Idag sov sönerna en halvtimme samtidigt då hanns det med att göra en napphållare 👏🏼 Lowe har inte allt för många så det behövdes en som var lite kortare.

Garnet är Mayflowers Cotton 8 färg 1526. Jag tycker verkligen de garnet är klockrent. Lätt att virka i, finns i många färger och prisvärt 👍🏼😃

Jag har även idag börjat testa att virka med två färger och göra mönster. Dock enbart på frihand och endast två färger. Men jag skulle vilja testa att göra en väska i Mochilateknik. Se bilden, lånad från Google.

//Anna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja det har hänt mycket sedan jag bloggade här sist. Blivit tvåbarnsmor och man inte fått lika mycket tid till virkningen - men ack finns det en utveckling!

Det senaste jag testat är att virka i Teddygarn - detta var en rejäl utmaning. Men det blev ett par tossor till yngsta sonen.

Dessa blev över förväntan men det var svårt att virka i. Så virkade teddygarnet tillsammans med Tildagarnet så var det lättare att se :)


Mönstret utgår jag ifrån Svarta Fårets mönster för sockar till småbarn, men med viss modifikation.


//Anna

Likes

Comments

Efter lite pyssel med att få ut en mall till ballongen och en hel del virkande så är själva luftballongen klar och hänger uppe.

Nu sitter jag och virkar på en korg som skall hänga under. Förhoppningsvis blir de bra med en virkad korg annars kanske jag får testa något annat material.

Dock kanske jag får se om jag skaffar en lampa som är lite svagare alternativ om man kan dimmra den :) men ja. En sak i taket!

Sen kanske man skall försöka sej på att göra en matta eller något. Får se :D om man inte får någon annan idé . Hihi! Är ju lite sugen på ett sånt här överkast (lånad bild)

Men DET tar tid! Så vi får se. Men den rutan är ju så himla snygg 😍

//Anna

Likes

Comments

Nu när man väl sytt ihop rutorna man gjort är frågan - vad ska detta bli? Hur skall jag fortsätta? För vill jag göra en filt tycker jag den är för kvadratiskt, så då får man försöka göra den mer rektangulär och skall det vara ram runt om sen? Jo det får det nog bli. :)

Likes

Comments

Värdelöst garn att virka i då de små metaltrådarna fastnar i varandra men fint blir det. Önskemål av lillasyrran 😊 Hoppas jag kan hinna få färdigt den till hennes födelsedag nästa vecka 💞

Likes

Comments

Idag fick denna lite fokus. Ligger nästan en månad back 😂 så har lite att virka ikapp. Men filten är så stor nu att ja de e ibland för varmt att virka den vissa dagar. Det går bra nu en sval kväll 😊

Men börjar smått inse att detta blir ett stort obäke som kommer antagligen mest vara i röda toner 😝🙃😎

//Anna

Likes

Comments

Har hållt på med lite olika rutor på sista tiden. Då lilleman behöver mer tid blir det mindre och mindre virkning för min del. Men jag har hållt på med lite olika rutor som jag inte riktigt vet ännu var det skall blir.

Dessa är alla färgerna och hittills har jag gjort 4 av varje färg av den "enkla rutan". Sen har jag gjort fyra hjärtan (som jag tänkt ha i hörnorna) och även påbörjat att göra Charlies namn i bubblestich. Men de rutorna är såå sega att göra och tar sån tid och tankeverksamhet så man får växla lite.

Så då testar jag denna andra rutan som är som ett hjul i mitten och sedan som en blomma. Funderar på att göra fyra av varje av dessa med. Då har jag 40 "cleana" rutor 4 hjärtan och sen blir det sju bokstäver vad hamnar jah på då, 51 rutor. Så får vi se vad som blir efter det. :) och hur mycket garn jag har kvar ;) .. Kanske blir ett överkast eller ännu en filt 😂 vem vet 🙈

//Anna

Likes

Comments

Har varit lite lugnt med göra klart projekt den sista tiden. Har kört på temperaturfilten, ett överkast till Charlie och nu äntligen gjorde jag klart ett projekt. En liten filt till att ha över axlarna till vår nybyggda altan :)

Så nu skall jag göra ikapp mej lite på temperaturfilten och sen inte "stressa" med att virka klart grejer. Vädret är ju så fint så man får ju försöka vara ute å göra annat med 😂. Men en trasmatta hade varit roligt att få gjort. Haha!

//Anna

Likes

Comments

Äntligen har paketet kommit fram och jag kan lägga upp bild här. Gjorde en liten filt till en Lucas :)

Testade att virka med V-stich för första gången. Lär heller inte bli den sista. Även att göra namnet i bubblestich. Inte dumt alls, kul att göra! Att det skall vara så kul att virka filtar 😍

//Anna

Likes

Comments

Ja nu har det allt blivit riktigt varmt det senaste dagarna så nu blir filten väldigt röd 😍 hihi . Sen häromkvällen när jag virkade är det ju riktigt skönt att virka eftersom den är ju så stor nu att man kan ju ha den över sej medan man virkar den 😊

Jag fyndade ju även billigs trasor på röda korset häromdagen så nu har jag även testat att virka en trasmatta. Det är lite kämpigt men tror de kan bli bra. Tror dock kanske jag börjar om på en ny, lite beroende på hur denna tar sej. Tycker den är lite bucklig. Antingen rätar den till sej eller så kanske de bara blir värre 😂🙈 är ju lite svårare att hålls kollen på ökningarna och maskorna när man virkar i trasor tycker jag. Speciellt när det är kortare stumpar och man får "fästa" väldigt ofta.

Men det är kul att testa! 😁 och billigare matta kommer man ju knappast över 🙈

//Anna

Likes

Comments