Header

Vi va ute i det fina vädret igår allihop. Åkte pulka, hade snöbollskrig, byggde en igloo och en snögubbe. Både jag och Per va jättesega pga dålig sömn men det va ju så skänt efteråt. En energikick trots allt.

Det blev 2 pass Yoga REVOLUTION igår. Bara för att jag behövde det. Känns idag kan jag säga. Den här utmaningen verkar va något tyngre än den förra jag gjorde, inte för att det äe något dåligt alltså.

Idag har jag mest målat. Jag skulle egentligen bara lägga till lite highlights och lowlights som jag saknade men det slutade med en helt ny tavla 🙈

《《 Före - Efter 》》
Ja ja, det är kanske bara jag som ser den stora skillnaden men... Jag har bl.a dämpat gulheten i bakgrunden och framhävt lite allt möjligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har just fixat ett bra kort på den här tavlan 👆
Den är 104x60 inkl. ram och målad av mig, i akryl.
Den finns inte att se på Stöpens bibliotek, där man just nu kan se lite annat smått och gott men vill man gärna se den kan man alltid höra av sig till mig för en privat visning.

Likes

Comments

Idag har nog varit den tråkigaste dagen på länge. Jag har organiserat och fått ordning i mobilen. Plockat bort genvägar och appar jag ALDRIG kommer använda men som kom med mobilen och lärt mig vad jag har flr appar som kommit med på köpet. Några var ju användbara, får se om dom kommer användas någon gång...

Annars är det Dag 3 på Yoga utmaningen och det vart avklarat innan lunch. Nu är jag lite sugen på en omgång på löpbandet, får se om jag orkar det efter nattning av barnen men hoppas kan man alltid!

Imorgon börjar sportlovet på riktigt men jag dubbelbokade mig, föräldraledig och ett möte på jobbet... får väl avbryta för en timme, det kan bli en rolig utmaning av det så inget man vill missa. Ska försöka få tag i skidor, minst till mig och syrran men kanske också till barnen och Per, dom är dock inte lika sugna som jag. Va så längesen jag åkte men jag minns ju hur det var när vi va yngre, det va kul, jag är så sugen! Ska kolla på Fritidsbanken, eller vad det hette, om det finns några där att låna. första gången jag gör det så jag vet inte vad jag ska förvänta mig, någon som vet?

Likes

Comments

Började mitt år på bästa sätt. Med en 30dagars träningsstreak-utmaning. Det gick över förväntan. Egentligen började jag redan den 25e december och höll i bra. Jag tränade styrka och löpning men framförallt Yoga. Yoga with Adriene (finns också att hitta på Youtube) och hennes 30dagars Yoga- utmaning TRUE. Den kan jag varmt rekommendera, framförallt om du är nybörjare som jag. Jag gör ju så gott jag kan, min överviktiga mage är i vägen i en del poser men det kan man ju arbeta runt och justera lite så går det. Det enda du behöver är en Yogamatta och bekväma träningskläder. Jag mår SÅ bra av att Yoga.

Under dessa dagar har jag dessutom gått ner 3 kilo och tappat 10cm runt midjan sen november. Sen kom VABruari. Jag fick problem med andningen, den va jättekonstig men blev bättre efter någon vecka. Under den tiden gav jag upp träningen, det var för jobbigt. Sen har barnen varit sjuka och efter det har vi haft kalas och ätit tårta. En supergod Chokladmoussetårta. och så, de senaste dagarna har jag varit tillbaka i sockret igen. Skönt ändå att vara så medveten om det.

Idag har jag typ levt på chips och godis. Mycket också för att vi inte hade varken bröd, frukt eller något annat bra mellanmål hemma. Jag tog det jag kunde hitta, då blev det småätande istället och onyttig mat. Men jag Yogade iaf!!

Även igår körde jag 2stycken Yoga pass på vardera 20min. 1 på morgonen, 1 på kvällen.
Idag körde jag 2stycken 30min på rad. Sen däckade jag i soffan och låg kvar där till 16 typ. Med undantag för "kattmaten" jag lagade till barnen på lunchen.
Jag startade en ny utmaningen med Adriene, nämligen förra årets 31-dagars utmaning - REVOLUTION. Efter förra utmaningen kändes det så bra i kroppen. Jag märkte framsteg dagligen, när jag började igen igår märkte jag bara hur mycket jag hade tappat, på bara 1,5vecka, Bäst att komma igång igen alltså. Hoppas jag slipper va så slutkörd imorgon: Jag kanske bara behövde vilan tänker jag.... och så kan det ju va allt socker jag ätit det senaste. Det är det garanterat, så imorgon är jag åter på "sockerfritt" Mår mycket bättre då. När jag inte äter Godis osv. Jag kanske tar en bulle eller kaka eller kanske till och med en godisbit någon lördag ibland, men som det varit det senaste, det är inte bra!

Nu ska jag laga kvällens "Majskyckling" från ICAs familjekasse. Sen åker Per och Arvid bort och åker lite skridskor innan vi bänkar oss i soffan med morötter, ranch-dipp och Melodifestivalen. Jag har två barn som ser väldigt mycket fram emot Samir & Viktor. :)

På återseende, något oftare igen hoppas jag. Gillade att skriva av mig sist. Jag höll koll på mig själv och jag kände ett (bra) "tvång" att fortsätta träna och hålla i osv.
Jag har 20kg kvar till "målvikt". Har tappat 13kg sen april 2017, men då stod det still under hela sommaren och hösten, gick till och med upp 1-2kg, för det blev minimalt med träning och inte lika bra kost. Nu kör vi!

Likes

Comments

Idag kom jag ner till delmål nummer 2!

Minus 10kg, och -15cm runt magen. Detta trots dåligt med träning och glass var och varannan dag, men nu är nog semesterresorna över för denna gång och vi ska fokusera mer på att greja hemma.

Jag måste dessutom komma igång med min tovning och målning.  för om en månad är det dags för Skördefest i Hajstorp  nummer 1 och två veckor senare nummer två. Jag och mamma kommer ställa ut ihop.

Här ett smakprov på en drömfångare, men vi säljer även tomtar/vättar i olika storlekar, realistiska tovade skulpturer av olika små djur, lampor, kuddar, plädar mm och jag kommer ha med mig en del print dessutom.

Likes

Comments

Har målat lite nytt i dagarna. Passande för barnrum framförallt. Det började med en dag på stranden, en unge hade med en badboll och så fick det bli, fast hos en pingvinunge istället.
Det går bra att köpa ett print i storlek 21x30, maila denvarbra@gmail.com
150:- +frakt exkl. ram och passpartout.

Alexander heter han, den fick Arvid döpa.

Har även påbörjat flygplan nummer två, den som heter SE-IIN och bor på Skövde motorflygklubb.

Likes

Comments

Äntligen träning, och det blev ett hårt (nåja, allt är relativt) pass. Helt slut nu men det känns så skönt. kroppen är så avslappnad, huvudvärken jag hade innan börjar ge vika. Jag har vart så spänd i käkarna det senaste, därav den jävliga huvudvärken som kommer till och från kan jag tro.  Det och dåligt med vatten men det ska rådas bot på nu.

Idag inledde jag med intervall 30sek gå 1min jogga i sammanlagt 10min x2
Har ökat tempot lite. Det va ett tag sen jag stod på löpbandet så det va spännande att se hur det skulle gå... och det gick lätt! Sist jag körde dom intervallerna orkade jag knappt 10 min i det tempot.
Nu blev det 20min intv, 20min styrka och sen 10min intervall igen. 👍
Imorgon blir det nog uteträning men först ska vi till Sommarland efter jobbet så vi får väl se vad jag orkar efter det. 🙄

3 dagar kvar till semester! Ska bli skönt att va LEDIG och inte sjukskriven som det annars är om jag är hemma hela dagen. För psyket är det en jävla skillnad.
Har vart hemma en del det senaste. trodde först att det kanske blev för att jag kommit av mig med träningen för det hjälper massor mot orken. Sen kom jag på att det ju faktiskt vart väldigt mycket det senaste- barnkalas, midsommar, släktkalas, barnen har sommarlov, trädgårdsgöra, sug och ångest över att jag inte målar och inte tovar plus ångest över att jag inte tränat osv. Kanske är det inte så konstigt att vissa dagar bara inte funkar. Att jag har huvudvärk, inte kommer upp ur sängen. Inte orkar liksom.
Det va någon som beskrev det så bra, jag har nog sagt det förr men det är värt att säga igen, ni vet det här med att ta sig i kragen, som man gör i såna här situationer i vanliga fall, men just nu finns ingen krage att ta i! Inte helt sant, en liten krage börjar jag bygga upp men när det blir för mycket så dras den liksom undan tillfälligt och man får försöka ta det lugnt och invänta att den studsar tillbaka igen. Jag har nog lite svårt för att bromsa mig själv i tid. När man mår bra  och det finns en liten kragflik att greppa vill man liksom få så mycket som möjligt gjort på en gång, Passa på. Det är väl egentligen exakt så man inte ska göra. Jag vill nog för mycket. Tänker för fort, är 10 steg  före i huvudet och blir stressad för att jag inte hinner med och då blir kanske inget gjort istället och så blir jag ännu mer stressad över att jag inte hinner med.
Det syns säkert minimalt.

Nu måste jag sova, stressad över det med. spänningar i käke och nacke. Det löser sig nog...

Likes

Comments

Vi har firat vår nyblivna 6-åring med släkten också, med ett spontant kalas lite tidigare än vi först tänkt oss. men det är la då det blir bäst? Arvid va glad över alla presenter iaf. Vi köpte några spel, cyklop och lite annat smått och gått

Igår åkte vi på roadtrip med min syster och barnen till Wassbacken, Göta kanal, utanför Töreboda. Det är så fint utmed kanalen, någon gång ska jag cykla utmed...
Vi åkte trampbåt och åt glass. Hoppade över minigolfen för vi insåg att det troligtvis skulle ta hela dagen.. Åkte hem sen, badade lite i poolen, ellerja. inte jag me  Anna och Arvid iaf och sen grillade vi när Per kom hem från jobbet.

Idag va tanken först att åka på Loppis i Ullervad men jag insåg att jag inte ville åka dit med två barn... även om jag skulle mött upp mamma där så kändes det inte värt det. men Arvid fick gå bort till "nya" grannen och hälsa på för första gången och dom "klickade" kan man säga. Hade superkul. Så mycket att Arvid inte ens ville att dom skulle spela tv-spel när det föreslogs av kompisen som gärna ville det. Jag höll på att tappa hakan när han inte ens blev övertalad utan dom lekte istället. och sprang mellan husen för att få se Alla leksaker och prylar som den andr har. :) Kul att dom bor så nära med.

Igår sprang jag in i en gammal granne från radhusen som inte heller trivdes där och också har flyttat, då började tankarna vandra och när man nu jämför mellan att bo vägg i vägg i ett radhus och att bo grannar i hus, det är som natt och dag. Jämfört med att bo i radhus är det ju privat att bo i lägenhet till och med. Där kan man åtminstone vänta med att gå ut i trapphuset om det är någon där. Jag fick ångest över att barnen ville ut på lekplatsen varenda dag, jag ville verkligen inte gå ut dit. Pga en granne. Inte pga deras katter, som dom tydligen tror, det va ett olyckligt sammanträffande att dom hade katter som gick in i vårat hus och upp bland våra sängar och va äckliga samt bajsade över hela lekplatsen, i min trädgård osv. Flera gånger försökte jag komma överrens för barnens skull men lika många gånger så gick det inte pga den där personen.. Vi ville flytta till hus hela tiden, men vi fick liksom en spark i röven pga den där.
Jag trivs inte på våran framsida i huset heller, pga att folk går på vägen och kan se vad jag gör, om det så bara är att gå till bilen eller slänga sopor, som alla gör.. Bara att le och säga hej eller titta ner i marken och låtsas inte se. Vi får nog överväga lite buskar till framsidan så man kan känna sig lite mer "skyddad" Älskar dock baksidan, som är insynsskyddad och privat. Hade häcken vart en meter högre hade man t.o.m vågat sola toppless.
Där kan jag slappna av! På baksidan i radhuset hörde man vad som sades 3 dörrar bort. Hatart.

Nu måste jag sova så jag kommer upp i tid till jobbet. 1 vecka till semesterrr! :)

Imorgon drar jag igång med träningen "på nytt". Jag har ju inte slutat men det har blivit alldeles för mycket uppehåll. Tre veckor utan något vettigt fokus. Snart nere på 96kg och -10kg sammanlagt, det får ju firas på ngt vis.
I dagsläget har jag sedan april gått ner 8 kg och ca11cm runt midjan! 🤗💪👏👏👏

Likes

Comments

Det har stannat upp.Viktnedgångrn alltså. Men jag vet åtminstone varför... jag har tränat mindre och ätit sämre. Har vart två riktiga skitveckor, uppblåst i magen och seg i huvudet. Jag har iaf tränat lite, inte tappat det helt. Igår körde jag ett sjukt jobbigt pass med Martina, det tog på hela kroppen men framförallt benen fick sig en ordentlig genomkörare.
I tisdags körde jag en 5km runda, sprang 2km av dom i något högre tempo än tidigare. Tänkte ändra upplägget lite nu. Springa runt 2km och öka tempo istället, eventuellt gå några km utöver. När jag kommer upp i lite bättre tempo ska jag börja öka distansen igen. Jag vill ja lite mer fart i benen. I dagsläget släpar dom ju typ i marken. Det ska bli ändring på det! ;)

En bild från tisdagens löpning. Hoppas hinna med samma runda idag efter lite midsommarförberedelser.

Nedan en del av våran trädgård just nu, älskart.

I helgen hade vi kalas för Arvid. Barnkalas, discokalas.  18 glada barn (inkl. mina egna två) skulle underhållas i 2 timmar och det gick över förväntan. Vi hann dock aldrig med tävlingarna vi planerat men barnen verkade ha roligt ändå. Alla fick önska 2 låtar innan så det skulle finnas ngt för alla. Blev mycket Markus&Martinus, Dollystyle och Sean banan. :)

På kvällen åkte vi till Mariestad och firade min bror som fyllt år i veckan.

Ursäkta disken men blev så nöjd med de här hyllorna, har velat ha det sen vi flyttade hit och nu blev det äntligen av. Satte dom i skåpet istället för att förstöra kaklet, köpte till S-krokar för att få bra höjd. Såå skönt att inte ha diskmedel och sånt stående på bänken. Mycket lättare att hålla rent och torrt!!
Passade på att köpa detta när jag beställde ny säng till Arvid från Ikea, visar resultatet en annan dag, blev jättenöjd.
Nu ska jag shoppa inför midsommar. :)

Glad midsommar till er alla!

Likes

Comments

Tjaaa, nu går det sådär med viktnedgången denna veckan. Men det är ok, för i lördags blev det en spontantur till Olstorp. Skulle egentligen bara hängt på förfesten och tänkte jag kunde köra men sen löste det sig plötsligt med skjuts hem och öl så jag hängde med ut! Va superkul, va precis vad jag behövde tror jag. Det har vart tungt i huvudet det senaste. Söndagen bestod iaf av att trycka i mig en massa skit och röra mig minsta möjligt, det känns att det har påverkat, har inte riktigt haft samma ork som innan. Även fast jag fysiskt orkat springa både längre och i högre tempo än tidigare så har inte psyket vart lika starkt.

Jag har snyggat till i växthuset också, och grävt upp lite extra planteringsyta samt satt ut tomat- och gurkplantorna. Ser fram emot skörd. De första potatisarna blommar nu så snart dags för smakprov!

Efter jobbet idag har jag en del ärenden att beta av. Astmamedicin ska bl.a plockas ut, anbars tar den slut lagom till midsommar. Som vanligt när det är långledigt. :) Sen städa och pynta lite inför Arvids discokalas i helgen. 15 barn blir det sammanlagt inkl. mina barn. Jag lär somna gott på kvällen. ;)

Likes

Comments