. All utrustning är inte inköpt än. Stavar fattas, allvädersjacka fattas, nya trailskor fattas.... Dags att gå och shoppa lite....

Likes

Comments

Jaha, då fick man domen. Var till Idrottsskadespecialisten och de konstaterade att vaderna är överansträngda. Speciellt höger vad är nästan konstant spänd. Musklerna är lite svullna och ömma. Hemläxan till nästa besök är att stretcha vaderna och använda foamrollern varje dag. Ingen löpning under närmaste veckan. Alternativ träning som cykel, simning, allmän styrketräning är det som gäller.

Under dagens besök så körde han först värmebehandling innan det blev massage. När han tryckte in tummen på muskeln uppe strax vid knävecket så gjorde det jävligt ont. Efteråt så var muskeln lite mjukare. vilket var skönt men innan jag är klar där så ska han använda mer massage, värmebehandling och kanske akupunktur. Nästa vecka kan jag börja småjogga en km kanske och se hur det känns. Om 3-4 veckor bör jag kunna köra för fullt igen.

74 dagar kvar till start....

Likes

Comments

Insåg snabbt att detta skulle bli varmt och att jag troligen skulle få ont i vaderna. Starten gick i gassande sol och jag flöt med i ganska makligt tempo. Redan efter 5 km så kom de första antydningarna till problem vaderna. När vi svängde in till Ursvik så kändes det helt plötsligt bättre och tanken kom att det kanske kommer gå vägen ändå. Men det sket sig efter ett tag.

Efter 20km skulle man upp på den höga backen i Haga. Kan meddela att det gör rätt ont i vaderna då... sen väntade Fiskartorpsbacken.....inte heller bra... Eftersom solen gassade nästan hela tiden så blev det jobbigt. Men det känns trist att inte kunna springa så fort som man kan och vill. Blev mycket promenerande och stretch. Och att det fanns så mycket skog på Djurgården visste jag inte. Sprang fel två gånger så det blev lite längre och ännu mer onda vader.
Längs Strandvägen och hela vägen in i mål var det som var behagligast. Mycket folk och helt platt.
Precis när jag skulle lämna målområdet kom Jocke i mål som sprang galna 80km.
Summering: Mycket jobbig bana, mycket varmt och jävligt onda vader. Sockret höll sig bra hela tiden. Men nu måste jag vila från löpningen ett tag. Måste få ordning på vad problemen.

Likes

Comments

Solig och fin morgon. Runt fjärden med Jocke. Hade laddat på ordentligt med energi och sockret höll sig bra under hela rundan. Efter ca 9km så kom känningarna i vaderna igen. Kom småplågad fram till trappan innan Västerbron där det blev energipåfyllnad och stretch av vaderna. Masade oss sen vidare mot Marievik.

På lördag väntar 45km EcoTrail. Får se hur vaderna klarar den utmaningen...

Likes

Comments

Första gången på länge som jag sprang den här vändan. Det är en salig blandning av asfaltsvägar, grusvägar mellan åkrar och skogsstigar. Första milen gick bra men sen kom krampkänningarna i vaderna. Måste bli kvitt det snabbt. Tvungen att stanna otaliga gånger för att stretcha och vila vaderna. Konditionsmässigt är det jättelätt. Får jag bara ordning på vaderna så blir det här bra. Sockret höll sig inom rimliga nivåer och det är ju bra.

Likes

Comments

Perfekt kväll för backträning. Slalombacken var lagom sval när solen inte lyste direkt på. 3 varv a´4 km gav 12 upp och ner vändor. Kändes riktigt bra. Sockret sjönk snabbt under första vändan men sen blev det bättre. 86 dagar kvar till start. Bara att slita på.

Likes

Comments