Header

Jeg har glædet mig til at fortælle om et tilbud til samarbejde, som jeg efter lang tid - ja måske mere end et år - har takket JA til. Nemlig med Marbella Fitness Camp!

Marbella er et fantastisk område nær Malaga i Sydspaninen. Området oser af charme - wellness - sundhed - og sommer. Én ting var sikkert for mig, da jeg første gang blev kontaktet af campen : Her skal mine dansevenner med hen!

Så i år bliver det hele til en realitet. Vi drager ca. 25 discodansere fra DK-Dans til Marbella i slutningen af Juli måned på summer camp. Her skal vi træne sammen og fokusere på klargøring til 3. rangliste i august måned - men også bare nyde hinanden og værne om det sammenhold, vi jo elsker at være en del af.

Som et kæmpestort plus har det også været muligt at få mine yndlingsinstruktører med på idéen, så der skal trænes med bla. Luca De Martino (moderne), Giancarlo Tarabella (disco og teknik), & Nicole Pedersen (disco). Jeg selv skal stå for styrke-delen, og pigerne kommer også til at træne lidt med campens ejer, Frank Naundrup.

I år er campen kun henvendt DK-Dans' elite discodansere, men jeg er spændt på, hvad campen måske kan udvikle sig til i fremtiden. Planlægningen er i hvert fald begyndt!

Billederne er alle fra da min familie og jeg besøgte stedet i påsken - masser af sol allerede, mmh!

Campknus

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Det blev til et længere break fra mine skriverier her, end først planlagt. Fandt undervejs ud af, at det at blogge er lidt som at træne - når du først "falder af på den" er der langt tilbage til rutinen. . .

Men travlheden har været over mig i anledning af DK-Dans' 30-års jubilæum! Ja, tiden løb egentlig bare fra mig på et tidspunkt, og først nu er jeg ved at indhente den igen. Utroligt som tiden begynder at flyve afsted jo ældre man bliver.

Langt fra alle, som læser med her, var til stede, da DK-Dans' 30. år blev fejret med et stort jubilæumsshow med tilbageblik fra dengang danseskolen blev til. Så I skal ikke snydes med lidt af de mange gamle billeder, som figurerede på storskærm, mens showet rullede derud af!

På billederne ses bl.a. et gensyn med min mor og far fra deres professionelle dansekarriere. Sammen overtog de DK-Dans og etablerede danselokalerne i Vejle helt fra bunden, da min søster var ganske lille. Heldigvis har væggene og inventaret andre farver den dag i dag, men jeg husker tydeligt da salene dengang var blå og gule farver!

Hele familien i fire generationer - min søster, mor, mormor og olde (på billedet) - har alle dyrket dansen. Det samme gør sig gældende for min fars side af familien. Måske er det ikke så underligt, at dansen også hurtigt faldt i min smag. Det må næsten ligge i generne.

DK-Dans-knus

Likes

Comments

I 30 dage har jeg nu blogget hver eneste dag med fokus på dans. Det er ikke tilfældigt, at Nouw kaldte det en challenge, for sikke en udfordring det har været!

Mine følelser omkring det at blogge i en hel måned, nu hvor jeg er helt "grøn" indenfor det her game, er blandede.

Det har først og fremmest været spændende med en masse spørgsmål fra Jer læsere. De gav mig idéer og inspiration til yderligere posts. Jeg har ikke haft planlagt mine indlæg på forhånd, men på selve dagen skrevet og offentliggjort, hvad jeg havde på hjerte og følte relevant.

Desuden gav denne måned mig yderligere et indblik i, hvor forpligtende det er at have en blog. Det faktum, at der på den anden side af skærmen sidder en stor håndfuld læsere, som forventer at høre fra mig, har allermest motiveret mig til at klø på.

Jeg synes primært, at det har været fedt at være "på" i en hel måned, men glæder mig til selv at være herre over, hvornår der skal blogges. På den måde kan jeg gøre mere ud af at findpudse hvert indlæg, ligesom jeg i højere grad vil kunne efterkomme Jeres ønsker. Husk at give lyd fra Jer, hvis i sidder med nogle!

Nouwchallengeknus

Likes

Comments

Dragterne bærer en stor del af skylden for, hvorfor man elsker at gå til turnering. At hoppe i dragten giver altid den vildeste fornemmelse, og man føler sig nok 100 gange smukkere, end man i virkeligheden er, haha.

Jeg sad tilfældigt og scrollede min kamerarulle igennem og faldt over nogle af de sidste dragter jeg har haft.. Der har været mange flere - men især disse har har betydet noget specielt for mig de sidste år.

Der er noget specielt over at få noget helt nyt på, som er specialsyet til netop dig. Hver gang jeg fik ny dragt, var den min yndlings.

Men hvis jeg alligevel skulle svare på, hvilken dragt, som jeg bedst kan lide, må jeg erkende, at det nok er den sidste af dem på billederne (som også er den nyeste, hihi). Jeg bliver træt af at se på toppen, som jeg synes er helt guddommelig. Da min mor spurgte mig, om ikke jeg skulle have ny dragt til mit sidste VM i Disco solo (i 2015), sagde jeg nej. Jeg troede simpelthen ikke på, at der kunne laves en top, som var flottere end den, som jeg allerede havde. Så jeg beholdt den, og jeg har i sinde at beholde den endnu!

Danseknus

Likes

Comments

At være i god fysisk form er én ting - at kunne klare det mentale pres er noget andet. At man mestrer det ene er langt fra ensbetydende med, at der er styr på den anden ting.

Hvordan jeg klarede at få styr på mine tanker omkring det pres, man kan føle tyngende i forbindelse med at præstere til turnering, er svært at forklare. Da jeg var allermest presset og mentalt i kaos købte mine mor nogle bøger til mig. Simpelthen fordi at jeg til turnering ikke var til at komme i nærheden af pga. nervøsitet.

"Tro på dig selv" giver mange eksempler og gode idéer til nytænkning i forbindelse med træning, når man føler stilstand i udviklingen. Den handler især også om, hvordan man bliver klar psykisk til at kunne præstere, når det gælder. Mange af Wilbeks erfaringer kan overføres direkte til de udfordringer, man kan møde til en danseturnering - lidt sjovt faktisk.

"The Secret" ("Hemmeligheden" på dansk) handler faktisk mest af alt om tro. Om, at alt godt kommer til den, som tror på, at det gode nok skal komme til én. Dén tro havde jeg i høj grad brug for, da jeg flere år i træk skulle stole på min evne til at genvinde store mesterskaber.

Jeg er lidt af en læsehest, hvorfor bøgerne var rimeligt hurtigt læst, og jeg kan klart anbefale dem begge. Jeg tror, at bøgerne i overvejende grad var med til at sætte mere positive tanker igang hos mig - og netop dét skub til at tænke positivt kan gøre underværker.

Læseknus

Likes

Comments

Billeder fra de Jyske Mesterskaber i går. Når jeg ser på hele gruppen, bliver jeg ret stolt af dem. Men mest af min søster, som primært har lært alle de her piger, hvad de kan nu!

Dagen var skøn, veltilrettelagt og fløj afsted. Jeg husker ikke hvor mange medaljer, som faktisk gik til Vejle, men vi klager absolut ikke! Det er den bedste træning og motivation til ranglisten, som kommer om 14 dages tid.

En sådan dag begynder mine overvejelser omkring at sætte alt ind på discotræningen igen, så jeg også kan stå derinde! We'll see...

Alle danserne ønskes et STORT tillykke med de flotte præstationer og resultater - vi flager for Jer alle på danseskolen i denne uge!

JMknus

Likes

Comments

Ugens snapshots på en søndag aften. Som ugerne flyver afsted for tiden! I dag blev der afholdt Jyske Mesterskaber for de internationale dansere, og opdateringer derfra kommer i morgen.

Indtil nu kan i hoppe ind på @dkdans på instagram og se dagens story igennem! Den indeholder en masse dans fra dagen i dag.

Søndagsknus

Likes

Comments

Det er selvfølgelig forskelligt, hvordan man bedst forbereder sig mentalt på selve turneringsdagen. Men jeg tror, at alle vil føle en positiv effekt, hvis man retter fokus mere på sig selv og opgaven man står overfor - i stedet for på alt der omgiver én.

Efterhånden fandt jeg nogle enkle metoder, som fik mig til at bevare roen både før og under turneringerne.
De kommer her!

1. Al sminke og hår (inkl. hårpynt) er ordnet hjemmefra. På den måde bliver det ikke en stressfaktor i hallen.

2. Jeg ankommer med musik i ørerne. Ikke Discomusik - men musik, som får mig til at slappe af, trække vejret og lukke resten ude.

3. Jeg sørger for at hilse på mine holdkammerater - vi krammer, smiler og roser hinanden. Det er rart at snakke med dem fremfor at lukke sig selv inde.

4. Når jeg skal have dansedragten på, starter jeg kun med toppen. Bukserne kommer på som det sidste, inden jeg skal på gulvet.

5. En grundig opvarmning begynder med ca. 45 min. til start (stadig med eget musik i ørerne).

6. Med god varme i kroppen begynder jeg at udfordre min puls. Alle spring i min koreografi bliver sprunget, og jeg danser mine kombinationer i små "bidder", så jeg ved, at alt fungerer, men jeg gemmer energien til det virkelig gælder.

7. Jeg sørger for at samle de få sager, som jeg skal have med mig til runden. Typisk blot Frisk-pastiller og lidt vand.

8. Jeg ønsker mine holdkammerater held og lykke. Vi skal være der for hinanden.

9. Undervejs i runderne står jeg med ryggen til dansegulvet. Jeg ser ikke på mine konkurrenter, men vender mig kun, når jeg skal heppe på mine holdkammerater. Det har haft en meget god effekt for mig at vende mig væk og på den måde kun fokusere på mig selv.

10. Efter en endt runde sørger jeg for at få lidt at spise. Jeg sidder ikke ned for længe, før jeg igen rejser mig og holder kroppen igang.

Husk at give Jer tid til at tage billeder undervejs, selvom det sommetider kan være stressende. Det er nemlig billederne, som foreviger Jeres danseøjeblikke. Den dag i dag ville jeg ønske, at jeg havde mange flere!

Fokusknus

Likes

Comments

I weekendens anledning blev det tid til et lille tilbageblik fra Shiru Ka-tiden.

- Om problemerne, hver gang der skal tages opstillede billeder.

- Om hvordan dragterne blev til i en stresset tid, hvilket betød, at især min dragt ikke er så pæn indvendig, da jeg selv måtte igang med nål og tråd.

- Hvordan selv min mor drak pagne af guldpokalen, fordi dén sejr var så speciel, fordi det var den sidste.

ShiruKaKnus

Likes

Comments

I dag startede min morgen ud, som jeg bedst kan lide den.

Tidligt op til Ashtanga yoga hos Yo Studios med en skøn veninde. Når jeg morgentræner, spiser jeg aldrig forinden, men når jeg så kommer hjem, giver jeg mig i kast med morgenmaden.

I dag blev det til æg med spinat og tomater og en kiwi. Jeg bestræber mig på at hver morgen helst betår af noget grønt! Ved siden blev det til en smoothie lavet på bær, skyr samt proteinpulver fra Bodylab, og en kop god Yogithe.

To-Do listen er opdateret, dagens læsning er overstået, og stenalderbrødet er færdigbagt.

Morgenknus

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw