Hej alla ni, vem du än kan tänkas vara. Idag skriver jag mitt första inlägg. Denna blogg har jag tänkt ska vara en plats där jag kan uttrycka mina känslor på pausad tid. Där jag inte behöver vara orolig för att någon ska ifrågasätta eller käfta emot, för det är här jag får lov att ta plats.

Vem är jag då? Jag väljer att vara anonym. Men jag är väl precis som alla andra. Jag finns liksom till och jag följer med strömmen utan att tänka så mycket extra på vad som försegår omkring mig. Jag är 18 år och jag kämpar i skolan precis som alla andra och precis som alla andra ser jag framemot det som komma skall, i mitt fall studenten.

Jag har länge misstänkt att det är något fel med mig, att det finns något som måste fixas. Och så är det säkert. Jag har fått det förklarat för mig många gånger. Människor som påstått sig vara mina vänner har kastat ord som: alkoholist och bipolär i mitt ansikte. Och visst, jag kanske är allt det och lite till. Men det är inte vad den här bloggen ska handla om. Den ska inte handla om att sätta etiketter på mina känslor och på mina handlingar. Om du söker efter svar ska du inte titta hit. För för mig handlar det om resan, om att hitta dem där små rosknopparna som jag kommer vattna tills dem en dag kommer slå ut och le mot solen.

Jag vill att ni ska komma ihåg. Att person som skriver denna blogg inte mår så bra. Och det är okej. Det är okej att känna som jag känner oavsett vad det må vara.

Målet med den här bloggen är att skriva och försöka uttrycka det jag känner, för det är väl vad som förväntas av en, eller hur? Är man ledsen ska man kunna förklara varför och det måste finnas en anledning. Är man glad däremot välkomnas man med öppna armar, man får lätt vänner och man liksom lyser upp andra med sin stora, oförklarade glädje.

Jag har insett att jag ofta tänker längre än jag först vill medge. Jag är inte bara den där tjejen som följer med och inte tänker efter, även om jag skulle vilja vara det. Skället till den här bloggen då? Skället är väl inte direkt så viktigt, men det blir bra.

Likes

Comments