​Jag flyttade till Sverige för kärlekens skull och stannade. Tidigare bodde jag i Stockholm i ett år men när min relation slutade, jag tillbaka hem i fem månader innan bosatta jag sig i Göteborg.


Jag kommer ursprungligen från Los Angeles (Long Beach om kan man vara exakt) men hade jag bott i många olika städer i USA innan upplevde jag Europa; t.ex. San Diego i sex år och Jacksonville i Florida: Venice Beach, Koreatown, Culver City, och Beverly Hills, osv.


Men kommer mina föräldrar ifrån kambodja (en vanlig svar till en vanlig fråga) och detta kan skapa några problem när svenskar försöker identifiera mig. Självklart ser jag inte ut svensk eller hur svenska människör tror en amerikansk person ska se ut.


Dock behandlas jag bra.


Livet har varit helt olika här än när bodde jag i Stockholm.


Stockholm har säkert några fina saker men jag föredrar livet här i Göteborg. Invånarna är väldigt jordnära och vänligt. Staden själv är en liten stad som man kan navigera utan problem och efter hade bott i Los Angeles i flera år är jag inte stressad medan sitter jag i trafik längre. Jag åker bara buss utan problem.


Jag är lycklig att jag jobbar hemifrån och jag behöver inte lämna utom när jag måste gå till SFI.


Och det var inte att Stockholm hade för mycket trafik men för mycket folk. 

Det här är också första gången att jag upplever riktigt svenskt livet. Min ex-sambo i Stockholm kom ifrån London så vi hade ett konstigt livet där vi talade bara engelska i hemma för barnens skull (han hade två små barn som talade svenska bara med sina mamma). Han och hans dotter åt vegetarisk så hade vi inga svenska livmedel i hemma. Kanske köttbullar och kanelbullar men det började och slutade där.


Vi hade asienska livmedel och vi hade också britannienska livmedel i kylskåp. Jag hatade Marmite. Vi fikade aldrig med kompisar men ibland fikade vi tillsammans, bara oss två.


När kom jag till Göteborg dejtade jag några killar som introducerade mig till svensk mat och svensk kultur. Det var konstigt äter vanliga smörgåsar till frukost. De var inte även "frukost smörgåsar" som vi heter dem på amerikanskt-engelska.


De var toppad med gurka skivor, skivad skinka, ost, och smör. Ibland leverpastej. Svart kaffe var alltid närvarande och ibland med grädde. I USA drack jag kaffe med is och vittchokladsirap varje morgon och det där var verkligen ett vanligt kaffe i LA - kallt, mjölkligt, med för mycket socker.


Sedan hade vi en skål fullt med mild joghurt och färskt frukt toppad med muesli.


Vi fikar flera gånger under hela dagen. Även som någon som jobbade på Starbucks, drack jag aldrig så mycket kaffe som nu.


Tack för att läsa.

Likes

Comments