Orosmolnet som obehagligt lurar inom mig, gråtklumpen i halsen och jag vill bara ligga i sängen utan att möta någon. Det är sällan jag har ångest, skulle faktiskt kalla mig ångestfri, men idag mår jag piss.

Det nya året väntar runt hörnet och alla är taggade på att fira, förutom jag. Känner mig så jävla ensam. I skolan har jag flera kompisar som jag umgås med, går aldrig själv. Men jag har ärligt talat inga riktiga vänner. Inga som jag kan prata med om mina djupaste tankar, blotta mina rädslor och som jag alltid kan lita på. Jag vill nog inbilla mig att jag har det, men det är i situationer som denna då man inte har någon att gå på fest med som man inser det. Jag är ju bjuden, men ingen jag är jättenära med ska dit och alla jag känner är på annat håll. Till föräldrarna och alla andra har man sagt att man ska på fest, så att stanna hemma ger största forever alone stämpeln. Och lilla fegis jag kan inte stå ut med det.

Att fejka sjukdom är ju ett alternativ, men kommer nog inte vara vidare hållbart. Ärlig talat hade jag gärna stannat hemma med mamma, pappa och syrran och bara myst. Fast jag vill ju festa, tycker det är skitkul. Att utmana mig med detta är något jag behöver. Tvinga mig själv att prata med nya människor och ha kul med egna vingar. Lite alkohol i systemet och min blyghet är försvunnen!

Ryck upp dig! Det blir fest ikväll och du kommer kanske få nya vänner. In The end we only regret the chances we didn't take.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag gråter. Jag gråter för att det känns som att jag inte fattar någonting av skolarbetet just nu, jag gråter för att hästen inte kommer till mig i hagen när jag ropar, jag gråter för att energin börjar ta slut, jag gråter över att det inte känns som att jag har någon jag kan lita på, jag gråter för att träningen med hästen gick dåligt, jag gråter för att jag inte är kär, jag gråter för att oavsett hur mycket jag sliter med min andra blogg verkar det inte löna sig, jag gråter för att ett hästmule inte vill blåsa varmluft i mitt ansikte som alla andras hästar tydligen gör, jag gråter för att jag känner mig så jävla dålig.

Utanför smattrar regnet lätt mot taket, gör uppehåll i några minuter för att sedan komma tillbaka i ökad styrka. Precis som de salta tårarna som väller upp ur mina lätt röda ögon. Det är inget lätt duggregn, stilla tårar som droppar från ett filmstjärnevackert ansikte och landar på det kalla betonggolvet. Nej min orkeslösa kropp hulkar och mitt något rödflammiga ansikte med svagt svarta mascararänder vrids i grimaser. Men jag kan i alla fall låtsas att jag ser ut som på film, för då behöver jag i alla fall inte gråta över att jag är ful med.

Jag har aldrig sett mig som självkritisk, inte en av de tjejer på alla perfektionistbloggar som är sååå hårda på sig själva och måste göra allt till 110%. Ändå är det ju jag själv som slår hårdast, slår och slår till jag går sönder. Fast det gör inte ont, inte på en gång. Det är bara små stick i sidan, ett A på provet ger ingen glädje längre, det verkar inte vara någon kille som någonsin kollar på mig på det sättet, alla vänner verkar vara så tajta förutom jag, det är något som inte funkar i träningen med hästen, min kropp ser inte ut som jag vill vad jag än gör. Vem är det jag lägger skulden på? Mig själv.
Till slut är jag full med hål och jag håller andan för att inte hela min existens ska rinna ut i en pöl på golvet. För jag är stark, inte någon som gråter och blir tröstad. Men nu när himlen har öppnat sig och den enda ögon som betraktar mig är ett par stora, vackra nötbruna hästögon, känns det lite mer okej att låta känslorna kippa efter luft innan de stängs in igen.

Men sanningen är att jag är feg. Jag är så jävla rädd för att öppna dörren till mitt hjärta, visa vad jag känner. För gud om jag skulle avslöja vad jag egentligen ville och det inte skulle bli så. Alla skulle vetat, pratat, nej jag klarar det inte. Min egen besvikelse kan jag hantera, den kan kvävas och hindras innan den avspeglas i mitt kroppsspråk. Men att låta andra ta del av min besvikelse går inte för sig, misslyckande är inte en del av det jag visar upp till omgivningen.

Men jag vill. Jag vill vara asballa tjejen som är en öppen bok och kan dela med sig av känslor. Egentligen hade jag kunnat skrika det rakt ut, berätta för hela Göteborg. Men för min familj åker rullgardinen ner, tror inte jag hade kunnat möta dem varje dag om de skulle vetat besvikelserna och motgångarna jag möter. Om jag låtsas att allt är bra så är det ju det, i alla fall halvt.

Samtidigt vill jag ju att folk ska veta. Annars hade detta inte blivit skrivit och publicerat till hela mänskligheten. Jag vill visa att livet inte är en dans på rosor, inspirera andra, men modet finns ännu inte där. Förhoppningsvis är någon annan där ute starkare och kan stå för sina besvikelser, förhoppningsvis kommer den någon att vara jag.

Likes

Comments