Kärlek stavas på många olika sätt. Kärlek över tid, i relationer, har många ansikten. Föräldraskap, vänskap, äktenskap utmanar kärleken. Den ljuva kärleksmusiken kan tyckas långt borta ibland men ändå växer kärleken . Inte sällan på det sätt som dagens Herre Gud visar på. Små återkommande handlingar av omsorg och kärlek, då vi ser varann och varandras behov , det får kärleken att växa. Det är inte alltid vi ser det när det pågår men det händer nåt. Men det finns alltid en risk att vi väntar på det stora som aldrig händer och missar det stora i det lilla.
Idag får vi utmana varann att se, ge och ta emot den kärlek som finns i våra liv. Den stora kärleken byggs av många små kärleksfulla handlingar !
Happy Valentine !

Gud, hjälp oss att ta emot och ge vidare kärleken i smått och stort.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Firade mässa Bredareds kyrka i går i vacker vinterskrud. Det var kyndelsmäss. Platser och tider väcker minnen. Kyndelsmäss är en helg som definitivt avslutar julen. Också jag plockat ner granarna till slut denna helg enligt barndomens tradition. 

Till kyndelsmäss och Bredared har jag mönga minnen kopplade.,

Kyndelsmäss 99 firade jag min första mässa som präst. För snart tio år sen firade jag min första mässa i församlingen här . Och under dom tio åren har jag hunnit gifta mig här i Bredared och själv döpt en av mina döttrar här. På kyrkogården ligger släktingar begravda. Min farmor växte upp här. Hennes förfäder finns här. Vi brukar gå hit ibland och tända ljus och knyta an till våra rötter.

Platser och tider knyter an till minnen. Gamla platser får nya minnen. Gamla minnen knyts till nya platser ibland.

Tack Gud för att du bär oss gm tid och rum. Platser o minnen vävs samman. Tack för att du vill ge mening och sammanhang på livets resa.

Likes

Comments

Står inför nya utmaningar . Lite läskigt men också väldigt roligt. Att våga försöka. Tänker på situationer på livets resa då jag ibland backat ofrivilligt, för att jag varit rädd för inte klara av, rädd för att misslyckas. Jag tror jag är i gott sällskap där.
Skrev några nyckelord i mitt inlägg tidigare som jag tänkte utveckla lite kort på temat vägar till att våga.

Taggad och inspirerad. - Lust och glädje för det en ska ta sig an. Det är viktigt, bär långt. Våga vara stolt över sina gåvor och möjligheter.

Ödmjuk och utmanad tillsammans
Inför utmaningars svårigheter och komplexitet, inför egna begränsningar, våga göra sig beroende av andra.

Buren och uppbackad
Inte ensam, tillsammans, på jobbet, hemma. Våga be om hjälp när bollarna hopar sig. Och som kristen få vara rotad och buren i sin tro. Inte genom någon människas styrka eller kraft ska det ske.

Tack Gud för att du uppmuntrar oss alla våga försöka. Visa oss vägen.

Likes

Comments

Många konfirmander strömmar genom våra kyrkor varje vecka, En av de svåraste utmaningarna för ungdomar idag är ganska ofta att släppa mobilen, låta den få ligga kvar i väskan, i fickan, ikorgen.
Lugnet i kyrkan på andakten brukar ändå uppskattas ( även om det är svårt att släppa mobilen ) Att ligga på kormattan och lyssna på musik, det ät den bästa stunden, säger nån.
Idag talar vi om ljuset, ljuset som bär. Musiken talar om ljuset som bär och om han som är ljuset.
Under tiden tänder vi ljus för det som ligger oss varmt om hjärtat. För sånt som vi längtar efter skall bära ännu mer. Ungdomarna tänder sakta sina ljus. Mitt hjärta bankar hårt. Jag anar ljuset som aldrig slocknar.

Också min dag är annars som för många andra fylld av olika slags utmaningar, men oxå av en hel del press och plikter. Utmaningen är att hela tiden hitta tillbaka till basen i livet och tron. Det enkla , det viktiga. Närmare ön vi anar. Nära Ljuset, nöra Gud.,


Tack Gud för att du är ljuset, ljuset som bär.

Likes

Comments

Efter en tuff dag med många möten träffades vi ikväll i en av våra grupper, en mötesplats för samtal om livet och tron. Vi talar om att bön och kontemplation, om att det finns många olika sätt.
Att vila inför Guds ansikte. Det händer när man vilar, när en drar sig tillbaka en stund. Axlarna sjunker, en del av dagens svårigheter får snart rätta proportioner. Inte alltid men förvånadsvärt ofta. Jag vilar en stund, vickar på tårna och lyssnar på dotterns snusningar och lämnar min dag till Gud. Dottern har just somnat och andas lugnt. Jag läser en av dagens bibelord och smakar på orden igen. Jag tror det finns en ängel i rummet. Den viskar Guds löften och ger ny kraft. Jag får vila inför Guds ansikte. En plats att återvända till, whereever you are. Det finns många sätt att vila inför Guds ansikte. Vi är alla inbjudna. 

Tack Gud för att du bjuder in till vila och tröst inför ditt ansikte.

Likes

Comments

Har varit på utbildning om arbetsmiljö idag. Små steg i rätt riktning betyder så mycket. Ibland talar vi så mycket om riskfaktorer, vad som gör en arbetsmiljö mindre bra. Idag är det mer populärt och kanske oxå mer konstruktivt att tala om friskfaktorer. Vad som är viktigt för att må bra på jobbet, delaktighet, återhämtning, trygghet, tydlighet etc.
Bilden ovan och den balans den talar om är oxå intressant. Vad har du för balans mellan krav, kontroll och stöd i din vardag ? Ju mer krav , desto större behov av kontroll och stöd osv.
Jag älskar modeller som synliggör och sätter ord på komplexa processer. Det kan vara till stor hjälp för en själv och andra.

Tack Gud för kunskap, bilder och modeller som hjälper mig/oss att förstå livets komplexa utmaningar.

Likes

Comments

Det är lördag, en vacker vinterdag. Snön hänger på träden. Rofyllt. När jag tittar åt andra hållet är det inte lika vackert. Tidningshögarna växer och barnen har vänt på flera legolådor. Mycket finns att göra. Men jag kurar in mig i morgonrocken. Goa racksockar värmer mina fötter. Tar en stadig klunk kaffe. Myser lite i soffan lite senare och barnen kryper upp i knät. Ett bad i badkaret vore skönt. Och jag längtar ut i vinterlandskapet.
Lördag förmiddag, tid att kura, tid att drömma, tid att komma ut., tid att va tillsammans. Min vilodag. Städ och plock får vänta lite. Det hinns med.

Men nu får jag nog vakna upp ur lördagsbubblan.. lunch och barnkalas stundar i eftermiddag:-)

Gott att få stanna lite i bubblan en stund för att sen gå ut och ta nya tag ! 


Gud, tack för hjälp att ibland kunna blunda för alla måsten. För chans att vara i det som är, omsluten av dig.

Likes

Comments

Varje söndag firar vi uppståndelsefest i våra kyrkor. Det är mycket som skall klaffa. Det behövs människor som vill komma och vara med och fira. Det behövs människor som vill vara med och leda festen.
Har i år fått börja året med några härliga fester,
Festhögmässa i Sandhult, Bön och lovsångsmässa i Sandared och idag mässa i Sjömarken med välkomnande av pastorskollega. Mycket glädje, engagemang och delaktighet. Det är stort.
Och just nu sitter jag och försöker bemanna vårens gudstjänster. Ibland är det ett hårt jobb att få allt att funka. Ibland suckar vi över att det är glest i bänkarna.

I dagens text från Johannes 2 gör Jesus vatten till vin. Kollegan Tommie delade idag bilden att vattnet som tjänarna häller upp ,det är alla vi lärjungar , lekmän som anställda, som vill arbeta för att festen skall fortsätta. Vi gör oss tillgängliga. Jesus kan förvandla och välsigna det vi gör tillsammans.

Det är uppmuntrande. Gud välsignar och förvandlar. Festen fortsätter !

Tack Gud för att du vill välsigna och förvandla.

Likes

Comments

Jag gillar bilderna från Herre Gud och co. Ofta väldigt träffande. Det är inte hur man har det utan hur man tar det. När en ser bilden och den lite omformulerade texten så tror jag vi är många som känner igen oss. En bild säger mer än tusen ord.

Vi har haft en tuff start på det nya året i församlingen. Bli en församling, leta nya medarbetare, kort om folk och många begravningar. Många timmar blir det.
Idag hade jag förmånen att vakna upp i Nässjö och få delta i Visions arbetsmiljö och skyddsutbildning.
Tuffa dagar men viktig kunskap, goda möten och glädjen att få dela erfarenheter. Erfarenheter av att alla församlingar / arbetsplatser är på väg mot nya mål. Det är mycket som kan utvecklas. Men dom steg vi kan ta tillsammans gör skillnad.

Återhämtning, förankring, sammanhang privat och professionellt gör oxå skillnad.
Började dagen med dagens bibelord,tio minuter bubbelbad på hotellets spa och en god frukost. Sämre start kan en få. Efter en riktigt bra utbildning åkte jag tåget 20 minuter innan för att  komma hem 2 timmar tidigare. Livspusslet in action. 10 minuter, 2 timmar. Kortare och längre stunder då jag och vi kan varva ner och hitta hem,bryta ekorrhjulet en stund och ta sats för nya utmaningar ! Det gör skillnad !
Alla behöver vår väg att bära livets vikter.

Tack Gud för utmaningar och goda möten.
Hjälp oss att inte glömma att bromsa upp
Och hitta hem
Så att du kan rusta
För nya dagar

Anna

Likes

Comments

Peka framåt är kanske en av ledarskapets viktiga utmaningar. Att försöka inge hopp oxå svåra dagar och faser. Inte klämkäckt men realistiskt. Att våga tro att det finns vägar framåt och visa på dem.

Det finns många strategier
Det är lugnt ... säger en del
När det inte går, försöker vi mer ( fröken Friman )
Och så det det där att dölja paniken när vissa dagar bjuder på lite för mycket utmaningar. Tro att det ordnar sig. Vi klarar det tillsammans .

Som ledare får en hålla paniken ifrån sig för att sen i sin grotta känna på den ibland. En behöver båda dera.

Jag gillar bilden ovan. Den säger en del.
Fundera gärna på
Hur leder du framåt, på jobbet, i familjen, bland vänner ? Hur hittar du ditt både och ?

Allt gott // Anna

Likes

Comments