Contains affiliate links

Okej så det här med att blogga gick jättebra.... Har i vilket fall haft en väldigt hektiskt helg med massor av plugg och jobb på Gant, NK på lördagen. Söndagen bjöd på helt fantastiskt väder och jag njöt av varje sekund ihop med en av mina allra bästa vänner Fillan. Söndagen rymde även planering ihop med ett klädesmärke som jag är ambassadör för; Drop of mindfulness. De har superfina träningskläder! Det är dessutom svenskt och jag älskar deras tänk. Jag är väldigt "Mindful" i allt jag gör och jag önskar att vi alla kunde i vår vardag grunda oss lite mer och fundera över hur våra val påverkar andra.

I vilket fall slutade söndagen med att vi hamnade en stund i soffan framför "Mandelmanns gård". Har ni sett det? Ett par som äger en egen gård och är självförsörjande. En jättemysig realityserie som målar upp bilden av att de lever i harmoni med djur och natur. Det tog inte lång stund innan diskussionen mellan mig och Fillan var igång. Fillan ansåg, som så många andra, att vi med all rätt kan ta mjölk och kött från djur som har det bra. Min motfråga på det blir då ; hur vet du att de har det bra? Dessa kor går ute om somrarna med är förmodligen inne på vintern. Om någon hade stängt in mig i en box som är 3X3 kvadratmeter, om ens det, hade jag blivit galen.... Så varför är det okej att göra så mot en ko? Fillans svar blev som så många andras; vi är mer intelligenta.

Att mäta intelligens är för det första svårt, för det andra väcker det nya frågor; Om jag är mindre intelligent än Fillan är det okej att utnyttja mig då? Och ska vi verkligen utnyttja andra varelser för att de är mindre intelligenta? räcker det inte med att de är levande, kännande varelse? Dessutom tror jag att det är viktigt att vi vågar vidga vår syn på intelligens med människan som jämförelsemått.

Söööööndag och jag var klädd i träningskläder från drop of mindfulness, sportBH Drop Of Mindfulness

VI åt sen frukost, Fillan åt veganska pannkakorhttp://idawarg.se/2017/06/07/veganska-bananpannkakor-recept/ . Receptet snodde vi av Ida Warg som också är vegan.

Jag åt vegoyoghurt med kokosnötsmak från alpro med banan, mango, blåbär och granola från Paulun. Det viktigaste för mig när Jag väljer mat är att den är etisk men också i så hög grad som möjligt närande.

Hoppas ni hade en MYSIG helg!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kursen som jag läser just nu involverar bland annat maktperspektiv, då sett till organisationer. Men jag kan inte låta bli att applicera detta på ett människa-djurtänk. Vi människor eller mänskliga djur? tar oss friheten att utöva makt över alla andra arter på denna jord. Vi experimenterar med kemikalier och framkallar plågsamma sjukdomar på hundar, katter och apor för att vi ska få fram nya läkemedel. Vi använder vilda djur som underhållning eller för att bära runt oss en tur på semestern. Med vilken rätt undrar jag?

Att utnyttja människor ser alla som självklart omoraliskt. Men när det kommer till icke-mänskliga djur så är det som om reglerna inte längre gäller. Vad är skillnaden mellan en människa och en elefant tex? Intelligens skulle många förmodligen svara. Men kan vi verkligen jämföra en elefants intelligens med en människas? Som om människans intelligens då är måttstock för allt...?

För mig blir allting bara mer och mer tydligt. Vi kan inte jämföra en annan varelses liv med en människas liv. En elefants liv är lika mycket värt för den som mitt liv är för mig. Han eller hon är en levande och kännande varelse som förtjänar lika mycket respekt som jag gör.

​Jag har spenderat 12 timmar i skolan idag(större delen av dagen på biblioteket). Hann med 3 koppar kaffe och en Vegansk semla :). Tröja kommer från Zara och byxorna från Gant

Likes

Comments

Contains affiliate links

Varje gång jag träffar nya människor tar det inte lång tid förrän det faktum att jag är vegan kommer på tal. Inte speciellt konstigt med tanke på att de flesta sociala sammanhang involverar någon typ av mat som oftast består av produkter som kommer från djur, vilka jag valt att avstå. Inte sällan involverar diskussionerna frågor som rör hur, vad och varför? Vad innebär det att vara vegan? Varför är du vegan? Och hur överlever du utan kött? Frågorna brukar även följas av att människor gärna vill välja mer etiskt men inte riktigt vet hur eller var de ska börja. Med bloggen hoppas jag kunna skapa ännu mer intresse och lyfta många frågor.

Idag har jag varit på föreläsning, pluggat och varit på Yogastyra. Här kommer lite bilder från dagen

såhär såg jag ut idag, klänningen är från Gant

Min frukost blev en smoothie. Gör nästan alltid mina på enbart frukt och bär. Den här hade massor med hallon, blåbär och banan.

Avslutade min dag på Yogastyrka som ligger på Östermalm. Älskar att yoga och kan verkligen rekommendera detta stället.

Och nu ligger jag i min säng med managementboken. Älskar att lära mig nya saker och den här kursen ger verkligen mig nya perspektiv på saker och ting. God natt

Likes

Comments