Jag tänkte skriva lite om fraxel laser, eftersom jag nyligen gjort några behandlingar. Recension kommer vid senare tillfälle, ni kan också ställa frågor i kommentarsfältet så kan jag svara på dem samtidigt!

Så varför gör man då fraxel laser? Jag gjorde det för att bli av med mina acneärr i ansiktet, men det sägs hjälpa mot fler oönskade hudtillstånd som t.ex:

  • Oelastisk hud
  • Finrynkighet
  • Acneärr
  • Solskador
  • Ojämn pigmentering
  • Åldersfläckar på handryggar
  • Kirurgiska ärr
  • Melasma (brunpigmenterade områden i ansiktet)

Hur går behandlingen till?

"Fraxel-laser arbetar med värme. Tusentals, små värmepaket skickas in i huden. De värmezoner som skapas kan gå ner i huden 1,4 mm. Lasern skapar mikroskopiska hål, som små cylindrar, omgivna av opåverkad hud. De små, döda hudcylindrarna stöts bort under de närmaste dagarna efter behandlingen och ersätts med ny, frisk vävnad. Hålen som lasern skapar är mycket små och den omgivande huden är helt opåverkad, därför sker läkningsprocessen snabbt och effektivt. När den döda huden stöts bort upplevs det som att man ”fjällar”, som efter att man solat för mycket. För bästa resultat rekommenderas ca 4 behandlingar, vilket beror på att de hål som lasern skapar vid ett behandlingstillfälle utgör ca 20-25 % av den behandlade hudytan. Efter 4 behandlingar har större delen av huden helt enkelt bytts ut. Den nybildade vävnaden som växer in i hålen gör huden yngre, rynkor slätas ut och huden blir mer elastisk." (Hämtat från alerisplastikkirurgi.se)

Gör det ont?

Ja, det gör ganska ont, men man får en bedövningskräm innan som tar bort udden av det. Sen blir man röd och svullen efteråt och ser ut som en tomat i ungefär 2 dagar innan man börjar fjälla. Så planera inte att gå på fest på kvällen om vi säger så!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej, så detta blir min första recension här på bloggen! Och det är en för mig otippad produkt, trodde aldrig jag skulle köpa dessa två, haha. Har inte hunnit prova Illuminating Tint än, för köpte den i en mörkare nyans för att ha till sommaren. Den första är väldigt ljus, den ljusaste nyansen, och är alltså en Face gel och inte en kräm.

Pixi by Petra är ett smink/hudvårdsmärke jag inte har känt till speciellt länge. Läste om det på någon blogg och blev nyfiken, sen hade de dessa två på rea på Eleven så då slog jag till :)


Produkt: H20 Skintint, Tinted Face Gel

Funktion: En vattenbaserad ansiktsgel med lätt pigment, likt en "BB cream". Den ska återfukta och jämna ut hudtonen samt vara vattenresistent. Den innehåller grönt te som är rikt på antioxidanter, återfuktande rosvatten, vårdande engelsk kamomill och avslappnande lavendel för hyn ska få vård och en felfri look på samma gång.

Användning: Man pumpar ut produkten och smörjer in den i ansiktet som om det vore en dagkräm.

Kommentar: För det första så är detta inte något för dig som vill ha ett täckande resultat! Konsistensen är verkligen "vattnig", som en gel, och innan jag hade jobbat in produkten i huden och den hade fått torka såg det inte alls bra ut. Men efter ett par användningar började jag tycka om den mer och mer. Ni vet sådana dagar man tänker att man ska gå osminkad, men ändå har lust att ta på sig något? Då är denna perfekt. Man känner sig "osminkad", fast lite snyggare liksom ;) Jag som har en del finnar och plitor behöver dock komplettera med en concealer på vissa röda prickar, då den inte täcker detta alls. Dock tycker jag att hyn på mina "felfria" ställen ser jämnare och bättre ut. Man får ett härligt "glow" och huden känns återfuktad. Den har inte irriterat min hy heller, vilket är ett stort plus då jag har väldigt känslig hy!

Fördelar: Väldigt naturlig finish, irriterar inte huden, smälter in och lämnar inga veck eller ränder, neutral doft och bra att man kan pumpa ut produkten ur tuben.

Nackdelar: Dyr och inte så dryg. Känns som man måste använda mycket av produkten får att få något resultat. Täcker verkligen minimalt! Har man perioder av sämre hy är det kanske bättre att satsa på en mer täckande produkt.

Samlat betyg: 3/5

Likes

Comments

Jag har tänkt börja blogga om hudvårdsprodukter/smink länge och nu äntligen har jag kommit till skott! I och med att jag har ett stort intresse för hudvård och testar mycket olika produkter känns det kul att kunna dela med sig av vad jag tycker funkar/inte funkar. Kommer recensera de produkter jag provat och hoppas kunna inspirera och förstås avskräcka er från dåliga köp ;)

Likes

Comments