Att ha en blogg är något jag kommer glömma bort då och då, att komma ihåg att uppdatera bloggen konstant kommer jag även inte göra, jag uppdaterar den när jag känner för det.

Under dessa två månaderna som har gått så har jag blivit extremt trött på en sak, killar och även vissa tjejer som klagar på människor som bär smink. Människor med smink får personer att två falska förhoppningar och blablabla...

Som jag har skrivit förut i mitt andra inlägg så skriver jag om att vi människor som bär smink bär det för oss själv och för att vi gillar det, inget annat.

Det kvittar nu för tiden vad man säger eftersom majoriteten bryr sig verkligen inte.

Meningen med att ni ljuger för oss eftersom att ni tänker ert ansikte med smink, måste verkligen sluta snart. Ni förstår bara en liten del utav det stora bakom sminket. Ni vet inte om personen har blivit mobbad för sitt utseende och smink var hens utväg eller om personen själv bara gillar smink och älskar att vara kreativ. Det finns så många anledningar till varför just en person bär smink.

Att skriva kommentarer som ''under all of that shity makeup it's an ugly person, stop pretend beign something you are not''. (under all smink är det en ful person, sluta låtsas vara någon du inte är).

Vem är du? Vem sa att just du fick gå och säga dåliga saker om andra???

Du kanske inte tycker om smink eller förstår dig på det, men det är ingen mening heller att skriva negativa och kränkande saker. Tänkt dig att andra skulle skriva kränkande saker till dig, hur skulle du kännas? Ställ dig i andras skor innan du slänger ut något som du tror inte kommer göra någon skada.

En annan sak som jag såg många killar skriva var, varför kan inte tjejer bara sluta använda smink? Vi killar använder inte smink och vi måste antigen va födda snygga eller hoppas på ett mirakel ska hända! Vi har inte smink som kan rädda oss eller ljuga sig fram. Var det inte ni feminister som ville skapa en jämställdhet i samhället, om ni vill göra det, bort med sminket eftersom det ger inte oss killar någon chans att ligga på samma nivå som er.

För det första ni killar kan använda smink om ni vill, det finns inget som säger att smink inte är för killar. För det andra, smink gör inga mirakel, smink kan inte göra någon till en supermodell, vissa är precis som ni säger antingen födda så eller puberteten som gör ett mirakel. Smink ljuger inte, smink är inte här för att rädda oss, smink är här för att låta våra hjärnor vara kreativa och släppa loss. För det tredje, japp det stämmer att feminister vill ha jämställdhet men att ta bort smink kommer inte göra så att vi får det. Man märker väldigt mycket att människor nu för tiden är bara ute efter att se snygga ut, för varför annars skulle ni säga att smink ska bort så att vi har en chans att ligga på samma nivå, menar ni då att killar är generellt fula och tjejer är snyggar och smink gör de ännu snyggare vilket leder till att ni inte kommer ha den ända chansen att se snyggare ut än en tjej?

En sista sak innan detta inlägg publiceras så är jag väldigt irriterad på människor som säger att, gud hen är skit snygg, känt hen ett bra tag, ska se om hen vill bli tillsammans. Men när personen får reda på hur hen ser ut i utan smink så går den i attack som en ***** vit haj som känner lukten av blod. Oftast börjar de med, hur kan människor ljuga för oss om deras utseende, hur kan den gör si och så.

Ursäkta mig! En fråga? var det personligheten du gillade hen för eller utseendet. För om det var utseendet så är du verkligen ute och fiskar. Personer som er kallas för med ett finare ord ytlig. Hade det varit personligheten du gillade oss hen så hade du inte brytt dig om hur hen ser ut i utan smink utan du hade gillat/älskat den för precis hur den är. Personligheten är det som ska göra att du ville leva med denna personen resten av ditt liv inte ens utseende.

Vissa makeupartists som sminkar sig själva hela tiden är gifta med en fantastisk man eller fru och vet ni varför?

Jo det är just för att de bryr sig inte om vad som är under allt denna smink som är på ansiktet utan de bryr sig om vad som är på insida, personligheten. Ju snabbar ni inser detta, ju snabbare försvinner detta problem. Men om du är den personen som får panik för att hen inte ser ut som den gör under sminket tycker jag faktiskt att du kan packa och dra till ett ställe där ingen bryr sig. Dra till Hawaii och gör din lilla egna pojkvän eller flickvän utav kokosnötter. Där kan du sitta med din fru eller man kokos och leva ditt liv, för jag bryr mig inte och samma gäller det flesta. Men tänkt inte ens tanken på att komma tillbaka och säga till personen att du ångrar dig och att du inser att hen är fin under allt smink, för du kan jag säga dig en sak! Hen har gått vidare, du kan nu sitta där på marken och önska att du inte var så ytlig som du är.

Detta var nog allt jag ville säga! Jag vet att några kommer hålla med, medan vissa andra kommer inte. Jag står för allt som står i texten och jag är själv glad över att få ha smink. Lyssna inte på de andra, låt kreativiteten flöda.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Smink är något som har funnits länge i vår tid, från ansiktsmålning till enkla dagliga sminkningar. Smink behöver inte va snyggt utan det kan va fult, läskigt, roligt och spännande, det är exakt det som gör sminket så speciellt.

Smink kan ändra ditt utseende, din ansiktsform, fokusera på vissa delar i ansiktet för att framhäva det mer och det kan även få dig att se äldre eller yngre ut.

Förr i tiden brydde jag mig faktiskt inte om smink, jag var själv denna personen som tillhörde den gruppen som sa dåliga saker om smink. Nu glädjer det mig att jag verkligen förstår hur mycket sminket betyder, inte bara för mig men för alla runt om världen. Smink kan inte bara förändra hur man ser ut utan det kan hjälpa dig att må bättre. Människor som lever med akne och andra hud problem mår bättre genom att använda sig utav smink. Smink är även ett annat sätt för en person att beskriva sin kreativitet. Det jag personligen älskar med smink är att det finns inga gränser, jag kan gör vad jag än vill, från att sminka mig glamouröst till en läskig fantasi sminkning.

Men tro mig också när jag skriver att kunna sminka sig, ändra hur ditt ansikte ser ut tar övning, det är inget du kommer kunna på en gång. Men bara för det tar tid betyder inte att du behöver massor av produkter eller material att jobba med. Jag just nu använder mig av några produkter, material och det räcker för mig att göra en sminkning som många makeup artister gör.

För mig tog det några månader tills jag börja se bättre resultatet än det jag började med. Jag kanske lägger ut några bilder på hur mitt smink såg ut i början när jag började sminka, kanske. Alla gör misstag men det är aldrig försent att lära sig dem rätt. Här under kommer ni kunna se några bilder på mig när jag har sminkat mig själv, med mer träning så kommer jag få ännu bättre resultat.

Vissa människor tycker att personer som sminkar sig ger ut dåligt budskap till barn, ungdomar m.m.

Vissa påstår att man ljuger för en person om sitt utseende om man har smink på sig, att det är fel att ha smink på sig eftersom människor blir lurade (fel marknadsföring), detta hör man framförallt från vissa män/killar.

Det första, ni ska veta är att vi bär inte smink för att vi ska va snygga för er utan vi bär smink för att det får oss att må bättre, för att vi får ett större självförtroende. Den största anledningen av allt (när det gäller makeup artister/stylister) är för att man sprider sin kreativitet på detta sättet.

För någon vecka sedan så läste jag ett inlägg på Facebook där en person hade lagt ut en bild på när en man sa att kvinnor som bär smink är fel/dålig marknadsföringen och i den andra bilden så skriver en tjej tillbaka när hon berättar att människor som bär smink är inte en produkt, det finns ingen fel marknadsföring.

Jag håller helt med eftersom det vissa personer inte förstår är att smink står inte för att vi ska va snygg för andra (som jag skrev tidigare) utan för vi ska känna oss bättre, sprida våran kreativitet.

Nu känner jag att jag upprepar samma sak om och om igen, men ibland tror jag faktiskt att det behövs för att man ska förstå.

--------------------------------------------------------------------------

Jag hoppas inte att jag har babblat på för mycket nu, utan att ni tog åt er något utav detta. Det var allt från mig och det sista, skit i vad andra säger. Älskar du smink, tycker du det är kul then go for it!! Det ända som stoppar dig från din sminkning och kreativitet är du själv.

Likes

Comments

Här om dagen så var jag med några utav mina vänner, vi hade jätte kul och allt, tills några personer kom fram till oss. Aldrig i mitt liv har jag trott att det är det första man frågar någon...

De frågade mig, om jag var en kille eller tjej. Jag stod bara där och tänkte vad är det för fråga, är det något du frågar en person första gången du träffar den?

Jag tog ett djupt andetagen innan jag var på väg att svara tillbaka till personerna. Precis när jag skulle svara så stoppade min kompis mig. Hon sa att det inte angår dem, att vad är det för fråga ni ställer.

De började direkt med att förklara hur de menade och att det blev ett missförstånd. De hade kollat på mig en stund och undrade över om jag var en tjej eller kille.

De presenterade sig själva och sedan gick.

Jag är inte sur över det dem fråga utan jag är sur på att detta var det första de sa till mig. Jag förstår verkligen inte hur människor kan bara komma fram och sedan ställa en fråga som denna och tro att det är okej...

Ta inte detta illa upp men jag har haft så många människor som kommer och frågar mig varför jag just har smink på mig eller varför jag klär mig som jag gör. Svaret till er fråga är att, som jag trodde och som många säger i dagens samhälle är att din stil och din personlighet är det som gör dig speciell. Men hur ska man kunna göra något som detta när personer inte kan tänka för sig själva vad det egentligen frågar.

T.ex. ser jag någon med rosa hår som jag aldrig har träffat, så börjar jag såklart inte med att ställe frågan, varför har du rosa hår. Det är så respektlöst, att det ens slår tanken för någon att ställe frågor som denna.

(det absolut inget fel på rosa hår, tog bara ett exempel just nu, rosa hur är fett grymt och snyggt!)

Det första man ska göra är att hälsa på personen, säga vad du heter, inget mer. Svårare än så är det inte. Men finner du detta svårt tycker jag att det är bättre för dig att stå vid sidan om och inte säga något alls.

Det är så många människor som tror att de bestämmer vad någon annan är. Om de är en tjej eller en kille, hen, transsexuell, bi, homo m.m

Jag vet väldigt många som tror att de vet allt om mig och tror att de kan säga till alla vem jag är, men nu ska jag säga dig lilla vän. Du kan tro och säga vad du än vill om mig, men jag vet alltid vem jag är och hur jag är som person. Varför man just håller på såhär beror på så mycket, avundsjuka, ogillar personen, bara tycker att de är kul med att skada andra detta är bara några anledningar.

För att kunna sammanfatta det jag vill få ut ur denna text är att tänk två gånger innan du säger något eller säg inget alls.

Jag önskar vi kunde acceptera alla människors olika sidor och bete oss som alla va ens vän.


Likes

Comments