Stör mig så fruktansvärt mycket på en i min närhet. Allt hon gör är att skryta. Hon är ju den här "tänk positivt, goda energier" och sånt trams. Hon skulle behöva ta efter det själv och sluta skryta så mycket! Ska visa vad jag menar.

Skryt 1.

Skryt 2.

Skryt 3.

Kanske inte de bästa exemplen, men det var de jag kunde hitta just nu. Alltså, misstolka mig inte. Men det är skillnad på att vara stolt över sig själv och berätta om nåt man har lyckats med eller klarat av och nåt helt annat att bara skryta. Det ena görs med ödmjukhet och det andra görs utan det. Det hela tiden saker om hur duktig hon är. Hon kan allt och ska ge "tips" hela tiden (även när ingen har bett om det), precis som om vi andra vore 12-åringar som aldrig varit ute och jobbat eller upplevt livet. Det är en sak om man säger typ "Jag har fått sommarjobb men vill se mig om och lära mig hur man förhandlar löner" eller "Se var jag kan få den bästa lönen, har ni tips på var man kan söka?". Då fyller inlägget/"skrytet" ett syfte och det förmedlas med ödmjukhet. Eller skryt 2, hon var inte alls intresserad av att veta hur det gick för oss andra med rapporten, hon ville bara säga att hon hade lämnat in den en vecka innan deadline.... Och den sista kommentaren skrev hon på min bokinsta. Jaha? Vad har det med bilden att göra? Eller boken jag skrev om? Inget! Det var bara skryt. Jag svarade: "Jag tror det är svårt att inte läsa så många böcker om man är boknörd! Jag har nog också snart läst nära 1000 böcker sen jag blev läskunnig". Liksom, och? Vem bryr sig? Det hade varit en sak om hon skrev att hennes mål var att läsa 1000 böcker och att det har varit svårt när man har barn eller jobbar eller vad fan som helst. Men nu hade hon lyckats. Det är inte skryt! Och jag hade sagt typ "Wow, imponerande! Bra jobbat!". Så tröttsamt med folk som har behov av att hävda sig hela tiden. Orka.

Jag kollade igenom min astronomibok från 1858 och hittade de här två lapparna mellan sidorna! Jag har aldrig sett dom innan och vet inte alls vad de säger. Men om nån är duktig på att tyda skrivstil får ni gärna översätta och höra av er till mig! Jag fattar ju vissa ord men inte hela meningarna. "Omedelbart efter..." nånting ser jag och "alltså i uppdrag att... nånting... om.... nånting". Önskade att lapparna var hela, så man hade haft hela kontexten. Namnet A.W... är den som ägt boken innan mig, för de initialerna finns på bokpärmen. Men det andra namnet (ovanför A.W, om det nu är ett namn?) kan jag inte tyda. Spännande! Jag har ett litet mysterium att lösa tydligen, haha. Coolt! Kollade igenom mina andra böcker från 1700- och 1900-talet bara för att se så att det inte fanns fler lappar nånstans 😉

Måste åka till fler loppisar och hitta gamla böcker! Finns ju knappt nåt finare än omslagen och ryggarna till riktigt gamla böcker. Och de har en viss... atmosfär kring sig. Kan inte riktigt förklara det, men fler vill jag ha!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag skickade ju en självremiss till gyn, eftersom jag misstänker att jag kan ha endometrios och jag fick faktiskt en tid i mars, så känns bra att man tog min självremiss på allvar! Men jag tänkte att det här är väl en passande anledning till att lära sig mer om just endometrios, som många faktiskt har oavsett om de vet om det eller inte.

Nå, först ska man väl kanske förtydliga att ja, det kan göra ont att ha mens ibland. MEN! Det är inte normalt att alltid ha ont vid mens. Mens i sig ska inte göra ont. Man ska inte gå runt och ha ont. Man ska inte ha magkramp och diarréer eller ligga i sängen och gråta för att man har så ont. Eller kräkas och/eller svimma för att man har mens. Man ska inte behöva sjukskriva sig från jobb eller skola pga att man menstruerar. Det är inte normalt, oavsett vad folk påstår (det är sällan man tar kvinnors smärta på allvar, oavsett vad det gäller). Det kan vara så att man då har endometrios (eller nåt annat), så det ska man definitivt kolla upp! Det är så onödigt att gå och ha ont om det finns hjälp att få, så tänk på det. Så sök hjälp och ge er fan inte.

Vad är då endometrios? Jo, det är delar av livmodershinnan finns på andra ställen än inuti livmodern och dessa delar orsakar inflammationer i kroppen, vilket kan leda till sammanväxningar och ärrbildning. Detta kan leda till många olika problem och kan göra extremt ont. En del med endometrios har inga symtom eller problem, men det finns de som får enorma problem just vid mens pga dessa inflammationer och sammanväxningar. Endometrios kommer också i skov, så vissa gånger är mensen normal. Man har inga problem alls eller väldigt små sådana. Men sedan kommer det perioder då man mår skit och har så ont att man nästan vill dö.

Några av dessa symtom är:

 • Det gör mycket ont när du har mens.
 • Du har mellanblödningar, oregelbunden och/eller riklig mens.
 • Det gör ont när du har ägglossning.
 • Du har smärtor långt in i slidan och i magen när/om du har slidsamlag.
 • Du har symtom som liknar urinvägsinfektion som att du till exempel känner dig kissnödig ofta eller det svider när du kissar.
 • Du har symtom som liknar IBS, som till exempel diarré eller förstoppning.
 • Det gör ont när du kissar eller bajsar.
 • Du har blod i kisset eller bajset i samband med mens.
 • Du känner dig allmänt sjuk, trött, illamående och har feber.
 • Energilöshet.
 • Återkommande UVIer där antibiotika inte fungerar.
 • Du har diffusa smärtor i bäckenet och nedre delen av buken. Smärtorna kan stråla ut i
  korsryggen, ljumskarna och benen.
 • Det är svårt att bli gravid.
 • Smärtor trots intag av receptfria värktabletter (till exempel alvedon, ipren, naproxen).

Det som är markerat i fetstil är de symtom som jag har eller har haft, som är återkommande. Den näst sista punkten tror jag också skulle gälla mig, men jag vet inte säkert eftersom jag aldrig har försökt bli gravid. Men jag har heller aldrig blivit det, med eller utan skydd. Så jag misstänker det.

Det finns egentligen bara ett sätt att verkligen se/ta reda på om man har endometrios och det är genom laparoskopi, en titthålsoperation. Där kan man se ärrbildningar och sammanväxningar. Men det är inte alltid man tar till det för att behandla endometrios, så det bör man veta. Man kan få testa på hormonbehandlingar istället t.ex. Även ultraljud för att kolla om det finns cystor på äggstockarna osv.

Vill man läsa mer om endometrios, kan jag rekommendera 1177.se och Endometriosföreningen (⬅länkar).

Den 13e mars får vi se vad gynekologen säger. Jag hoppas väl att hon tar mig på allvar och faktiskt undersöker ordentligt. Det fanns en misstanke på PCOS (⬅länk) för min del men det är inget som har fastställts och vissa av mina mensproblem kan ju förklaras av det, men det finns fler symtom för mig som stämmer in på endometrios. Å andra sidan vet jag inte om man kan ha båda? Det får jag fråga, så får vi se. Men ja, det är dags för mig att börja ta itu med min kropp känner jag. Jag har fått psyket i ordning och nu är det dags för kroppen. Den 2 mars ska jag till vårdcentralen och träffa en läkare angående min helvetiska klåda i hårbottnen. Vill kolla om det kan vara svamp, eksem, psoriasis osv för jag är trött på att klia sönder mig och ha sår i hela huvudet hela tiden. Minsta lilla fukt utlöser klåda och jag har ju nån pillmani också, så kliar upp såren hela tiden. Vill ju inte bli flintis eller förstöra hårsäckarna. Så nu tar vi tag i det. Jaja, det löser väl sig!

Likes

Comments

Det blev en slapp och skön dag i skolan. 12 stycken ur klassen dök inte ens upp pga att terminologin blev inställd på eftermiddagen. Och det är väl knappt någon som gillar IT-lektionen. Men jag gick ändå. Jag är så glad över att vara tillbaka i skolan! Haha. Engagerade mig faktiskt på lektionen och gjorde tabeller, diagram och fan vet vad. Så mycket uppskattar jag skolan just nu! Ansträngde mig t.o.m på IT:n, haha.

Dagens skapelse.... 😂

Annars var det väldigt slappt. Jag var hemma för ca 1½ timme sen, så gött! I skolan upptäckte jag att jag hade ett meddelande på telefonsvararen som jag inte hade hört. Eller sett. Då var det chefen på gyn som frågade om jag ville sommarjobba hos dom. Meddelandet var ifrån den 30e januari! Jag fick lite panik där och skickade iväg ett mail fort som fan till den chefen. Fick dock inget svar så ringde nu för en stund sen. Förklarade mitt sena svar och hon sa att det var lugnt. Så nästa torsdag kl 13.30 ska jag på ännu en jobbintervju för sommarvikariat. Gött! Har jag tur nu kan jag få upp lönen lite.. Vägrar tjäna lika mycket efter högskolan som jag gjorde innan, som skötare på psyk! Det är fan inte ok. Så nu ska vi chansa lite. Jaja, blir nog bra det!

Morsan skulle ha kommit på en kort visit idag, men hon orkade inte pga vädret. Det är ju fan slask upp till knäna. Skitväder! Så jag slipper städa idag i alla fall, haha. Men hon kommer på torsdag så får väl plocka upp och fixa på onsdag när jag är ledig.

Imorgon har vi Kommunikation, som jag hatar och sen har vi LIA-seminarium. Vi ska bara berätta om vår praktik och var vi har varit. Sen skulle vi få semlor tror jag. Synd bara att jag inte äter sånt... 😣 Hatar mandelmassa. Så vidrigt! Men jag vill gärna klaga på min praktikplats, haha. Råkade göra det idag när IT-läraren frågade om alla hade haft det bra och jag ba "NEJ".
Hon: "Vem sa nej?"
Jag: "Jag".
Hon: "Hade du det inte bra?"
Jag: "Nej, min handledare var dum i huvudet." (Ja, jag sa så och det var det snällaste jag kunde komma på att säga i stunden)
Hon: "Varför då?"
Jag: "Hon var otrevlig och ville inte ha mig där".
Alla i klassen mumlade typ "Men.. Nä-äääh" osv. Och jag tänkte "Varför pratar jag högt om det här nu? Jag svarade bara på hennes ursprungliga fråga!", haha.
Jag sa senare till A att jag måste påminna mig själv om att sluta prata högt, jag ville mest bara svara på frågan. Inte prata om det, haha. Men hamnade liksom längre och längre in i diskussionen. Hon skrattade åt mig hela tiden, haha.
Jaja, ibland har man svårt att hålla tyst. Hur som, nu ska jag läsa en stund innan J kommer hem och det är dags att äta middag.

Likes

Comments

Försöker få till sidnumreringen på rapporten men nä... det går inte. Ändå gör jag precis som man ska, steg för steg (har en länk som visar hur man gör) men det funkar fan ändå inte. Blir idiot på den här jävla rapportjäveln. Vill helst bränna upp skiten. Varför ska det vara så krångligt!? Varför kan jag inte bara manuellt sätta in sidnumrering utan att behöva länka till föregående stycke och ta bort länkning mellan sidhuvud och sidfot!? Man fattar ju knappt hälften av hur man ska göra och ändå funkar det inte. Sist lyckades jag av en ren slump. Jag klickade nånstans och då funkade allt helt plötsligt! Inte speciellt hjälpsamt...

Får väl se om nån annan i klassen har fått det att funka och kan beskriva det åt mig. Annars får jag gå till IT-folket imorgon och be på mina bara knän om hjälp 😭 Kommer tappa humöret totalt annars, haha. Men nu verkar folk i klassen svara, så hoppas få bra tips... Jag vill ju bara skicka in det och bli klar. Vi har ju haft den här rapporten hängandes över oss sen i november förra året och den ska in på onsdag. Så vore skönt att börja veckan med att vara helt färdig med den och inte behöva tänka på den mer. Men vi får väl se.

Vi gick på bio igår och såg en skräckis faktiskt! Vi brukar inte se skräckfilmer på bio, för skräckfilmer är oftast jävligt dåliga. De är ju inte av Exorcisten-kvalité idag direkt, men den vi såg var helt ok. Det var ju en hel del jumpscares men ändå inte riktigt där man förväntade sig, det var ju lite kul! Jag blev redigt skrämd en gång, haha. Kändes som att hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen på en. De andra gångerna ryckte man till lite, men det var väl allt. Rätt mysig film ändå. Så den dög bra.

Kolla inredningen! Mitt drömhem 😍

Jag ser ju fram emot Deadpool 2 och Black Panther en hel del. Deadpool är ju min favorit, så det säger väl sig självt. Black Panther verkar cool mest för att det faktiskt är en film som består av nästan bara svarta skådespelare. Det är sällan man ser det, om det inte handlar om slaveriet. Jag tror dessutom att Black Panther kan vara jäkligt bra, så ska definitivt se den och hjälpa till så att den får många besökare, så filmbolag inser att folket VILL ha såna filmer som inte är totalt jävla whitewashade. Jag gillar ju typ Clash of the Titans och liknande filmer, men de är alla med bara vita skådisar, oavsett var de utspelar sig. Typ Egypten - alla är vita. Det är så jävla tröttsamt. Liksom, försök åtminstone att göra det liiiite verklighetstroget, även om det handlar om uråldriga monster och gudar eller vad det nu kan vara.

❤❤❤

Jaja, jag ska återgå till min jävla skitrapport och se om jag kan få helvetet att funka.. Wish me luck! Lär väl bli flintskallig inom en timme eller så av allt hårslitande...

Likes

Comments

HAH! Praktiken är sluuuuuuut!! Jag är så jävla glad över det! Slippa den jävla människan till handledare. Fy fan, vad skönt. Ni förstår nog inte hur glad man kan bli, haha. Eller det gör ni kanske visst det, vad vet jag!?
Igår gick jag och handledaren igenom papperna som skolan vill att praktiken ska fylla i. Så jag fick förklara hur organisationen ser ut, vilka IT-program det använder och såna saker (som vi måste veta enligt skolan). Sen ska det fyllas i vilka tider jag har varit där och om/när jag varit sjuk osv. Den förra handledaren fyllde i det med mig. Men den här fyllde i det själv och ville absolut inte att jag skulle se vad hon hade skrivit. Hon la liksom armen runt pappret så jag inte skulle se något. Kändes helskumt. Sen frågade hon om jag skulle lämna in alla papper eller om hon skulle skicka in det. Jag sa att sist var det jag som lämnade in dom och då tog hon fram ett kuvert som hon la allt i och klistrade igen. Men jag fick inte kuvertet. "Hon vill inte att jag ska läsa det innan jag har slutat", tänkte jag. För det verkade ju så! Och då blev jag irriterad, för om hon hade skrivit nåt som kunde påverka mina betyg, då jävlar... hade fan ringt hennes chef och berättat att de har en handledare som mobbar elever och frågat hur fan tänker de egentligen!

Hur som, medan jag tänkte på hämnd så gick ju dagen och när klockan var 3 tänkte jag att jag ville gå hem. Det är sista dagen liksom, vad mer kan jag göra och lära mig? Inget. Så hade egentligen velat ta bussen som gick 15.30 men sa inget. Sen så blev klockan 15.45 och då sa min handledare att hon slutade. Och jag tänkte "Men.... varför ska jag sitta här ensam då?". Så jag gick och bytte om efter att hon hade gått. Då fick jag kuvertet av henne förresten! Läste på en gång och det enda "negativa" hon hade skrivit var att jag hade en hög frånvaro. "Men konstigt" tänkte jag, haha. Skolan är dessutom medveten om det så... Ledsen du, kommer inte som nån överraskning direkt. Så jag blev glatt överraskad av att hon skrev det och inget värre. För hon betedde ju sig som att jag ABSOLUT inte fick se papperna! Jaja.

Sen råkade jag höra att hon skulle få en elev till i maj, i 6 veckor och då tänkte jag "men nu får det väl för fan räcka eller!?". Hon borde inte ha elever och jag fattar inte varför hon inte säger nej!??! Hon är ju inte en trevlig jävla person. Så som hon pratade med sina kollegor eller sina barn (i telefon) pratade hon aldrig med mig. Hon bytte både tonläge och beteende så fort hon skulle "hjälpa" mig med nåt. Jävla idiot.

Sen så frågade både handledaren och hennes kollegor om jag hade haft det bra på praktiken och jag kände mig så obekväm. Jag HATAR att ljuga, för jag blir så obekväm och vill bara ut ur situationen. Men mina betyg hänger på dessa jävla människor, så jag nickade liksom och sa "ja, det har gått bra... He... he... Mmm, jättebra verkligen...". Kändes som att jag höll i en stor bajskorv och försökte pynta den och liksom "Nä, den luktar varken skit eller är äcklig... Inte alls...".

Hur som, när jag väl hade slutat och kom ut därifrån skrek jag "FRIHET" inombords och ville typ skutta hela vägen till busstationen men fick försöka bete mig lite. Aldrig varit med om nåt värre alltså. Fy fan i helvetet. Vissa läkare var ju fan lika illa som min handledare, bemödade sig knappt med att ge mig en blick och satt gärna så nära mig som möjligt inne på kontoret och pratade högt när man skrev diktat. Liksom, hade du gillat om jag kom in på ditt rum och gapade i ditt öra när du ska spela in dina diktat? Troligen inte! Noll jävla respekt. Fisförnäma jävlar irriterar mig så fruktansvärt mycket. Undvek hennes diktat dessutom, för hennes dialekt gjorde så man inte fattade nåt.

Jag efter praktiken.

Jaja, nu är det slut på skiten i alla fall. Jag ska snart iväg till min psykiater och bli irriterad... Men ska förbereda honom för mötet med J, haha. Eftersom vi tydligen har samma psykiater från och med nu!? Lite roligt.
Hepp, det var allt för stunden.

Likes

Comments

Jag var ju på jobbintervju idag! Jag var framme (och hittade till rätt ställe på en gång) redan 9.40, 20 minuter för tidigt, haha. Men bättre tidigt än för sen. Vi körde igång på direkten och jag fick prata med två väldigt trevliga tjejer. Det kändes inte så uppstyltat som intervjuer annars kan göra. Vi varvade skämt och skratt med seriösa intervjufrågor. Väldigt avslappnat och bekvämt. Det gillade jag! A frågade mig på vägen (via snap) om jag var nervös och det var först då jag kom på att jag inte var nervös ett dugg. Men det här är första gången jag går på en jobbintervju medicinerad, så kanske därför? Tyckte jag gjorde bra ifrån mig. Jag var mig själv men ändå avslappnad och pratade massor. Jag hade nog kunnat sitta där en stund till och pratat faktiskt, haha. Udda. Hur som, hur bra det gick, det får vi ju se. Just nu jagar jag efter referenser. Min handledare på den förra praktiken (på gyn) har sagt ja till att vara det, så det är ju bra. Har även frågat utbildningssamordnaren om hon kan tänka sig vara det, men ej fått svar än. Huvudsaken är väl att jag har åtminstone en som kan tänka sig att prata gott om mig, haha.

Jaja. De hade väldigt mycket snö där borta och det var iskallt! Frös fingrarna av mig när jag tog av mig vantarna. Här hemma har vi ju evig höst. Ingen snö eller nånting, bara blåst och regn 😖 Så jag blev lite avundsjuk faktiskt. Men jag hade en jävlans tur på väg hem till Göteborg! Halvvägs framme såg jag att det stod typ "elfel" på en skärm på tårget, i staden jag hade åkt från, så inga tåg kunde gå därifrån. Så jag kanske kom med på det sista som gick innan elfelet uppstod och vem vet hur lång tid det hade tagit att fixa det?! Haha. Känns som en bra dag trots allt.

När jag kom hem till Mölndal igen frågade jag om J ville äta lunch ute och det ville han. Så vi käkade kinamat och tjötade lite. Sen har jag mest legat i soffan och läst. Köpte ju faktiskt skräckböcker (som jag nog redan nämnt), så håller på att läsa en nu. Än så länge är den väldigt bra, men inte speciellt läskig. Men vi får väl se hur det utvecklar sig.

Läste precis ut denna. Grymt bra bok! Frances Hardinge har även skrivit en annan bok som jag har läst och också gillade väldigt mycket; The Lie Tree. Kan rekommendera hennes böcker! Mitt bokkonto på insta går framåt, som sagt. 20 följare är jag uppe i nu. Alltid något, haha. Försöker också vara aktiv och gilla andras konton, så man blir "upptäckt", men jag är inte en sån där som spammar massa orelevanta kommentarer, som vissa andra gör. Hatar spammare! Blockar såna på en gång. Om man ändå lägger energi på att gå in på folks konton och ska skicka kommentarer kan man lika gärna skriva en relevant kommentar om bilden eller kontot. Om man är smart vill säga. Jaja, vill ni följa som sagt heter kontot nerdreadingbooks.

I helgen hände inte mycket. Vi slappade och kollade på Netflix. Vi pysslade nån kväll också och höll på. Mysigt! Lär inte hända så mycket ikväll heller. Vi ska väl åka och handla gissar jag på. Det är väl allt.

Bjuder på en bild som Instagram inte ville ha, haha. Det förstörde hela bilden och ville
skära av den mitt i, så jag sket i att publicera den. Men tyckte bilden var rätt
fin ändå, så ni får se den som den är.

Likes

Comments

Helg! Tjoho! Jag har visserligen varit hemma med "migrän" så... haha, ingen skillnad för mig direkt. Men vi ska nog läsa, kolla på film och bara ha en riktig myshelg. Och det är ju inte helt fel.
Idag åkte vi ner till Scifibokhandeln igen, för J ville köpa nya Warhammergubbar. Men de var slut, så det var bara jag som hittade grejer. Verkar som att de nyss fyllt på, för helt plötsligt hittade jag massa böcker! Haha. Och så hade jag tur att hitta det senaste numret av serietidningen Rat Queens som jag har velat ha sen innan jul, men de har alltid varit slut. Nu tog jag det sista exemplaret så fort jag såg det, haha.

Köpte faktiskt inte mindre än 2 skräckböcker! Är av nån anledning väldigt dålig på att läsa skräck. Men nu blir det av! Såg även att det hade kommit ännu en bok om Johannes Cabal. Jag hade ju 1, 2 och 3 och köpte 4an förra veckan. Nu hittade jag nummer 5 också! Författaren till Alice-böckerna har även skrivit en om Peter Pan, så var tvungen att köpa den med. Så ja... 700 kr gick åt idag, haha. Sen så har jag på mig den fina spetströjan jag fick av J i julklapp. Känner mig fancy som fan! 😄

Det går rätt bra för min bokinsta. Jag har fått ihop 16 följare på bara några dagar och det är ju alltid kul. Nu är ju inte det så många, men jaja. Det kanske kommer mer sen. Huvudsaken är att någon uppskattar ens bokintresse! Folk är dock galna med hur de tar bilder på sina böcker. Väldigt utstyrslat och herregud... Rena magasinbilderna! Här kommer jag och bara vill dela med mig av bra böcker med kassa bilder, haha. Men som sagt, jag är inte intresserad av att "bedazzla" folks ögon. Så jaja. Det blir som det blir!

Hur som, blir nog en bra och skön helg tror jag. Hade önskat att jag hade fått hem brev idag men icke.. Känns som att Postnord har segat med postutdelningen denna veckan! Så det kanske ramlar in massor nästa vecka, vi får se.

Likes

Comments

Fick fan hjärnkrupp på handledaren idag. "Glömde" ju lämna tillbaka hennes nyckel igår, så imorses kom jag ju in i omklädningsrummet utan problem. När jag kom in i rummet vi skriver i sa vi god morgon och allt sånt där. Sen gick det väl en stund, sen sa handledare "Jo, min nyckel vill jag gärna ha tillbaka". "Ja just det", sa jag och gav den till henne. Hon la tillbaka den på sitt skrivbord och sa "Ja, alltså.. jag ska ge tillbaka den till chefen men jag har glömt det. Så den har legat där i två veckor".................. Men... Är du blåst eller!? Om den har legat där i två veckor så är det ju ingen som behöver den just nu. Din chef kanske kan vara utan i en vecka till, eftersom det ju inte verkar vara så jävla bråttom!? Plus att hon nog inte har nåt emot att du lånar ut den till din elev som ska vara där i TRE JÄVLA VECKOR!?!?!?! Tror fan jag dör. Så blev less och gick hem vid lunch. Orkar inte med den jävla människan alltså. Jag äter varken frukost, lunch eller fika med nån av dom. Fikarummet är fullt med folk och det är ändå ingen som pratar med mig så vad fan ska jag göra där? På lunchen går jag alltid ut, köper en macka och en dricka och äter nånstans där det är lugnt och skönt. Oavsett väder. Bara få komma ut, få luft och byta miljö. Men jag är hemma imorgon och på måndag, så skiter i det här.

Jaja, över till andra saker. Jag har skapat ett nytt konto på Instagram, så är ni intresserad av boktips och sånt, får ni gärna kika in där. Nu brukar jag ju visserligen tipsa om böcker här med. Men det här är ett renodlat bokkonto och inget annat. Så in och följ om ni vill!

Jag ska inte göra så mycket mer nu. Bara slappa och läsa. Skönt. Försöka förtränga den här skitpraktiken.

Likes

Comments

Gud, vilket kaos det är ute på praktikplatserna för de i vår klass! En i klassen skapade ett dokument med "vett och etikett" vad gäller bemötande för handledare mot elever osv, vilket har skickats ut till alla handledare. Men alltså, ska det verkligen behövas? Det handlar väl för fan om sunt jävla förnuft?! Såna självklara saker som att inkludera eleven på rasterna, visa hen runt, presentera hen, förklara hur man gör arbetsmoment och varför osv. Men nä, det är faktiskt inte självklart för alla, tro det eller ej! Aldrig varit med om maken alltså. Och en i vår klass blev av med sin praktikplats bara sådär! Helt utan anledning. Så jag blir liksom... vad fan håller folk på med? Har man ingen jävla respekt för andra? Den här stackars tjejen är jätteledsen nu och tror att det är hon som har gjort fel, när det egentligen är handledaren som inte vill fortsätta ha elever. Men då kan man väl för fan stå ut i 1½ vecka till och sen avsäga sig ansvaret? Helt sinnessjukt! Och skolan då, som fortsätter använda dessa praktikplatser trots klagomål.... Typiskt Borås alltså. Vad fan trodde de?!

Jaja, jag hade en ok dag på min praktik men blev fan... lite less igen. Min handledare har ju hållit sig på en trevlig nivå sen samordnaren hade ringt och bokat in en träff (som blev av idag) och jag hoppas att hon fortsätter på den nivån. Men jag är rädd för att det bara var pga samordnaren. Så nu lär hon säkert gå tillbaka till hur det var i början för mig. Hur som, idag hade alla sekreterare möte kl 13 och min handledare tyckte inte att jag skulle vara med på det, så jag fick sitta och skriva diktat mellan 13-14.30. Sen när handledaren kommer tillbaka säger hon att hela vårdcentralen ska ha APT kl 15.00 så jag fick göra vad jag ville (skulle inte vara med på det heller, men jag ville helst slippa, så skönt!). Jag sa då att jag åker hem. För jag är inte där för att jobba gratis, jag ska ju lära mig och det kan jag ju inte göra utan någon handledare eller nån i närheten. Så handledaren sa ok. Jag frågade då om jag kunde få låna hennes nyckel ner till källaren (omklädningsrummet) varpå hon sa att hon behövde den, men sen böjde hon sig fram över sitt skrivbord och tog fram en nyckel och sa "Men här har jag en extranyckel!".................

Men är du SERIÖS!? Här har jag fått gå i 1½ vecka och bett om att få låna andras nycklar, eftersom jag inte har fått nån och så har du en jävla EXTRANYCKEL LIGGANDES!?!?!?!?! ÄR DU BAKOM FLÖTET ELLER!?
Så jag hade ju kunnat få låna en nyckel redan från fucking jävla början. Hon sa också att jag skulle lämna tillbaka den på en gång, men det gjorde jag fan inte. Hon har sin egen, så varför är det så viktigt att ha extranyckeln liggandes på skrivbordet? Så jag tänkte bara "Fan heller". Jag behåller den tills hon säger till eller fram till att praktiken är slut. Jag får liksom fråga folk efter nyckel minst 2 gånger per dag. Jag kommer inte ut på lunch utan en. Så tänker jag fan inte ha det. Folk är fan inte riktiga i huvudet. Helt jävla stört!
Och jag hade kunnat få åka hem mycket tidigare än jag gjorde idag. För visst, vi ska få in våra timmar. Men vi ska inte jobba gratis. Jag ska lära mig och det kan jag ju inte göra ensam! Så jaja... Så jävla trött på Borås och alla jävlar i den jävla staden med omnejd.

Annars har det varit bra. I fredags kom jag dock på att jag hade dubbelbokat mig, både jobbintervjun och min läkartid var på samma dag med 30 minuters mellanrum i två olika städer... Så fick ju ändra på intervjun. Så på måndag kl 10 eller nåt ska jag på den. Sjukanmäler mig från praktiken då, haha. Med deras godkännande ska tilläggas! Får se hur det går. Bra hoppas jag!

Det roliga är att jag brukar ju träffa min psykiatriker var tredje månad, för att kolla så medicineringen funkar och fylla på receptet. Så när januari kom tänkte jag att nu borde det ju snart bli av, så skickade ett mail till kliniken och frågade vilket datum det var. Men där fanns inget bokat. Då hade psykiatrikern glömt av mig... Bra jobbat! Haha. Men det som är ÄNNU roligare är att J ska utredas på samma klinik och i fredags fick han hem en kallelse... till samma psykiatriker som jag går till! Haha. På samma datum med! Vi är fan efter varandra... Helt sjukt, haha. Men lite roligt. Jag gillar ju inte den psykiatrikern, så vi får se vad J tycker. Undra om psykiatrikern fattar att J är min man, eftersom vi har samma ovanliga efternamn. Han borde ju göra det, men vi får se. Udda!

Jaja, ska glo på lite tv nu och sen lägga mig i sängen och försöka läsa ut den där kassa boken. Har väl 100-120 sidor kvar ungefär.

Likes

Comments

Passade på att köpa lite kläder ifrån Kina innan Postnord får igenom sina nya avgifter. Jag har ju en ganska "specifik" smak när det gäller det mesta, så det är knappt nån idé för mig att kolla runt bland svenska butiker, varken IRL eller på nätet. Allt ser bara likadant ut och i tråkiga färger och/eller med idiotiska tryck. Så jag har gett upp det där helt faktiskt. Tacka gudarna för Kina! Både billigt och mer variation på kläder. Finns alltid i ALLA storlekar, från XS upp till flera XL och nästan alltid i många olika färger, mönster och design. Så mycket mer valfrihet. Så blev 7 nya plagg, men det betyder väl att jag måste städa ur min garderob och jag är lat... haha. Finns en hel del där inne som jag inte använder eller ens knappt vet att jag har.

Får hoppas att det blev rätt storlek på allt bara... Det är väl det enda som är negativt med att nätshoppa. Speciellt från utlandet. Asiatiska storlekar är väldigt små om man jämför med t.ex. amerikanska och svenska storlekar. Men det har gått bra hittills och jag tror att jag gjorde rätt igår, haha. Men återstår att se. Skulle dock behöva beställa hem lite fler tajts tror jag. Finns ju inget bekvämare! Jeans och sånt är bara för självplågare! 😉

Förutom det händer inte mycket. Vi var nere på stan en snabbis igår och besökte Scifibokhandeln. Hittade inte så mycket den här gången, förutom två böcker. Så blev ett billigt besök för mig! Jag har å andra sidan redan massa böcker kvar sen i julas, så behöver inte fler egentligen. J köpte två serietidningar. Sen åkte vi och handlade mat på kvällen. Sen så... ja, inte mycket. Jag förbereder mig mentalt för den kommande veckans praktik. Ska bli sååå kul att känna sig mobbad varje dag... Ska säga till utbildningssamordnare på tisdag att jag inte vet om jag pallar med den sista veckan, för varför ska jag gå runt där och vara utstött för? Det är inte mitt problem att handledaren är dum i huvudet eller att skolan fortsätter använda en sån praktikplats. Det ska ju inte behöva gå ut över mig egentligen! Men det gör det ju. Så är jag lite ful där kan jag säkert få sista praktikveckan "ledigt", fast jag vill ju inte att mina betyg ska påverkas heller. Så vi får se.

Jaja. Jag läser en sån tråkig bok just nu, men försöker ta mig igenom den ändå. Det är en uppföljare till en annan bok, som jag tyckte var jättebra. Men den här är så upprepande och tråkig, så jag nästan dör varje gång jag öppnar boken. Men det är ingen idé att börja med nån annan nu, så får bara härda ut och läsa på. Läst ca 300 sidor sen fredags så har kanske lite mindre än hälften kvar. Snart färdig! Haha.

Sen ska jag mata odjuren. Katterna får äta i köket med dörren stängd idag, för jag ska städa hos Gaahl och tänkte låta honom springa fritt i vardagsrummet. Lite roligare än att vara i bollen, för omväxlingens skull. Ibland stänger jag in mig och honom i sovrummet så får han springa runt där med. Blir nog bra!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw