Jag sitter nu på mediagruppen. Jag fick för en vecka sen en uppgift att skriva en krönika om mig själv som rappare. Jag bestämde mig för att lite kort köra igenom hela historien från början till slut och tänkte lägga upp den här för de som är intresserade

Jag var 14 år när jag hade skrivit min första hiphop-låt. Jag hade länge velat göra det, men det kändes skrämmande och jag viste inte hur. Jag hade en passion för att skapa, jag gjorde gärna filmer och spel för mig själv, men detta var annorlunda.


Jag var i mitt första riktiga förhållande, och som för många andra var det första långt ifrån det bästa.. Hon berättade saker för mig som hade hänt henne, våld, hot, droger, saker jag senare fick veta var lögner för att få min uppmärksamhet. Hon gjorde mig ofta arg och ledsen, men sanningen var att jag innerst inne brydde mig. Dagen det tog slut var dagen jag bestämde mig för trotsa mina rädslor och göra en låt till henne som ett brev för att beskriva hur jag kände. Jag gjorde det på det enda sätter jag kunde komma på just då...programmet Vegas, som är menat för att redigera video i men det gick att spara ner i formatet MP3. Jag viste att jag behövde ett beat, så jag googlade och tog det första bästa. Jag skrev en text som egentligen var för kort för beatet och spelade in min röst med en kamera, satte ihop dom i Vegas och sparade som mp3. Det var verkligen inget mästerverk och jag var först lite rädd för att visa upp den för någon, samtidigt kunde jag inte hålla mig för att få veta vad andra tyckte. Allra först fick mitt ex höra den, det var trotts allt henne jag hade skrivit den till. Vi blev tillsammans igen, men det varade inte länge. Ja, hon sårade mig då, men jag har gått vidare och jag är glad att hon var där just då så att jag tog mig modet till att faktiskt skriva låten och inse hur mycket jag älskar det.


Jag gjorde 2 låtar till med denna metoden innan jag köpte en kareokemicrofon, och lite senare en lite bättre på 4sound. Jag blev även tipsad om ett program som var bättre för just musik. Jag fick lära mig sakta men säkert hur man "egentligen" skulle göra


Efter några låtar fick jag höra talas om ett numera dött hiphop-forum som kallades Whoa. Där fick jag kontakt med en producent i stockholm, Danilo Naid. Han höll på med ett samlingsalbum som jag lyckades övertala honom om att få vara med på. Jag hade fortfarande ingen koll på vad jag egentligen höll på med, men han verkade tycka om det och han blev snabbt en av mina bästa vänner. Vi skrev varje dag på msn om både musik och mer personliga saker. Efter samlingsalbumet bestämde vi för att göra ett solo-album till mig.


Första gången Danilo köpte en tågbiljett åt mig för att spela på en ungdomsgård i Stockholm kändes allt så overkligt, det var detta jag hade drömt om bara ett år innan. Det var som att jag var ett steg ifrån att leva drömmen, men såklart har jag lärt mig sen dess att branchen är mycket hårdare än så.


När vi hade börjat planera CD nr 2 så kom en annan person in i Danilos liv, hans andra hälft som han älskade, och som mer än allt annat verkade vilja skapa drama mellan oss. Jag valde att säga upp kontakten och skulle nu för första gången försöka ta mig vidare på egen hand. Vid den här punkten hade facebook blivit mer populärt, och jag hittade snabbt ett evenemang på UNO i Karlstad som sökte artister. Han som hållde i det hette Tommy Baso Nordin. "Lägg till som vän". Jag skickade några låtar jag hade gjort och en dag senare stog jag med på planchen de hade gjort. Jag minns när jag kom in där, helt ensam bland okända människor med min socialfobi. Det var Baso och Dekan som stod på scenen, soundcheckade och räckte fram tröjor där det stod "Kroka upp Karlstad", De skämtade om att de inte kunde förkorta det vilket jag tyckte var väldigt kul. Jag körde min del, och pratade lite blygt med några av de andra, mest nämnvärt Baso, Psyke, JNL och Johan Brodd. Efter spelningen skulle vi få gratis pizza, jag var så blyg då att jag tackade nej först, något Baso skrattar åt idag. Jag, Baso och Psyke bestämde oss för att göra en hiphop-trio vid namn Rapperiet, Så jag började åka till Baso för att spela in, och ju fler gånger jag var där ju mer bekväm blev jag med dom. Idag är Baso en av mina bästa vänner, och vi har gett upp Rapperiet-trion för en duo vid namn Big Boned Bastards. Sedan dess har vi släppt ett flertal album och åkt runt lite överallt i Sverige på spelningar, bland annat Lindesberg där jag träffade min nuvarande flickvän för första gången.


Detta är min lilla historia, Hiphopen har gett mig många vänner, och till och med hjälpt mig hitta kärleken. Det är något underbart med att skriva just rapp. Till skillnad från många andra genrer är själva texten i många fall det viktigaste. Man kan skriva låtar om det mesta, men speciellt när jag mår dåligt vänder jag mig alltid till musiken och att skriva. Det är skönt att få ur sig allt och nu 250 låtar senare har jag i princip en dagbok som går att lyssna på. När jag går tillbaka och lyssnar på allt gammalt jag gjort är det inte bara kul att känna att jag har utvecklats något enormt, jag får även en resa tillbaks till mitt förflutna och hur jag kände och tänkte just då. Allt detta är varför jag fortsätter göra låt på låt, och kommer att fortsätta med det.


"Don't be afraid to take an unfamiliar path, sometimes they're the ones that take you to the best places"Glöm inte att kolla nya musikvideon:
https://youtu.be/ae6xpl0WKeo

Och lyssna på albumet Rimkompetent här:
https://open.spotify.com/album/1GiFtlfGcvLKSstMflz1Qb
https://itunes.apple.com/dk/album/rimkompetent/id1297371648
https://www.youtube.com/watch?v=9uSTU92gFac&list=PLCahSlVjfKsvQ-1pkQpTkU_OPRePEsa8r

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt har det inte kommit upp någon vlogg idag, och jag har varit väldigt dålig på att blogga också. Jag har helt enkelt inte haft någon inspiration till att göra det. Det känns just nu som ett måste, och inte något som jag faktiskt känner att jag vill. Samma med musik och ja, allt. Kommer vara med på putte i parken men mer än det kommer jag bara lägga allt på hyllan ett tag, tills jag känner att jag faktiskt vill göra det igen. Hoppas ni har förståelse för detta. Ha det bäst tills vidare!

Likes

Comments

Hej Vloggen, nu har jag missat typ en vecka? Sitter och sparar ner veckans Vlogg så tänkte jag kan lika gärna uppdatera här när jag ändå håller på, haha. Vad har hänt då humm? Till att börja med har de målat konsum svart och gör om, känns lite skumt när man är van att det sett ut på ett visst sätt i över 20 år men okej. Har börjat på arbetsträningen igen, får dock åka buss men om exakt 2 veckor ska jag ha pengar till att fixa bilen så det får väl gå så länge. Imorgon är jag ledig dock för det är röd dag och det går inga bussar då ändå :) Tänkte krita på pizzerian idag, för bor man i skogen och är stammis så de vet man betalar tbx kan man göra så, bara det att jag kom på att jag har c:a 2-300kr i mynt, så samlade ihop ett gäng o köpte pizza för det istället, win? skönt att bli av med lite iaf, jag använder aldrig mynt annars. Funderar på att sluta röka också dels för att spara pengar men också för att jag börjat fått sån jävla rökhosta med, ibland mår jag rent av illa. Inte värt att slänga ut pengar på att må så då känner jag, men det är lättare sagt än gjort tyvärr. Sen fick jag och mamma skäll av någon förut som åkte förbi, vevade ner rutan och skrek om att vi skulle hålla våra katter inne för nån katt hade bajsat i nån rabatt eller något. "Så om ni hittar katterna överkörda så vet ni varför", vuxna människor alltså. Vet ju inte ens om det är våra katter, mamma har ju innekatt så den lär det ju inte vara, och mina är mestadels nere vid älven. Men just det att det inte går att ha ett civiliserat samtal utan man ska gå rätt på skitförbannad och sen dra innan man ens har chans att svara. så fult gjort. visst det kanske inte är kul om en katt kommer o bajsar(jag vet, de har liksom bajsat inne en hel del som protest osv) men de är ju bara djur och jag tycker de har rätt att få vara ute, sen får de väl se till att chasa iväg dom om de går för nära, inte så svårt. Sen som en kompis på FB skrev "Människor som skadar djur brukar det inte gå så bra för" vilket de som vågar röra mina katter ska få veta. Nu var det nog bara tomma hot men blir ändå så arg på sådant beteende från vuxna människor. Är det något som är fel tar jag gärna det samtalet och försöker lösa men INTE om de ska skrika ilsket på en från tio meters avstånd sen åka iväg. Nog om det. Nu är det ett datum satt på putte i parken också, 29e Juni, kom dit och kolla vet ja :D men det var väl allt för idag, ursäkta mitt lilla outburst om katterna men asså stör mig så på sånt folk så det är sjukt. Ha det bra puss!

Likes

Comments

Hej bloggen, idag och igår har min syster, hennes pojkvän och deras dotter Alva varit på besök, alltid lika trevligt :) så vi har hängt hos morsan större delen av dagarna och varit med dom. Nu sitter jag och sparar ner vloggen som kommer upp sen eller imorgon beroende på när jag känner att jag inte behöver internet då det brukar bli väääääldigt segt den tiden man laddar upp, och det kan ibland ta någon timme beroende på hur lång/stor vloggen är. sen blir det nog inte så mycket mer gjort idag skulle jag tro, Zanna skulle åkt idag men blir kvar tills på tisdag så det ska bli skönt att få ha henne här lite längre, speciellt med tanke på att ingen av oss direkt kommer ha råd att åka till varandra sen. menmen, blir bättre efter sommaren. varmt har det varit också, det måste jag säga innan jag går, VAAAAAAAAAAARMT, på både gott och ont. skönt på sitt sätt men blir jobbigt när man ska sova och så. hmm vad ska man mer skriva? inget bestämmer jag, ni får ju trotts allt en vlogg snart också så ni får nöja er, hejdå :D

Snodde bilder av Malin

Likes

Comments

Hej bloggen! Igår "råkade" jag missa att göra ett inlägg, så ni får ett tidigt idag istället ;) Igår Var vi nog mestadels hos min mamma skulle jag vilja säga, först var vi med henne till affären, sen var vi där och satt i solen och åt glass och drack kaffe ett tag och sen upp till mig en snabbis och sen ner till mamma igen och äta mat, haha. Skönt att Zanna o mamma kommer så bra överens iaf :) Idag verkar det bli varmt igen och tanken är väl att vi ska till mormor och grilla men vi får se om det blir så eller inte. Malin, Mathias och lilla Alva ska komma på besök sen också, ska bli jättekul och det vet jag att Zanna ser fram emot också, så kanske lite bilder på det imorgon vi får se. Nu har jag inget mer att skriva så vi hörs imorgon, hejdå! :D

Likes

Comments

Idag vaknade jag av att Zanna tvingade upp mig för att vi skulle köpa cigg(Nej hon röker absolut inte). Sen hann vi vara hemma i knappt en halvtimme innan Mamma ringde och tyckte att vi skulle komma ner på kaffe och glass, så det gjorde vi. Anna var där också så blev att vi var där nästan hela dagen. Frågade vad hon skulle äta och då erbjöd hon sig att bjuda på pizza, och det tackar man ju inte nej till ;) så då fick vi gå dit och tillbaks. blev kvällsmat också för inte fan får man i sig en hel pizza när man sitter där, även om man råkar va tjock! Sen var vi hos mamma en liten stund till tills hon var tvungen att gå till konsum, hon fick med oss på villkoret att hon skulle köpa cigg åt oss. Så nu jävlar har vi cigg och varit ute och gått mer än en gång! Känner mig redigt duktig. Zanna däremot blev solbränd men det verkar inte så farligt. Så nu sitter vi hemma och jag försöker få Zanna att kolla på gotham då de varit snälla och laddat upp säsong 2 på netflix, det går sådär men hon har ju inte stängt av än iaf xD

Ni får lite bilder snodda från mamma idag då jag inte tagit några egna


Likes

Comments

Hejhej. Bloggen blev lite sen idag, hihi.

Idag försökte jag städa lite innan Zanna kom, gick sådär skulle jag vilja säga. Hon ville ju inte säga NÄR hon skulle komma heller så blev lite överraskad när hon klev in här då det brukar vara låst men tydligen inte nu :) sen dess har vi inte gjort så mycket, varit till affären och tagit det lugnt. Känns bra att hon är här bara. Fick även min nerd block idag men vill ni veta vad som fanns i den får ni vänta tills på Söndag/Måndag beroende på när jag väljer att släppa nästa vlogg ;)

det var väl allt jag hade på hjärtat idag, ciao! <3

Likes

Comments

Ja vad ska man säga om dagen? har typ inte hänt ett skit känns det som. Vaknade upp och mådde inge vidare bra så hela dagen har bara sprungit förbi framför ögonen på mig. Kom ju ut ett avsnitt av Gotham jag kollade på som fick mig på liiiite bättre humör iaf, speciellt Alfred, Alfred är bäst! <3 ...Och Cobblepot såklart, har ju trots allt en katt döpt efter honom.

Imorgon kommer Tant Zanna hit det ska bli skönt, var ju ett tag sen nu! Lär ju få springa runt som en hund på morgonen eller när jag nu vaknar och försöka röja upp det värsta i lägenheten bara, haha. Märks ju att man varit energilös de senaste veckorna, kan ha något o göra med att jag bara är hemma i stort sett.

Så resten av veckan blir det nog mer både vad gäller vlogg och blogg o allt. Ha det bäst så länge :)

Likes

Comments

Hej Bloggen, varit en seg dag idag, och igår också. Sjukt varmt igår dock så köpte isglass, haha. Men idag har det hänt grejer, det är nämligen så att jag o baso (Big Boned Bastards) ska vara med på PIP(Putte i Parken) i år! Sjukt kul! Nu har jag ju vetat om det ett tag men vi har behövt hålla det hemligt fram tills att det blev officielt vilket det blev idag Det är ju bra mycket större än något annat vi vart på. Klart vi sökte oss dit men vi trodde ju aldrig att vi faktiskt skulle komma med. Så ja det är nervöst men ska bli så jävla kul att få vara där, blev till och med nämnda i VF för det haha. Kom dit helt enkelt! Men nog om det. En sista sak jag måste nämna är att jag gjorde hamburgare idag igen och denna gången helt utan tallrik i så det är najs. och så såg jag på lego batman igår i brist på liv och det var sjukt kul. Det är nog en rulle jag kommer dra på när jag och Zanna får barn haha! Mycket referenser till det gammla och det är uppskattat då jag nördat igenom i princip allt från 40-talet till nutid när det gäller batman så :)

Det var det jag hade på hjärtat idag, lovar jag ska inte glömma bort bloggen imorgon :*

Likes

Comments

Japp, där hände det, jag missade en blogg. Ni får vloggen tidigare än jag hade tänkt mig helt enkelt och en ny blogg ikvätt. puss!Likes

Comments