Header

Vardagen , Familj, Bebis 2018

Godmorgon!
Felix sover igen efter att ha ätit lite. Igår hade han en ätar dag verkligen hela dagen och det tog på både hans och mina krafter. Men jag klagar verkligen inte för han sover så bra på nätterna.

Molly och C har sportlov den här veckan så vi får se vad vi hittar på för roligt.
På torsdag fyller C 12 år.. Jag kan inte riktigt förstå att han har funnits hos mig så länge! Min stora pojke!

Tänkte lämna in första inlämningen i det nya ämnet nu när Felix sover en stund. Sen ska jag försöka städa ordentligt här hemma om herrn går med på det. Molly sover fortfarande och senare idag ska vi baka en tårta har jag lovat henne.

Nu har vi kommit in mer i vardagen och dagarna rullar på. Det går faktiskt hur bra som helst att plugga samtidigt som man har en bebis.
Det tar några dagar innan man lär känna varandra och innan man lär sig hans signaler men nu så går det hur bra som helst.
Hoppas på att det ska bli lite bättre väder ute bara så jag kan ta promenader med honom sen. Men det får bli nästa vecka när storasyster ska tillbaka till dagis efter 3 veckor mys med oss här hemma.

Hoppas ni får en bra tisdag ❤
Kram J

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardagen , Familj, Helg, Bebis 2018

Hej!
Äntligen fredag. Helgmys står på schemat och vi ska njuta av de sista dagarna pappa E är hemma med oss innan han går tillbaka till jobbet.

Idag har jag skrivit prov och lämnat Felix med sin pappa och storasyster för första gången själv. Det var inga längre stunder och det hade gått jätte bra.
Jag svarade på hela provet så jag hoppas det gick bra.

Sen åkte vi hem och då kom bvc på hembesök . Felix har gått upp 190 g sen u tisdags! Haha så han är matglad av sig. Han mår jätte bra i övrigt och i morogn ska vi bada honom för första gången. Molly är väldigt exalterad över det!

Efter hembesöket så kom Malin och barnen och hälsade på. Väldigt fina kläder fick Felix och barnen fick äntligen träffa honom.

Idag kom även Felix nya babysitter så den var vi tvungna att prova och den fick helt klart godkänt!

Nu snart är det mat här hemma sen ska vi börja mysa med godis.

Hoppas ni haft en bra Dag!
Kram J

Likes

Comments

Vardagen , Familj, Funderingar, Bebis 2018

Hej på er!
sitter med en mysig pojke i famnen och pluggar till provet som är på fredag. Pappan lägger Molly och C kom precis ut ur en dusch.

När man sitter såhär med Felix ganska mycket om dagarna så tänker man mycket. Tänk att jag skulle få så fina barn med en så underbar människa som E. Bättre pappa och livskamrat finns inte! Jag är så fruktansvärt lycklig och jag känner att jag har verkligen allt man behöver.

Idag var det bvc besök för Felix. Han har gått upp 126 g sen i lördags vilket de tyckte var väldigt bra och växt hela 3 cm sen han föddes. De kunde tyvärr inte kolla blodsockret på honom idag men läkaren sa att vi inte behövde oroa oss. Han mår verkligen jätte bra och är pigg och reagerar som han ska. Det är om han skulle sluta äta och vara okontaktbar som vi ska oroa oss. Det känns så skönt! Allt annat såg bra ut med honom. På fredag kommer de på hembesök och väger honom igen och pratar om allt som är nytt sen Molly var nyfödd.

Tanken var ju att Molly skulle till dagis idag eftersom hon får ganska tråkigt här hemma och saknar sina kompisar på dagis, men igår så skrev de från hennes avdelning att det går magsjuka och influensa i hela huset så valet blev lätt, hon får vara hemma minst denna vecka med så får vi se hur det ser ut nästa vecka.

Hoppas ni haft en bra tisdag
I morgon ska det städas här hemma och syster kommer på besök.

Kram J

Likes

Comments

Vardagen , Familj, Funderingar, Bebis 2018

Hej!
Har precis lagt Molly och nu sitter jag i soffan och ska kolla på tv.
Egentligen med henne nu betyder så mycket. Min stora tjej! Hon är så snäll mot Felix och hjälper mer än gärna till med allt som har med honom att göra. Tre års trotset har kommit med så man får passa på att njuta av de lugna stunderna! Haha hon kan allt själv enligt henne och kan bli riktigt sur om det inte går som hon vill. Min lilla stora tjej.

Felix äter och sover och äter mer än vad de sagt att vi ska ge honom så vi ger honom mer tills han är nöjd och allt funkar hur bra som helst. Han ammar fortfarande och det kommer vi att fortsätta med, bara att vi ger honom ersättning extra.

I morgon ska vi till bvc för en vikt och då ska vi be dom att ta ett blodsocker på honom..  Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är lite orolig eftersom helgen blev som den blev men jag hoppas såklart på att det visar ett bra blodsocker. Vi får se.

Lämnade in sista inlämningen i det aktuella ämnet idag med och fick vg på det. Så på fredag ska Emil va hemma med alla barnen medans jag gör prov.. han kommer klara det galant men jag kanske blir tjutig! Haha det blir nog bra.

Hoppas ni haft en bra start på veckan.
Kram J

Likes

Comments

Familj, Funderingar, Helg, Bebis 2018

Igår åkte vi till Linköping för läkarkontroll på Felix. Molly var hos Jenny och Casper hos mamma och pappa så länge.

Vi kommer in i ett rum och de undersöker honom och allt ser bra ut. De tar pku test på honom och väger honom. Han vägde 3310 g när han föddes i måndags och hade gått ner till 2932 g igår. En viktminskning på 11%.. så lite för mycket ner så de tar ett blodsocker på honom som visar 2.2... sköterskan säger att tyvärr kan jag inte släppa hem er idag och ni måste läggas in över natten så de kan övervaka hans blodsocker..

Jag bryter ihop totalt..  Vad händer nu och vad innebär det här? Mår han bra? kommer han överleva? Molly och Casper där hemma då? Vi hade inga saker med oss och jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.. Jag grät hela kvällen nästan och ville bara hem..

Molly fick sova hos Jenny och C hos mamma och pappa men mest av allt just då ville jag bara hem till dom...

Han hade inte fått i sig så mycket av mig som vi trodde och därför hade han rasat ganska fort i vikt och fått lågt blodsocker..
Vi började med att jag skulle amma honom och sedan skulle han få en flaska ersättning och jag skulle pumpa som han skulle få. Så gjorde vi var 3:e timma heeela natten.. sovit galet dåligt och E med..
De mätte hans blodsocker vid 17 och då hade det ökat från 2.2 till 4.9. Då kunde jag andas ut.. Men det krävdes 2 bra blodsocker på raken för att vi skulle få åka hem dagen därpå (idag).
Nästa blodsocker togs 23 igår kväll och visade då 5.2 så det var perfekt.

I morse vägdes han och han hade gått upp 82 g under natten och vi fick åka hem! Här hemma ska vi fortsätta med amningen men ge honom ersättning också efter varje amning.

Den här natten har varit den längsta i mitt liv och det ska bli så skönt att sova sen!

Huvudsaken är att vår älskade Felix mår bra och blir mätt ❤ för mina barn gör jag allt.

Likes

Comments

Vardagen , Familj, Bebis 2018

Hej!
Snart ska vi äta lite här hemma och vi har kommit på att lillebror inte alls tycker om att  ligga i babynestet utan gärna ligger i bilstolen.. så där sitter han när vi äter och det funkar kanon.

idag har vi varit ute för första gången sen han kom och det var så skönt! Att kunna gå och röra på sig som normalt är helt otroligt skönt! Felix älskade vagnen och sov hela tiden vi var ute. Det blev inte lång stund men ändå skönt att få komma ut lite. Molly åkte snowracer och hoppade i snöhögar.
Nästa vecka ska hon få gå till dagis för det blir tråkigt för henne här hemma och hon säger dagligen att hon vill åka dit.

Hoppas ni har en fin dag!
Kram J

Likes

Comments

Vardagen , Familj, Bebis 2018

Godmorgon!
Felix sover ca 3 timmar samman hängande sömn mellan amningarna. Och jag är så himla glad över att kunna amma honom! Mjölken har runnit till och nu blir han mätt på det han får i sig. Han är så duktig min lilla pojke!

När vi kom hem i måndags eftermiddag så väntade barnen på oss här hemma. De blev så glada och ville hålla lillebror direkt. Molly så upprepade gånger att hon äntligen hade fått en lillebror och Casper blev lika glad han.

Försöker så gott det går och så mycket som hon vill att Molly ska få vara med vid påklädning och blöjbyte och gos med Felix så hon inte känner sig utanför. Hon är så himla snäll och hjälpsam min stora tjej! Och Casper myser så fort han kan och får med lillebror.

Hur kunde livet bli såhär bra? Nu har jag verkligen allt man kan önska sig. ❤

Likes

Comments

Vardagen , Familj, Bebis 2018

Hej!
passar på att skriva här när lillebror ligger och sover hos pappa.

Nu är han äntligen här våran Felix och allt går hur bra som helst. Amningen funkar kanon och när som helst rinner mjölken Till, man nästan känner brösten expandera Haha! Han sover och äter om vartannat och är väldigt lugn av sig. Förutom när man ska byta blöja för det tycker han inte alls om Haha!

Allt började i lördags morse. Jag vaknade 7:30 av en värk, inte alls så ond som de på slutet är men jag visste att det var en värk. De höll på hela dagen och på kvällen blev de värre och jag sov endast 2 timmar natten till söndagen. Vid 05 på söndag morgon så ringer jag min mamma för då gjorde värkarna Ont. Mamma hämtade barnen och E och jag åkte in till förlossningen. Yes tänkte jag äntligen kommer han och allt det här är snart över! Men nej.. ctg kurva togs och jag var öppen endast 4 cm.. värkarna var inte så långa och inte så kraftiga så vi fick åka hem med smärtstillande och vänta på att det skulle dra igång. Vi åkte till mina föräldrar där barnen var och va där över dagen.

värktabletterna gjorde att jag klarade av värkarna någorlunda hemma och vi åkte hem till oss med barnen på kvällen.

Jag tog de sista värktabletterna vid 19 på söndagskvällen och fick sova ca 2 timmar. Vid 22 satte värkarna verkligen igång och gjorde så ont att jag grät.. Vid 02 natten till måndag så ringer jag mamma och säger att nu får hon komma hem till oss och våra med barnen för då hade jag precis pratat med förlossningen och de tyckte vi skulle komma in eftersom jag hade så ont.

Vi blev inskrivna på förlossningen 03:15 på måndagen.
Jag fick lustgas för att klara av värkarna, de tog hål på vatten hinnorna vid 05:03 då var jag öppen 8 cm och Felix kom ut efter 3 krystvärkar 20 minuter senare, 05:23.

Jag gör aldrig mer om det här 🤣 man får något helt fantastiskt för det men smärtan som jag hade under den här förlossningen önskar jag ingen..
Jag behövde inte sys eller något efter och jag mådde väldigt bra efteråt. Felix tog bröstet galant och allt har bara flutit på sedan dess :)

E var fantastisk hela tiden, höll min hand under förlossningen och klappade mig i pannan och stöttade mig verkligen. Utan honom där hade jag aldrig orkat! ❤

Nu myser vi och njuter med våran Felix här hemma ❤ hur barnen tog lillebrors ankomst kommer i nästa inlägg. ❤

Likes

Comments

Familj, Funderingar, Helg, Bebis 2018

Hej på er!
igår vid halv 8 på morgonen (lördag) så började värkarna komma smygande. Vi var på 5 års kalas för Siri och sen gick vi hem och tog det lugnt. Värkarna blev starkare och starkare men inte längre.. 30 sek håller de i sig.

I natt vaknade jag kvart i ett och trodde att klockan var 5 och jag hade sovit flera timmar men inte. Då gjorde värkarna väldigt ont och kom var 10:e minut. Gick på toa och det var blod på pappret så ringde förlossningen. Det var ingen fara och jag skulle vänta tills värkarna gjorde mer ont.

Så jag väntade tills ca halv 6 och ringde förlossningen igen då det gjorde fruktansvärt ont. De sa att vi skulle komma in så jag ringde Mamma som hämtade Molly och sen åkte vi.

Världens snöväder med blåst och dålig sikt men in kom vi... för att få åka hem igen.. Ingen lillebror med hem..  jag är öppen 4 cm men värkarna måste hålla i längre än vad de gör nu för att det ska vara på gång..  så jag fick värktabletter och nu klarar jag av värkarna. Men än så länge har de inte blivit längre..  så vi får se när lillebror vill komma ut till oss.

Likes

Comments

Funderingar, Helg, Bebis 2018

Första kvällen på jag vet inte när som jag inte kan somna.. kanske är det på gång?
F är beräknad på söndag och har inte känt av mer än förvärkar som det inte blir något med...
Det är jätte mysigt att vara gravid och jag har mått väldigt bra den här gången men nu vill jag att han kommer ut till oss. Jag vill kunna röra mig normalt, lukta och gosa på bebis..
Jag är nästan 100 på att jag får gå över tiden med lillebror med.. gick över 4 dagar med Molly.. C kom på bf dagen.

Jag längtar efter att kunna gå ut och gå, Ta tag i vikten igen och bli trött på ett annat sätt än Nu! Haha. Just nu känns det som att jag är inlåst och bara väntar..  det är jobbigt att vara gå ner till affären och hem igen.. 

Ne nu får du snart komma älskade lilla F! ❤

Likes

Comments