Det tog mig fyra år att inse

Ingen annan har rätten att bestämma om min kropp mer än jag. Ingen har rätten att trycka ner min personlighet tills den skadas så allvarligt att livet känns hopplöst att leva. Ingen har rätten att kränka mitt inre eller yttre tills dess att jag funderar allvarligt om det är något fel på mig.

Det tog mig fyra år att inse att detta inte kommer lämna min ryggsäck så länge jag inte gör allt för mig själv. Så länge inte jag visar mig själv den rättvisa jag förtjänar.
Det är inte jag som gjort fel.

Det är JAG som blivit knuffad och slagen på, det är jag som varit livrädd och osäker, det är jag som sökt läkare och kvinnojour, det är jag som sprungit för livet med hjärnskakning, det är jag som ljugit för mina nära och kära för att skydda någon som bara skadar mig. Det är jag som kramat våra barn och sagt att "Det är ingen fara", fast jag själv varit rädd för livet. Det är jag som packat mina väskor och fått leta ett annat hem med mina barn. Det är jag som fått vara stark och förklarat för barnen varför jag måste flytta eller gömma mig. Det är jag som fått stänga av telefonen för att inte se den smsas och ringas till 1000 gånger per dygn. Det är jag som blivit taffsad på och kränkt inför både bekanta och okända. Det är jag som blivit dödshotad.
Det är jag som fått  bearbeta detta i åratal hos psykolog. Det är jag som ännu äter antidepressiva läkemedel.

Men. Det är även jag som gjort fel. Jag är den som anmält till polisen. Jag är offret som sparkas. Jag är den som ältar och borde gå vidare.
Men vet ni? Det är precis det jag gör. Nu går jag vidare. Nu tackar jag mig själv för min styrka. Nu visar jag min familj att jag är värd bättre. Nu visar jag alla utsatta kvinnor att det finns en till. Nu visar jag samhället hur det ser ut. Nu samarbetar jag med myndigheter vilka är helt fantastiska. De myndigheter jag fick berättat för mig aldrig skulle tro mig. De som skulle manipuleras av förövaren. Ingen skulle någonsin tro på en kvinna som jag.

Tiden läker inte sår! Men den får mig att våga visa mina ärr.

#misshandel #kvinnofridskränkning #äktenskap #smärta #livet  

Gillar

Kommentarer