Folke badade ikväll. Han tycker om det, alltså verkligen trivs i vattnet, så länge han får sitta i vattnet och leka ifred. Börjar jag blöta honom eller smörja in honom med tvål blir det PANIK. Han ställer sig upp och sträcker sig mot mig och upprepar bara: MA-MA-MA-MA !

Men man måste. För jag kan inte rädda honom från allt. Så, ren blev han ! Tillslut.

Har dessutom under flera veckors tid varje gång jag varit inne på toaletten tänkt att jag borde städa där. Och det SNART. Och ikväll hände det ! Innan Folke drabbades av panik. Win win !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hösten är verkligen på gång all in nu ! Mysigt ! Hörde igår att man behöver ha minst 11 ljuskällor i ett rum för att det verkligen ska vara mysigt. Så det är ett litet tips!

I kväll har jag egentid med tjej-innebandy. Ser så mycket fram emot det! Jag har dragit igång det helt själv för att jag behövde något gutt att göra här i närheten av där jag bor. Dem två första gångerna var vi totalt två - tre personer. Inte så kul. Men idag HOPPAS jag på att vi blir 6 personer så vi kan ha två lag med tre spelare i varje. Det vore livet ! Det har varit lite spännande med tjej-innebandyn eftersom jag har varit helt själv när jag dragit igång det. Man känner sig liksom lite utlämnad när man åker bort för att byta om och man kanske är själv när klockan är 19 och allt ska börja. Men om det går som jag hoppas så kommer det bli riktigt nirre i kväll. Och då har det definitivt varit värt kvällarna innan. Det har ju varit under uppstart liksom. 

Bilderna är från min familjs långa cykeltur i somras. Vi cyklade 4,5 mil på vanliga vardagscyklar och med Folke på släp. Vi blev varma och trötta, men vi kände oss som riktiga champions när vi kom fram !

Likes

Comments

Regn regn regn. Regnet det bara öser ner. Sol i sinne, brun inne. Citat. Citat. Citat.

Det regnar och är dystert ute. Min man förbereder morgondagens predikan medan jag leker med Folke. Har varit sjuk hela veckan och är fortfarande inte 100 % frisk. Ändå vill jag gå ut. Gå en promenad. Springa en runda. Hoppa i vattenpölar. Vet egentligen inte, men tror att när jag är inomhus blir det lätt att jag SITTER NER, typ hela tiden. Därför är det viktigt att gå ut. För då blir man liksom tvungen att stå, gå och hoppa.

Tog på Folke alla kläder jag hade och så lunkade vi ut. Han gick raka vägen till den största vattenpölen han hittade och där gick han sedan fram och tillbaka, fram och tillbaka. Ibland ramlade han och gjorde ett riktigt gutt magplask rakt ner i vattnet. Men inte blev han blöt. Även om han varken kunde röra på sig eller se något så hade vi det mysigt där i vattenpölen. Nu kan vi gå in och bara sitta lite igen. I lugn och ro.

Likes

Comments

Nya rutinen. Titta på Pippi Långstrump i sängen medan mamma och pappa sover. Tack Pippi ! Perfekta barnvakten en tidig höstmorgon.

Likes

Comments

​Jag smyg-bloggar lite ibland. Ni vet, jag sitter och pluggar eller så har jag lite tid över och så skriver jag ett litet inlägg. Mest för att jag vill ha något annat att göra. Inte för att skaffa tusen läsare, för då hade jag behövt vara lite mer aktiv och publicerat inläggen lite mer regelbundet. En gång i halvåret är inte så himla bra för läsar-statisiken. 

Jag har börjat plugga nu igen. Mitt liv är "back on track", medan min man har tagit över "hemmarollen" då han är pappaledig. Det är konstigt. För hur mycket jag än har längtat efter att få börja plugga och leva "mitt" liv igen så är det ändå svårt att plugga när Lukas och Folke är hemma och bara gör mysiga saker tillsammans. Jag vill ju vara med! Jag vill gosa med dem! Jag vill åka på utflykt med dem! Jag vill busa med dem! Jag vill städa upp all mat efter Folkes lunch! Jag vill gå runt i smutsiga kläder som Folke smutsats ner nästan innan jag hunnit ta på mig dem!

Men det får jag inte. Utan istället ska jag stänga in mig på kontoret och göra elevtextanalyser, skriva uppsatser och läsa avancerad akademisk litteratur. Fast barnböcker är så mycket bättre! Hela mitt inre bara längtar efter att få gå ut till sandlådan och sitta där på kanten medan Folke försöker gräva sand och lägga i hinken. För bara några veckor sedan, när jag fortfarande var mamma-ledig, höll jag på att bli tokig. Ville göra andra grejer. Men nu längtar jag tillbaka till det livet som jag själv hade förut. 

Varför är man så knäpp som människa? Varför har man så svårt att njuta av livet och av vardagen som man lever i? Typiskt exempel på den stressade, onöjda svenska människan. Det är jag det. Hej hopp. Detta måste ändras!

Likes

Comments

Vi är på läger med församlingen och bor i tält. Jag är faktiskt överraskad över hur fantastiskt bra det har gått att tälta med en 10 månaders bebis. Ikväll är det dags för tredje och sista natten i tält. Han har sovit hela nätterna och vi har kunnat vara uppe och hängt tack vare babywatchen. Tältet är också gutt på morgonen för då kan Folke vakna och krypa runt utan att vi behöver ha någon större koll. Han är liksom fast i en lekhage typ.

I torsdags fyllde min man år och vi vandrade runt på blå jungfrun. Riktigt fint och mysigt med en utflykt ! Tror sånna här utmaningar är viktiga för mig och min familj. Jag och min man har alltid gillat att göra saker och kanske allt inte alltid är så himla smidigt. Speciellt inte med bebis. Men det är så värt ! För det funkar och vi trivs ! Så sluta inte göra saker efter att ni fått barn för att det är smidigast att bara vara hemma, för det är det. Men man förlorar mycket samtidigt på att bara vara hemma och ha det enkelt. Lovar.

Likes

Comments

En dag fylld med fest ! Vi har firat min lillebror som fyller 20 år. Ätit, fikat, lirat volleyboll och fotbollskrocket. Det är så nirre när hela familjen träffas. Vi liksom skämtar och skrattar åt samma urdåliga skämt, vi är alla lika rastlösa och allt får vara sådär gutt internt. Familjen alltså. Så värdefullt och så tacksam !

Likes

Comments

Tio månader. Dagar fyllda av bus, gos och nya upptäckter. Är så glad att vi överlevde övergångsperioden vid 8 månader. Vakna nätter, aldrig nöjd och att alltid vilja vara nära. I famnen. Hos mamma. Men nu är det bättre. Så mycket bättre att jag nästan känner mig överflödig. Jag menar, Folke är visserligen bara 10 månader men nu tar han sig fram själv, leker själv och kommunicerar genom att peka, vinka och klappa händerna. Han är så med, men ändå inte.

Likes

Comments

Alltså, det känns som att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Mars har gått så fort att varken jag eller Folke har hunnit med. Det känns som att när en bebis blir 6 månader smäller det till. Som ett magiskt datum då man går ifrån att ha varit världens ömtåligaste bebis till ett riktigt barn, Typ allt händer, allt förändras och världen blir helt annorlunda. Jag vet liksom inte vart jag ska börja ens?!

Folke har plötsligt börja sitta som en KING och jag hinner inte alls med i svängarna. Tittade på lite oldies bilder idag och känner knappt igen honom på vissa bilder. Han har blivit så STOR, BYTT hårfärg och fått helt ANDRA kinder.

Vårkänslorna finns också förstås. I den här delen av Sverige är det faktiskt ingen snö, utan bara soliga dagar och förra veckan satt jag faktiskt på altanen i bara t-shirt. Riktigt gutt. Vi har hunnit med en resa, utan pappa, hela vägen till Trollhättan. Det var så spännande och utmanande. Var helt slut när jag kom hem igen på lördagen efter flera timmars tågresa. Folke var däremot nöjd.

Tiden alltså. Så himla fort den går. Snart är hela mars slut och jag har inte hunnit skriva ett enda blogginlägg. Ska det gå så här fort måste jag verkligen bli bättre på att uppdatera bloggen, annars slutar det väl med att jag alltid skriver en virrig sammanfattning i slutet av varje månad där jag berättar om Folkes alla framsteg. Känns som en sådär skön blogg.

Likes

Comments

Vi är sjuka. Förkylda med feber, snor och hosta. En typisk februari helt enkelt.

Det började förra veckan med att min make blev sjuk och hemma från jobbet. Planen var att hålla Folke så långt ifrån honom som möjligt. Men det var svårt att hitta på saker som inte var i närheten av min man. Speciellt när jag är så himla häng-sugen. Och eftersom alla delar säng var risken för smitta, oavsett vad vi gjorde på dagen, ganska stor. Så strategin höll inte riktigt. I söndags började förkylningen nå Folke och på måndag var det kört. Han drabbades av en riktig mans förkylning. Rödsprängda ögon, tårar som rann och skallrande hosta. Nu, efter tre hemma-dagar börjar det äntligen vända. Jippi ! Vi kan börja leva igen ! Samtidigt har det varit bra att han har varit sjuk, för då har man fått chans att städa lite. Känns inte som jag har städat sedan jul typ.

Förresten hade vi träningsmatch med fotbollen i söndags. Vinst med 5-0. Tror det är min tredje vinst någonsin typ. Men jag gillar det. Så har bestämt att vinna tillhör mitt nya fotbolls-liv. För det är ju så himla gutt. Vinna.

Likes

Comments