Hej.

Idag var vi ute och fotade lite när jag red Filippa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gokväll.

Igår och idag när jag skulle rida Filippa så har hon varit ovanligt jobbig. Även fast att hon är fux och sto så brukar hon ALLTID vara snäll och lugn, men nu när hon är ensam sto på gården och Mille har börjat visa att han är hingst så har hon blivit masig, gnäggar jätte mycket när jag tar in henne i stallet och även Mille skriker efter henne. Men hon lugnar sig nog när vi får inackorderingarna.

Nåväl idag bestämde jag för att rida längs Sotebyvägen, som är asfalterad men nu är det typ ett lager snö på och vägen är helt underbar att rida på. Blir så bra underlag och man kan rida utan att bara behöva skritta. Filippa tölta på i ökad tempo tölt och fick mycket tryck. Även traven som är en av hennes medel gångarter var verkligen klockren. Hon trava på och jag ökade ganska mycket då vi försöker öva på att trava på i lite högre tempo och hon bara levererar. Min duktiga lilla häst!

Imorgon ska Mille få verka sina små hovisar för första gången sen han flyttade hit.

Likes

Comments

Hej på er.

Idag vaknade jag suuper tidigt, alltså typ kl 5.

Igår åkte jag iväg till grannstallet och hälsade på, ( mitt gamla stall ) och lånade lite verktyg då jag skulle sko av en häst. Det gick jätte bra, men min avskoningsteknik är ju inte den bästa, men jag lär mig nog hitta tekniken ju mer jag gör det. observera att det är 3 gången jag skor av en häst. Känner mig ändå lite stolt!

I em så kommer även en ny tjej och ska titta på stallet för att evt bli inackordering. Hoppas allt känns bra för båda parter och att hon vill flytta hit.

Likes

Comments

Godmorgon!

Tänkte berätta om gårdagen, jag och carro ( min inackordering ) tog med oss våra ponnysar på en längre promenad. Vi gick på en ny grusväg som jag har hittat och fikade. Planen var att vi bara skulle kolla en annan skogsväg, meen.. Jag trodde att det gick en trakorväg in i skogen hem till mig, men jag hade visst lite fel. Det resulterade med att vi fick gå offroad en bit tills vi kom till skogsvägen igen. Då så såg vi en älg, som såg lite arg ut, så jag började skälla som en hund för att skrämma iväg den, men då dök det upp en kalv. som tur va så sprang dom iväg. Vi skulle ta en genväg rakt igenom skogen för att det var närmaste vägen hem. Det blev väldigt offroad med mycket upp och ner för berg och tätskog osv. Tillslut så kom vi hem efter 1,5 h i skogen.

Likes

Comments

Hej allesammans, eller godmorgon kanske passar bättre.

Har precis skickat iväg mail till en utställning i Kristinehamn som jag ska ställa ut Minion på. Spännande då jag bara visat på utställning en gång innan och då var det en drive through som var super enkel. Minion har ju redan varit på utställning i Kristinehamn och blev då bedömd SILVER exteriört, och då var han inne i en växtperiod. De sa att de gärna ville se honom igen och att han verkar lovande. så hoppas han får bättre denna gången och förhoppningsvis i framtiden så ska han bli avelshingst.

Det ska bli så himla roligt, men är typ redan nervös nu. Dessutom så sitter jag och funderar vilken visning som Filippa ska visas på i år och när hon ska åka på träning, det bästa med hennes träning är att de blir i Mellerud, ca 30 min hemifrån med bil, så jag kan hälsa på henne ofta och följa träningen.

2018 kommer bli ett intensivt häst år men lärorikt!


Likes

Comments

Godkväll.

Igår fick jag besök i stallet av en mor och dotter som var jätte trevliga. Dom ska köpa sig en häst och kollade om stallet, läget, vägarna osv var något för dom. HoppasHoppas!! Jag har iallfall skrivit ihop ett inackorderingsavtal och även stallregler för den nya inackorderingen. Tror faktiskt att vi har fått med det viktigaste i avtalet och stallreglerna, svårt men roligt. Dock så har jag redan en inackordering, men hon räknas nog mer som en i familjen.

Det är häftigt att ha allt ansvar som jag lägger på mig själv, dels för att ingen annan i familjen ens är hästintresserad eller kan så mycket, och för att jag tar på mig ansvaret över någon annans häst medan de inte är här.

Här kommer lite bilder på stallet som från början var gris ladugård ( tror jag ) men sen har jag och pappa byggt om det till stall. Så himla imponerade över oss!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Hur är det?

Idag skulle jag egentligen rida bort till grannstallet och tränat för min tränare. Grannstallet ligger ca 15 min hemifrån så ingen lång väg men vädret skulle inte va på min sida, det ska regna och sen snöa plus ganska mycket blåst. Jag kände att jag inte vill rida bort och bli sjö blöt för att rida i ridhuset sjö blöt och sen hem igen. Får se om vädret lugnar sig lite senare så jag kan träna flippan ändå. Jag har ju ingen paddock eller ridhus så jag är iallafall ganska så van att rida i dåligt väder.

- Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Eller vad säger man?


Likes

Comments

Hej på er.

Som några av er kanske redan har märkt så har jag tagit bort alla min inlägg, då jag ska börja om från början.

Ni som inte har läst mina gamla inlägg, Välkomna.

Jag heter Denise Nilsson och är en (snart) 18 årig tjej som bor ute på landet, och har precis byggt klart mitt egna stall. På gården har jag mina 2 hästar plus en inackordering. Jag är en ganska så aktiv tävlingsryttare på islandshäst med mitt tävlingssto Filippa från Vänerbacken som är 8år. Förutom islandshästvärlden har jag nyligen gett mig in på shetlandsponny. Jag har en Mini hingst född 2017 som är bedömd SILVER.

Hoppas ni vill följa oss allt i från tävlingar, träningar, visningar, till vardagliga stallgörat.


Likes

Comments