nattmara, tankar

Hej Anorexia, jag tror bestämt att vi behöver tala med varandra. Eller rättare sagt, jag ska tala och du, ja du ska lyssna. Det är dags. Vi, oss, det fungerar inte längre. Jag vill göra slut.

Jag känner dig, och jag vet att du känner mig. Ibland tror jag att du känner mig bättre än vad jag gör. Du känner till alla mina svaga punkter, alla skrymslen inom mig som ömmar, värker, blöder. Men en sak känner du inte till, min styrka.

Vi har levt ihop, sida vid sida, i allt för många år. Jag var tolv år, kanske bara tio år, första gången du kröp in i mig. Du var små tankar, små vanföreställningar. Du stack och skavde, och jag förstod ingenting. Jag kunde inte förstå det du sa, tolka dina dolda budskap eller se igenom dina lögner. Men ändå, du var bara tankar, sällan handlingar.

Jag var femton, hon fjorton. Min pseudotvilling, min bästa vän, allra käraste syster. Du tog henne nästan ifrån mig. Det var dagvård, hemvård, öppenvård. Det var skrik, bråk och oändligt många tårar. Dörrar slog i väggen och du hotade med självmord. Ändå, du förlorade. Min syster var starkare, är starkare. Hon vann.

Men inom mig levde du kvar, en nötande tanke, en obehaglig känsla. Jag hade andra sätt att döva ångesten, rakblad och självhat. Du bidade din tid, växte dig större, starkare.

Jag glömde bort dig, om än för ett ögonblick. En kort, kort sekund. Jag lämnade hjärtat på glänt, en liten, liten glipa. Du nästlade dig in, utan att jag märkte. Du slog rot och färgade världen mörk, alldeles svart. Du började som små tankar, små förvrängningar av verkligheten. Du målade upp regler på insidan av min hud, ristade in förbud. Måsten, tvång, kontroll.

Du förändrade mig, och jag är ännu förändrad. Du drog iväg mig från mig själv, från alla jag älskar, från mitt liv. Du isolerade mig, tömde mig på allt jag var. På allt jag är. Allt som finns kvar är ett tomt skal, ett skirt och bräckligt hölje. Du har krackelerat mina kanter, slagit mitt hjärta i bitar. Jag vet inte, har ingen aning. Jag vet inte hur jag kunde tillåta dig att ta över, hur jag kunde tro på dina ord. På alla lögner om smicker och beundran. Samtidigt ett fruktansvärt självhat.

Jag har varit nära att förlora, förlora allt. Jag har varit nära att förlora allt som betyder något, min kärlek, familj, vänner. Jag var nära att förlora livet, dö. För det är precis det du vill, att jag ska förlora. Att jag ska dö.

Men jag har ett liv värt att kämpa för, att slåss för. Jag har världens finaste man vid min sida. En man som älskar mig, ovillkorligt och innerligt.  En man som kämpar för mig, som stöttar mig. Vad jag gjort för att förtjäna honom, det har jag ingen aning om. Men jag släpper honom inte, aldrig. Jag har föräldrar, syskon, svärföräldrar, vänner. De älskar mig också.

Du, du älskar mig inte. Och jag, jag älskar inte dig.

Jag kommer aldrig, aldrig, ta dig tillbaka, släppa in dig igen. Jag kommer aldrig låta dig ta över mig igen, förgöra mig. Istället ska jag slåss, slåss med allt jag har. Jag ska slåss för mig själv, för min man, för vårt liv tillsammans. Jag ska slåss för våra framtida barn, alla skratt och all innerlig kärlek.
Jag ska slåss för att leva, och jag, ja, jag ska vinna.

Ändå, vet jag, du kommer alltid att finnas där. I ögonvrån, gömd bakom tilltrasslade tankar, föreställningar. Bakom obekväma kroppar och obehagliga tankar. Men du kommer aldrig, aldrig få makt över mig. Aldrig igen.

 Anorexia, jag gör slut med dig.

Likes

Comments

annat kreativt.

hej mina hjärtan! <3
jag hoppas att livet leker med er och att ni har det fint i höstmörkret.

förra månaden var jag med i Monthly Makers för första gången, då temat passande nog var bokstäver och ord och mitt bidrag såg ut såhär;

i oktober är temat leksaker! hur kul är inte det? jag har inte bara ord, bokstäver, skriverier i fingrarna, jag har allt kreativt. så när jag såg att temat var leksaker visste jag precis vad jag ville göra, virka! mitt bidrag till månadens Monthly Makers blir därför, ett mumintroll!

mumintroll bor i en speciell plats i hjärtat. lilla my är min favorit, egentligen. men vem kan motstå ett vitt molnfluffigt mumintroll? inte jag i varje fall, så drömmig och mjuk. lite som sockervadd. och tove jansson, hur kan en inte älskar henne? <3

om du också vill delta i monthly makers denna månad kan du skicka in ditt bidrag här, hos elsa maria. senast den 28:e ska det vara inne. var med, vetja!
följ monthly makers på
facebook och instagram här.


all kärlek
denise

Likes

Comments

lista

hej vackra filur!
vad innerligt fantastiskt att just du hittade hit! välkommen! <3

så, vem är jag?
jag är en litteraturtokig flicka med författardrömmar som lever och andas ord och bokstäver. en konstnärs själ med hjärtat utanför kroppen. en liten orosfågel med skavsår i själen, ja, det är jag också. jag är dessutom kreativ, sprallig, glad, kärleksfull och oändligt mycket mer.

en lista! ja, jag tänkte att vi startar där, så får ni lära känna mig lite bättre.

Hur gammal är du?
helt nyblivna 27 år, idag :)

Hur gammal känner du dig?
jag känner mig som tjugotvå eller tjugofyra kanske. fick i förrgår höra att jag däremot ser ut att vara mellan sexton och arton, heja mig känner jag!

Vart bor du?
i en två och en halva söder om huvudstaden med världens finaste karl, våra två missar och ett gäng växter. ganska mysigt om jag får säga det själv.

Vad har du gjort idag?
fyllt år och öppnat presenter! samt legat i sängen och snosat på karln.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
såå svår fråga. alla äger sin charm! men jag är en sucker för hösten, tända ljus, senapsgula, roströda, apelsintonade löv att prassla sig genom, gos under filtar. ja, ni hör ju så magiskt.

Är du beroende av något?
mina skriverier. jag får abstinens och glömmer vem jag är utan mina bokstäver och ord.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
i johans famn, alltså min karl. ingen annans.

Vad är du på för humör just nu?
jag skulle vilja ligga på rosa moln, men svärtan innanför revbenen slår livet ur mig.

Vilket är ditt favoritgodis?
jag gillar variation!

Vilken är din favoritaffär?
bokhandeln, såklart. dum fråga.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
jag är både morgon- och kvällsmänniska! kan gå upp innan solen och gå och lägga mig efter många timmars samtalande med månen.

Har du blivit sydd någon gång?
nej, faktiskt inte.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
johan <3

Är du blyg?
ibland, speciellt i nya sammanhang där jag känner att jag inte passar in, eller är rädd för att inte passa in. men annars inte. jag skulle säga att jag är väldigt bra på att komma nära andra människor.

Vad heter du i andranamn?
ingenting.

Vill du gifta dig?
Ja!

Har du något smeknamn?
älskling, flickan, dennis, nisen, nis, denise.

så, där har ni lilla mig.
nu är jag nyfiken! vem är du? och vilket är ditt favoritord?

kärlek
denise

Likes

Comments