Idag har jag och Indy för andra gången på 2 1/2 år faktiskt lyckats få till det så vi kan rida ut tillsammans med Sandra (Indys medryttare). En två timmar och femton minuters ridtur blev det. Det blev mest skritt, men lite trav och några kortare galopper och han kändes superfin, mjuk och följsam. Tänk om man kunde få samma känsla när han rids i ridhuset, men icke. Vi har börjat fundera på om det är muskelminne som spökar då han är jättefin ute men tjurar ihop och sparkar vid vissa tillfällen inomhus.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, vad ska jag säga om gårdagens veterinärbesök? Det var väl varken bra eller dåligt, veterinären såg ingenting som skulle kunna förklara varför Indy inte vill trava, vi longerade, det böjdes och hon kände på ryggen som enligt henne kändes bra/fin.

Jag, stressad som jag var när vi skulle åka hade inte en tanke på att plocka med sadeln, vilket jag borde ha tänkt på eftersom "krånglet" bara visar sig när vi försöker trava uppsuttet.
Självklart så hade veterinären velat se live hur han beter sig vid den situationen. Så det blev ytterligare ett besök inbokat om ca två veckor där vi ska visa upp honom under ryttare.

Fram tills dess så ska vi fortsätta att tömköra, skritta ut och vid de tillfällen han fixar att trava, utan att protestera, har vi även fått okejat att göra det.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev och då var jag väldigt glad över att Indy hade blivit friskförklarad.

Det varade tyvärr inte jättelänge, första ridturen efter gick bra men redan vid andra började han protestera igen när det skulle travas. 
Det har överlag blivit någorlunda bättre sedan vi bytte till ett tjockare täcke så att han verkligen håller sig varm över ryggen.

De senaste dagarna har vi struntat i traven och i stället skrittat ut, det har varit väldigt uppskattat från Indys sida och han har skrittat på med spetsade öron och bra framåtbjudning.

Veterinären är självklart inkopplad och det blir ytterligare ett besök redan i morgon.
Nu vill jag veta VARFÖR han får så ont, det hjälper ju inte att bara behandla symtomen när han uppenbarligen blir dålig lika fort igen. Har även kontaktat en häst osteopat som jag ska be kolla igenom honom efter veterinärbesöket för att se om hon kan hitta något om inte veterinären hittar några fel.

Likes

Comments

Bjuder på en gammal bild, ny telefon och inga nya foton.
Idag vad där dags för ytterligare ett återbesök på Brunmåla veterinärklinik och Indy är numera friskförklarad! Veterinären var mycket nöjd med det snabba resultatet av behandlingarna han har fått. Men hon påpekade att han antagligen kommer att behöva behandla ryggen igen längre fram, men det kan vi leva med. Nu ska han motioneras för hand i ytterligare fyra dagar, sen får vi börja rida korta stunder varannan dag och öka på successivt.

Likes

Comments

Jag är kanske hur långt som helst efter alla andra men nu har jag kommit på hur rogivande det är att sitta och färglägga i vuxenmålarböcker. Har en inplanerad resa till Ge-Kås lite senare i år och då blir det att shoppa på lite fler böcker och en större förpackning med pennor :)

Likes

Comments

Idag var det dags för återbesök på Brunmåla. Fortsatt halt på höger fram vid framförallt låg böjning. Vilket var ganska så väntar med tanke på att ryggen fortfarande inte är helt bra än. Men ändå bra prognos då hältan var betydligt mindre än för två veckor sedan.
Ryggen var idag bättre även om den som sagt fortfarande inte är helt bra. En ny vända med muskelavslappnande i kombination med antiinflammatoriskt direkt i musklerna.
Även en ny vända med Metacam och nu fortsätta med promenader/longering/tömkörning i ytterligare två veckor tills det är dags för ännu ett återbesök.

Likes

Comments

Jag fick den här tjusiga bilden skickad till mig från en stallkamrat. Jag får väl vara tacksam att han inte ligger i den lerigaste delen av hagen.

Likes

Comments

Nu var det länge sedan jag skrev här, allt har varit bra fram tills för någon vecka sedan när Indy började bete sig konstigt vid ridningen. I skritten gick det bra, men så fort gångarten skulle bytas så blev han sur, sköt rygg (det såg ut som hela hästen blev 20 cm kortare i ryggen) och sparkade mot skänken. Förra veckan var vi en sväng till Brunmåla veterinärklinik för att kolla upp det här eftersom vi upplevt att det bara blev värre.
Väl där kändes han igenom, böjdes högt och lågt, sprangs med, visades under ryttare, blodprover togs och ryggen röntgades.
Resultatet blev att han var/är rejält halt höger fram vid låg böjning. Ridprovet behövde bara utföras i några minuter i skritt för att veterinären skulle se problemet.
Röntgen (som jag trodde skulle leda till att hästen blev utdömd, så illa var det...) visade en liten "broksklump" mellan två tornutskott precis bakom manken, vilket inte alls är relaterat till problemen, som sitter längre bak. I övrigt så såg allt jättefint ut.
Så veterinären gjorde bedömningen att problemet sitter i muskulaturen. Han hade så pass ont och muskulaturen var så spänd att veterinären hade svårt att ens känna på området. Han behandlades med muskelavslappnande och antiinflamatoriskt direkt i musklerna och en 10 dagars kur med Metacam.
Nu motioneras han från marken, tömkörning, longering och promenader tills på torsdag när det är dags för återbesök.

Likes

Comments

Jag älskar mitt djur... Jag älskar mitt djur...
Det blir att åka lite tidigare till stallet i morgon så jag hinner sanera honom innan vi ska träna.

Tack Sandra för bilden, även om jag hade mått lite bättre av att inte se den ;-)
#skrattarsåjaggråter #jagälskarmittdjur 

Likes

Comments

Nu är sommarbetet slut och det är dags att börja sätta igång och rida lite ordentligt. Men innan vi börjar så ville jag att bästa Maria (http://www.kvallshastohundhalsa.se/) skulle komma ut och gå igenom Indy. Hon hittade lite spänningar i halsen och bak vid korset, så det blev en behandling med först laser och sedan djupvågsmaskinen.

Nu är han fit for fight och i morgon ska Sandra och Indy rida en drsssyrträning för Evelina.

Likes

Comments