10 things I’ve learned from living abroad


Jag kommer aldrig ta vatten för givet igen

Om det är något jag har lärt mig av att bo utomlands så är det att inte ta kranvatten för givet. Jag vet inte hur många gånger jag har stått helt utan vatten då jag glömt köpa hem påfyllning och tänk då att man i Sverige duschar i dricksvattnet.


Vi svenskar kan ses som rätt otrevliga

Eftersom att vi svenskar inte är så öppna mot människor vi inte känner kan man ses som otrevlig om man exempelvis inte hälsar på sin granne eller kommer förbi med en nybakad paj till en nyinflyttad granne.


Att ha sås till maten är något bara vi svenskar förstår oss på


Om det är något jag saknar med Sverige så är det alla såser.. Hur tråkigt är det inte med grillat utan bea?!?


//

I will never take water for granted again

If there is one thing I have learned from living abroad, it is not to take tap water for granted. I do not know how many times I have been completely without water when I forgot to buy home refills and in Sweden you actually shower in the drinking water.


We Swedes can be seen as quite unpleasant

Because we Swedes are not so open to people we do not know, you can be seen as unpleasant if, for example, you do not say hi your neighbor or come by with a freshly baked pie if someone next to just moved in.


Having sauce with the food is something only we Swedes understand

If there is something I miss about Sweden, it is all sauces .. How boring is it not with grilled without bearnaise!?De bästa orden att lära säg när man flyttar utomlands är:

Godmorgon, goddag, godnatt, tack och att räkna till 10, jag lovar att man kommer långt på de orden!


Inget slår svenskt godis

Hur dåliga är inte länder på att göra choklad? det smakar ju så himla dåligt i jämförelse med i Sverige och lösgodis finns inte ens att få tag på..


Be om hjälp

Jag gillar att vara oberoende och visa människor att jag kan klara allt själv men att flytta utomlands har lärt mig att det är okej att be om hjälp...


Det blir aldrig lättare att säga hejdå

Det blir verkligen aldrig lättare att kramas hejdå när man har varit och hälsat på hemma i Sverige..


//

The best words to learn when moving abroad are:

Good morning, good day, good night, thank you and counting to 10, I promise you will get far on those words!


Nothing beats Swedish candy

How bad are countries at making chocolate? it tastes so damn bad compared to in Sweden and the range is just so bad.


Ask for help

I like to be independent and show people that I can do everything myself but moving.


It never gets easier to say goodbye

It really never gets easier to hug goodbye when you have been and visited at home in Sweden..


Ha alltid toapapper i väskan

jag har lärt mig att alltid ha med mig toapapper i väskan vart jag än går för här i Asien är det ingen självklarhet att det finns överallt..


Man blir mer självständig

När man flyttar utomlands kan man inte längre luta sig åt sin familj eller sina kompisar när man ska göra saker utan man måste gå utanför sin comfort zone.


Uppskattning

Sverige är och kommer alltid vara mitt hem, hur länge jag än bor utomlands och jag har verkligen lärt mig att uppskatta mitt hemland på en helt nu nivå!


//

Always have toilet paper in your bag


I have learned to always carry toilet paper in my bag wherever I go because here in Asia it is not a matter of course that it is everywhere ..


You become more independent

When you move abroad, you can no longer lean on your family or friends when you have to do things, but you have to go outside your comfort zone.


Appreciation

Sweden is and will always be my home, no matter how long I live abroad and I have really learned to appreciate my home country on a completely new level!


Gillar

Kommentarer

oliviamalm
oliviamalm ,

Det är så sjukt egentligen att vi svenska uppfattas så otrevliga... Det är nästan inte svårt att se eftersom att de flesta i andra länder är Såå snälla och omtänksamma. Speciellt i Bali herregud så underbara människorna är 😊

nouw.com/oliviamalm
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa folk är mer öppna här! <3
nouw.com/desireekujala
ebbabrage
ebbabrage,

Så roligt inlägg och man får mycket tankeställare! Dock har jag heller aldrig förstått mig på såsgrejen, gillar inte sås 😂🥰

nouw.com/ebbabrage
Desireekujala
Desireekujala,
Men åh jag som älskar sås haha <33
nouw.com/desireekujala
beattriicee
beattriicee,

Åh, spännande att läsa! Såser är ju livet, jag förstår om du saknar alla såser och att vi upplevs som otrevliga är ganska sjukt 😂 För jag själv upplever att vi gotlänningar är trevligare än resten av Sverige för vi hälsar på varandra när man möter någon tros att man inte vet vem det är. Oh! Har du flera saker så vill jag läsa mer, mer, mer!! 😍😍

nouw.com/beattriicee
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa jag kan verkligen tänka mig att det är så också haha <33
nouw.com/desireekujala
feliciatingberg
feliciatingberg,

Spännande inlägg! Att bli mer självständig är något jag funderat på nu på det senaste, hade varit kul att faktiskt kunna bli det och få upptäcka världen samtidigt 😊<3

nouw.com/feliciatingberg
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa det är verkligen nyttigt 😃
nouw.com/desireekujala
celinelundqvists
celinelundqvists,

Haha håller med om så mycket!!! Särskilt det med att vi verkligen är otrevliga och kan ses som det! Jag har fått höra att jag är väldigt ”quiet” och ”samlad” här hahaha det är ord ingen någonsin beskrivit mig med i Sverige!

nouw.com/celinelundqvists
Desireekujala
Desireekujala,
Precis så upplever dem mig också haha!!
nouw.com/desireekujala
isabylund
isabylund,

Nu bodde jag bara utomlands jättekort tid men kan hålla med om flera saker!! Främst godis och vattnet, haha. Samt: alla andra länder är så dåliga på bröd?

nouw.com/isabylund
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa och om det är något jag saknar så är det knäckebröd!!
nouw.com/desireekujala
Hilma
Hilma,

Gud så himla bra inlägg. Det är så många saker som man helt enkelt bara tar för givna, men det blir ett helt annat perspektiv när man kommer utanför Sveriges gränser. ❤️

nouw.com/hilma
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa verkligen då märker man vad man uppskattar och inte <3
nouw.com/desireekujala
Rikkekristiansen
Rikkekristiansen,

Så interessant innlegg! Det virker såå kul å bo i utlandet, skulle gjerne gjort det selv 1 årstid. Man uppskattar nok flere ting i sitt land når man flytter tilbake igjen tenker jeg. Selv har jeg bare bodd i Norge og Sverige, og de er jo ganske like haha..

nouw.com/rikkekristiansen
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa det blir lite annorlunda när man kommer till Asien <3
nouw.com/desireekujala
fiaberggren
fiaberggren,

Såå himla spännande inlägg! Aldrig tänkt på att det med såser haha! Men 100%, att grillning behöver lite bea! Jag visste om att svenskar uppfattas som ett otrevligt folk (på grund av internet hehe) vilket jag typ ändå fattar, men anser egentligen typ att vi är mer reserverade !

nouw.com/fiaberggren
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa jag håller med, vi kan uppfattas som reserverade <3
nouw.com/desireekujala
Esra ,

Intressanta punkter, Jag bor i Dubai och kan relatera till flera av de. Detta med att ta farväl är så jobbigt och att man uppskattar det som finns i Sverige mer när man bor utomlands 😊

nouw.com/livetidubai