Lenge har jeg hatt lyst til å prøve å lage gingershot, men jeg har ikke fått somlet meg til det før nå! Jeg har vært så mye syk det siste halve året, og nå har jeg tenkt til å gjøre noen grep. Siden ingefærshots sies å styrke immunforsvaret, så tenker jeg at det skader i hvert fall ikke å prøve. Jeg følte meg i hvert fall ganske fresh etter en liten shot, og om de så bare er placebo så får det jo bare være med det. Placebo effekt er undervurdert, jeg tenker jo at om noe påvirker deg positivt, så bør du jo fortsette med det uavhengig av om effekten er reell eller ikke (PS: selvsagt ikke til enhver pris altså, men for eksempel noe så uskyldig som en gingershot..). Jeg kommer til å starte dagene mine med en liten shot hver morgen den kommende uken, og liker jeg det kommer jeg til å fortsette med det som en frisk morgenrutine.

Why drink gingershots?

Ingefær inneholder mineralene sink og magnesium. Ingefær har i tillegg til å sørge for bedre opptak av næringsstoffer i kroppen og å styrke immunforsvaret, andre helsefremmende gevinster som for eksempel å forhindre forstoppelse, lindre leddsmerter, forkjølelse, kvalme og reisesyke. Sitron har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunforsvaret og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Sitron er også gunstig for fordøyelsen ettersom at den har et høyt innhold av kostfiber.

Jeg var kanskje litt snill med hvor mye ingefær jeg brukte i forhold til vann, men jeg synes den ble helt perfekt. Litt sterk, men ikke så sterk at jeg ikke klarte å drikke den. Jeg har sett mange oppskrifter der ute hvor du må koke sitronvannet med ingefæren. Jeg har også sett oppskrifter med både honning, eplejuice, gurkemeie og andre ingredienser, men i denne omgangen ville jeg gjøre det så lettvint som mulig. Det er i hvert fall helt avgjørende for min del hvis jeg skal gidde å gjøre det jevnlig. Så her er min enkle oppskrift på gingershots som du kan lage på 1-2-3 med kun to ingredienser pluss vann. Lettere blir det virkelig ikke.

- Dette trenger du -

Liten ingefær rot (ca 60g) - 2-3 sitroner - ca 5 dl vann


- Slik gjør du -

Skrell ingefærroten, bruk gjerne en skje om du ikke får det helt til med en potetskreller eller kniv. Skjær opp ingefæren i biter og legg bitene i en blender. Skvis saften ut av sitronene og fyll på med ca 5 dl vann i blenderen. Kjør blenderen til ingefæren er helt skviset. Bruk gjerne en sil til å sile bort biter og "tråder" fra ingefæren. Oppbevar i en flaske i kjøleskapet, og nyt en liten shot hver morgen!

1-2-3 Shot .. Enjoy! 

xx Denise Parreira

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Let's get this week started.. 

Endelig er vi tilbake i Norge og forholdene ligger mer til rette for å få til gode treningsuker. Jeg har ikke trent siden sist jeg var i Norge, så med andre ord har det vært et opphold på over en måned. Nå klør det i fingrene etter å komme skikkelig tilbake til gode og regelmessige rutiner. Det siste halvåret har det vært helt umulig med gode rutiner, men NÅ er tiden inne. Akkurat denne treningsuken blir litt annerledes pga jobb på onsdag og fredag, bursdag på onsdag og kvartalsutdanning i BodyStep i helgen. Jeg ville uten tvil hatt flere styrkeøkter i en ideell treningsuke for meg, men det er uansett en start. Nå helt i starten er det uansett viktig at jeg gjør ting jeg synes er gøy, og sånn sett er jo denne treningsuken perfekt! Jeg har også et mål om å få styrket kjernemuskulaturen skikkelig opp igjen, for den har liksom aldri kommet seg helt på plass etter keisersnittet. En annen ting jeg har merket veldig godt etter graviditeten og tiden etterpå er at jeg har blitt stiv og lite mobil. Derfor skal blant annet disse to tingene jobbes med utover våren! Her er min treningsuke:


Mandag: Burn and Power

Tirsdag: BodyStep + kjerne + mobilitet

Onsdag: Fri

Torsdag: BodyStep + kjerne + mobilitet

Fredag: Fri

Lørdag: Styrke overkropp + mobilitet

Søndag: BodyStep

Hvordan ser din treningsuke ut? 

xx Denise Parreira

Likes

Comments

Jeg må bare titte innom og si TUSEN, tusen takk for alle de fine meldingene som har tikket inn etter gårsdagens innlegg om alkohol. Lite visste jeg om at flere venner og bekjente føler akkurat det samme som meg. Jeg er helt overveldet over at disse skjønne jentene har tatt seg tid til å sende meg melding. Dette er et viktig tema som kanskje er litt tabu å snakke om, men som bør snakkes om. Det burde være OK og det burde føles helt greit å si nei takk til alkohol i alle type settinger. Ikke minst burde man ikke bli ekskludert fordi man velger å ikke drikke alkohol. Det er godt å vite at jeg ikke er alene om disse følelsene og tankene, samtidig som det gjør meg skikkelig trist. La oss slå et slag for å velge selv hva man skal ha i glasset og tørre å si nei til alkohol om man ikke vil ha! 

Igjen: tusen takk jenter! You made my day <3

xx Denise Parreira

Likes

Comments

Kalenderen viser snart 21. Februar og min bursdag. For en stund siden inviterte vi inn til bursdagsselskap neste helg, men den siste tiden har jeg begynt å grue meg til min egen bursdagsfeiring. Det skjedde noe med meg i løpet av svangerskapet og etter jeg ble mamma. Ikke at jeg var en partyløve fra før av, men jeg begynte å ta enda større avstand fra alkohol. Jeg er vokst opp med et menneske med alkoholproblemer i nær familie, og jeg tror det er akkurat det som har gjort at jeg har tatt større og større avstand til alkohol etter jeg ble mamma. I julen hadde jeg en tøff periode og jeg var mye lei meg. Jeg bestemte meg for å ha en hvit jul og drakk kun julebrus hele julen.

Planen var egentlig å ha en skikkelig bursdagsfest i år med vin og paraplydrinker, og selvsagt barnefri. Tingen er bare den at når jeg har begynt å grue meg til min egen bursdagsfest, så er vel poenget borte? Jeg vil ikke ha en bursdagsfest, jeg vil samle de jeg er glad i for en god middag. Det er jo DET som er meg. Misforstå meg rett - de må gjerne ta seg et glass vin eller to, og kanskje jeg til og med gjør det selv - hvis jeg føler for det. Jeg vil bare ikke at jeg skal kikkes rart på eller bli satt spørsmålstegn ved at jeg ikke ønsker å drikke alkohol i min egen bursdag. Jeg vil ikke høre kommentarer som "det er jo bursdagen din, du MÅ jo kose deg litt nå", som er en typisk kommentar å få når man velger alkoholfritt i glasset. Jeg må jo ingen verdens ting, og jeg velger jo faktisk det helt selv. Jeg koser meg minst like mye uten alkohol, hvis ikke mer. På grunn av alt dette har jeg vurdert å avlyse hele bursdagen min, og det synes jeg er skikkelig trist. Henrik er fæl på å si "Ta deg et glass vin, du fortjener det", og jeg VET at han bare mener det i aller beste mening, men hva om jeg ikke vil ha? Skal jeg drikke vin fordi det er en sosial greie når jeg egentlig bare vil ha en pepsi max? (Misforstå meg veldig rett her, for Henrik er det mennesket her i verden som støtter meg mest i verden i alt jeg ønsker å gjøre og ikke ønsker å gjøre. Det er bare en typisk kommentar angående alkohol som absolutt ikke bare kommer fra ham).

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil hen med dette innlegget for å være helt ærlig, jeg tror jeg bare trenger å lufte alt som foregår oppi det lille hodet mitt. Det er ikke sånn at noen rundt meg "presser" meg til å drikke alkohol - absolutt ikke. Likevel er det liksom en sosial greie og i noen settinger nesten en "selvfølge". Akkurat nå - for meg, er det ingen selvfølge. Faktisk føles det helt totalt unaturlig. Jeg er midt i en fase hvor jeg kanskje vurderer å bli helt avholds, og det valget må respekteres av alle rundt meg. Det er selvsagt noe jeg må tenke grundig igjennom. Det kan godt hende jeg ser det annerledes om en måned, et år eller to eller ti, men akkurat sånn føler jeg det nå og akkurat det er ønskene mine nå. Jeg føler meg ganske annerledes enn andre 23 åringer, og på mange måter er det litt vondt. Det er vondt å ha et så anstrengt forhold og så mange dårlige minner med alkohol. I julen fikk jeg virkelig kjenne på at jeg følte meg veldig annerledes fordi jeg valgte å ha en hvit jul. Det burde ikke være sånn. Det burde være helt greit. Kanskje er det det også, kanskje det bare er jeg som føler det sånn her oppi hodet mitt. Ikke vet jeg!

Dare to be different .. 

​Kanskje er det noen der ute som føler det slik jeg har følt det i mange år. Kanskje er det noen som føler at de må drikke alkohol fordi alle andre gjør det. Kanskje føler dere at dere er annerledes, og kanskje dere til og med føler dere litt ensomme. Til dere vil jeg bare si: Du er ikke alene! Tør å være annerledes. Do whatever makes YOU happy ♥

xx Denise Parreira

Likes

Comments

Good to be Home

Hei fra pikerommet hos mamma i Sandefjord! De siste ukene har vært så kaotiske, og det har vært umulig å poste noe som helst inspirerende, motiverende, eller poste noe i det hele tatt. Henrik ble matforgiftet i Bristol, og var skikkelig dårlig i over en uke. Typisk når vi skulle flytte fra England til Norge og ikke hadde noen rundt oss som kunne hjelpe til. Attpå til fikk Florentina feber, og jeg må innrømme at jeg synes det så rimelig mørkt ut for å rekke alt som skulle gjøres før containeren skulle komme på onsdag. Sent i forrige uke forsto vi at vi ikke hadde sjans til å klare dette på egenhånd ettersom at Henrik fortsatt var skikkelig dårlig og Florentina hang på meg som en potetsekk med 40 i feber. Vi bestemte oss for å fly mamma ned til oss, og på søndag kom mamma aka vår reddende engel. Hun tok hånd om Florentina og vi jobbet på spreng fra mandag til onsdag. Vi rakk heldigvis alt, og når containeren kom på onsdag var alt klart. Vi hadde to timer på oss på å fylle den med alt vi eier og har. Vi var ferdige etter 1 time og 50 minutter.

Vi hadde booket oss inn på hotell i Stansted fra onsdag til torsdag fordi flyet vårt til Norge gikk tidlig fra Stansted i går. Når vi kom på togstasjonen i Winchester bestemte vi oss for å ta en Taxi fra Winchester til Stansted for å slippe togbytter og underground i London med tre store kofferter, tre små kofferter, barnevogn, stelleveske og håndvesker. Vi følte oss så sinnsykt glupe i det vi satte oss i Taxien og følte vi hadde gjort tidenes kupp. Kjøreturen som egentlig skulle tatt i overkant av to timer, endte med å ta i overkant av seks timer... En buss hadde nemlig vært i full brann på motorvei M25. Vi sto BOM stille i langt over en time, og i tettpakket kø store deler av veien. Vi var tre stykker som holdt på å tisse på oss i bilen, pluss en liten en som var passe lei av å sitte i bil. Heldigvis kom vi helskinnet frem, og jeg tør ikke engang å tenke på om det var noen i den bussen og hvordan det gikk med dem. Det var bare stilker igjen av karosseriet til bussen, og jeg fikk helt frysninger av å se brannbilene som var samlet rundt bussen.

Det har foregått mye den siste måneden, og nå må det være lov å si at vi er litt slitne. På en måned har vi altså begge hatt en skriftlig eksamen og en praktisk eksamen, og vi har flyttet fra et land til et annet. Innimellom der har jeg hatt en runde med feber, Florentina har hatt to runder med feber, og Henrik har hatt en runde med feber og en lang seig runde med matforgiftelse. Det er jo faktisk helt latterlig og nesten litt komisk. Skulle tro vi var allergiske mot England, sykdomsrundene har kommet på løpende bånd, akkurat slik som de gjorde i høst. Nok om det! Vi har jo kommet oss helskinnet hjem til Norge og er friske alle mann. Bare veldig slitne, men det er ikke rart at kroppene våre sier ifra etter den runden vi har vært igjennom. Nå ser jeg frem til en veldig spennende vår, og gleder meg til å skrive masse og ta mange fine bilder i tiden fremover! Nå skal jeg handle inn til fredagstaco, og jeg føler meg som et lite barn - jeg gleder meg så vanvittig til deilig fredagstaco med NORSKE deilige råvarer!

Enjoy your weekend and fill it with family, friends and happiness! 

xx Denise Parreira

Likes

Comments

Personlig elsker jeg å fylle middagstallerkenen min med grønt, men det vet jeg at ikke alle gjør. Noen har kanskje barn som ikke vil ha grønnsaker, og da er det greit å ha et lite triks på lur. Jeg «lurer» ofte grønnsaker i maten jeg lager. Ikke at jeg trenger å gjemme det, for her i hus liker alle alt. Likevel kom jeg på at dette er et kjent problem i mange hjem da jeg laget lasagne i går kveld. Jeg lager den alltid med grønnsaker fordi det er slik jeg liker den best, men du kan også gjøre dette med middagene dine for å få lurt i deg selv, kjæresten eller barna dine litt ekstra grønnsaker

I denne lasagnen har jeg gjemt to gulrøtter, to løk, en halv boks med fersk sjampinjong og to hvitløksfedd. Raspet gulrøtter er helt genialt å gjemme i alt med tomatsaus, og jeg bruker bruker alltid to raspa gulrøtter i lasagnen og bolognesen.

Andre tips er:
• 50/50 Blomkål og potet i potetmosen
• Grønnsaker i pastasausen
• Grønnsaker i fiskegrateng
• Grønnsaker/frukt i smoothie
• Grønnsaksmos
• Bruke moste grønnsaker i saus
• Kremet suppe hvor grønnsaker er brukt for å få tykkelse

Har du noen gode tips til hvordan man kan få i seg ekstra grønnsaker? :-)

xx Denise Parreira

Likes

Comments

Når jeg våknet på søndag følte jeg meg helt utmattet. Jeg aner ikke hvorfor, men kroppen var bare så uendelig sliten - det samme var hodet. Det var en sånn typisk dag hvor jeg bare hadde lyst til å ligge i senga og høre på musikk hele dagen, men som dere vet var vi i Bristol hos fetteren min Mauro og kona Vanessa. Vi skulle egentlig på en slags åpen gård og se på griser ettersom at Henrik har en uvanlig stor kjærlighet for disse snodige dyrene. Gården var til Henriks store fortvilelse stengt, så vi endte opp med å dra i stallen for å se hesten Lui igjen. Etter en varm kakao satte vi oss på toget tilbake til Winchester. Heldigvis fikk vi sitteplass på toget, det hadde vi nemlig ikke på vei bort. Med en togtur på to og en halv time, og et smekkfullt tog var det herlig å kunne sitte sammen hele veien.

I går var jeg også ganske sliten og måtte bare ha en «day off». Jeg tror kanskje det er alt stresset i forbindelse med flyttingen som tar knekken på både kroppen og hodet. Jeg kjenner meg rett og slett veldig urolig på innsiden. Vi har enda ikke fått flyttedato, men hvis alt går etter planen så kommer containeren neste uke. NESTE UKE. Shitt. Det har tatt så mye lenger tid enn forventet å få en dato og det er SÅ frustrerende å ikke vite. Det er så vanvittig mange ting som må klaffe, og jeg er bekymret for at dette kan bli en veldig mye dyrere affære enn vi hadde planlagt, nettopp fordi vi ikke har fått en dato å forholde seg til. Det sier jo seg selv at flyprisene blir dyrere når vi er så nære, for ikke å snakke om at det har vært umulig å planlegge overnatting hvis det blir noen dager i mellom flyttingen og hjemreise. Hvis vi ikke kan sove hos kusinen min i London, må vi ty til hotell, og det er vel ikke akkurat billig det heller nå så nære.

Når vi kom hjem til Winchester på søndag kjente jeg all inspirasjon bare ble sugd ut sv kroppen min. Jeg ante plutselig ikke hva jeg skulle skrive om å ta bilder av. Det er ikke akkurat inspirerende og motiverende miljø rundt i leiligheten her nå, med flytteesker og diverse stående både her og der. Jeg blir så innmari påvirket av rot og kaos. Kaos rundt meg = kaos i hodet. Det er ganske kaotisk i hodet mitt i forhold til utdanning til høsten også, men det er en helt annen historie som jeg ikke skal begynne med nå. Jeg fikk heldigvis kommet meg litt ut i frisk luft med treningspodden på øret i går, og DET var deilig det. Noen ganger trenger man bare en liten timeout og litt tid til å sortere litt av kaoset! Det har faktisk blitt ganske kaldt i Winchester og i går måtte jeg frem med vinterjakka for første gang. 

xx Denise Parreira

Likes

Comments

I dag var Florentinas aller første møte med hest. For en hestejente som tidligere har drevet med hest i 15 år, er det STORT når datteren din møter en av dine største lidenskaper i livet. Jeg var så rørt, jeg hadde bare lyst til å gråte (og like rørt blir jeg når jeg ser bildene). Tenk at lille jenta mi ble SÅ glad. Hun ELSKET å være i stallen og lyste virkelig opp fra vi kom til vi dro. For Florentina er alle pelsdyr «pus», så vakre Lui gikk idag under navnet «store pus». Vanessa driver med dressur og hesten hennes Lui er bare helt nydelig.

En vakker dag håper jeg at jeg kan oppfylle drømmen min og kjøpe en egen hest. Tenk om Florentina deler den lidenskapen med meg i fremtiden - det hadde vært så vakkert <3

The most besutiful creatures on earth

xx Denise Parreira

Likes

Comments

I dag tok Mauro og Vanessa oss med på sightseeing i Bristol. Vi var litt uheldige med været, det var både surt og til tider pøsregnet det. Etter hvert var vi så kalde (og våte) at vi bestemte oss for å ta resten av sightseeingen fra bilen. Vi spiste lunsj i Mathallen her i Bristol og det var så god stemning der. Det er som en lang handlegater med bittesmå restauranter hvor du enten kan kjøpe med takeaway eller sitte og spise. Matbodene hadde mat fra forskjellige land, og vi spiste i boden med portugisisk mat. Det var SÅ deilig med portugisisk mat igjen, og jeg fikk en akutt trang til å reise dit igjen snart. Jeg fikk så Portugal vibber av det lille spisestedet, de som jobbet der snakket jo til og med portugisisk, så det var jo så autentisk og ekte. Senere dro vi innom et italiensk gelateria. Jeg hadde i utgangspunktet ikke lyst på is fordi jeg var så kald, men Mauro og Vanessa klarte å overtale meg. For å si det sånn: jeg angrer ikke akkurat. Det eneste jeg eventuelt angrer på er at jeg ikke tok flere kuler, for den isen var uten tvil den beste jeg har smakt i hele mitt liv. For en smaksfest! Den isen kommer jeg til å drømme om LENGE.

Det er søren ikke lett å ta fine og bloggvennlige når det pøser og man ser ut som en våt kattepus. Det ser jo ikke akkurat idyllisk ut her når det regner heller, men jeg slenger med bildene av dagen min likevel jeg! Ære være bloggere som har barn og som ser helt smashing ut selv i regnvær. Jeg ser ut som et vått (og svett) pelsdyr med bananflekker på skjorta og sminken blir så dratt at der ser ut som jeg har vært på fylla. Tre dager på rad. Uten å dusje i mellom!

xx Denise Parreira

Likes

Comments

I går hadde vi den hyggeligste kvelden på lenge. Fetteren min dro frem gitaren og vi koste oss masse med sang og musikk. Det er helt utrolig at dette er den delen av familien jeg har hatt minst kontakt med oppigjennom når det uten tvil er denne delen av familien som er mest lik meg selv. I skrivende øyeblikk er vi i sentrum av Bristol og ser hva byen har å by på. Gleder meg til å vise bilder senere. Ha en fantastisk lørdag, kjøre følgere <3

xx Denise Parreira

Likes

Comments