Dåliga val och ett brustet hjärta

19:41 och vad finns i mina tankar? Skolavslutning imorgon men är jag beredd på att säga hejdå till de personerna jag aldrig mer kommer att träffas? Är jag beredd på att leva med valen jag gjort, misstagen som jag krockat med och att aldrig mer se personerna i skolans korridor? Nej, det är jag inte.

Jag har gjort en hel del dåliga val i mitt liv. Jag har fallit för fel killar, varit godtrogen mot allt och alla och valt att gräva mig så djupt ner i förälskelsen att jag knappt har hittat tillbaka. Jag har gång på gång glömt att läsa spelreglerna men ändå fallit för killarnas spel och lögner. Jag har velat säga nej men samtidigt glömt mig själv när jag i hopp om deras vilja sagt ja. Jag har fått upp ett hopp om en människa i tron om att han förändrats, efter att jag gett honom mer än de två chanser han förtjänat. Jag har, trots lögnerna jag fått ta del av, gång på gång lurats av personens ord. Jag har ett flertal gånger låtit personer slingra sig ur deras svek genom dåliga ursäkter.

Mina dåliga val av människor och val av att tro på deras upprepande lögner gör inte mig till en sämre eller bättre människa, det formar mig till den person jag är idag. Jag har lärt mig att ett brustet hjärta inte bara gör ont utan det stärker mig och ger mig en läxa. Det lär mig att inte göra om samma misstag och att inte tro på samma lögner ännu en gång. Det lär mig även att säga till när jag själv tycker att det räcker och det lär mig att sätta stopp för det som gör mig illa innan det är försent. Jag är inte perfekt men vem är det? Mina val, mina misstag och de tusentals chanser jag ger, det är jag och ingen annan. Jag kan ändra mig absolut, men samtidigt är det denna personen jag har blivit. Jag är godtrogen, jag tror gott om alla människor. Varför? Jo, för att jag tror på att alla människor förtjänar åtminstone en chans oavsett personens bakgrund, jag tror även på andra chanser.

Som sagt, resultatet av mina dåliga val som i sin tur leder till ett brustet hjärta är inte fel och det är inte heller tecken på idioti eller att vara en dålig människa. Det är något jag ständigt lever med. Det är även en situation jag får arbeta på och hantera för vad den är nu och inte för vad den kunde ha varit.

Gillar

Kommentarer