Hej tänkte testa en ny grej. Ni bestämmer vad jag ska skriva om!! Kan vara nästintill vad som helst. Så kommentera, vad vill ni läsa för något?
Blev ett kort inlägg nu men skriver mer sen
❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Grymt bra träning idag med båda hästarna, tog med Fay och Madness. Dom var helt magiska.
Jag började med att rida Madness. Red inte fram henne så jätte lång tid, skrittade lite efter det började jag trava och tog ett halvt varv i galopp.
Efter det saktade jag ner t skritt igen och började jobba henne där, hon va ovanligt lugn. Tränade lite sidförande, öppna/slutna och hon gjorde det extremt bra. Hon hade det lite svårt i höger varvet, efter en stund började jag att jobba henne i traven, hon är ju såpass ung så att hon har inte riktigt lärt sig öppna/slutna i trav än. Det svåra med Madness är att när det blir för svårt för henne och för mycket i hennes hjärna så släpper hon allt och bara springer. Det händer oftast i just traven för hon har väldigt svårt för att jobba där. Hon började springa otroligt mycket när jag tränade öppna/slutna men hon lugnade ner sig efter några varv. Vi jobbade väldigt mycket på volterna så vi la även in några bommar där. Hon gjorde det mycket bra, drog sig lite utåt i början men det blev mycket bättre! Efter det la vi ett jätte litet hinder vid X. Liksom så man kunde rida snett över det, så vi tränade lite galoppombyten över det i båda varven. Hon sprang lite efter bytena (hon gör alltid det) så vi tappade takten lite men det gick bättre när vi kommit några gånger, men det blev inte helt bra. När hon gjorde det bra la vi ihop allt till en liten bana. Då skulle jag komma på volten en gång (i trav utan bommar) och flytta henne på öppna delen, hon gjorde det mycket bra. Sen ett till varv på volten över bommarna utan att flytta henne, sen skulle det vara ett avbrott till skritt efter det en galoppfattning sedan över det lilla hindret som vi sedan hade höjt upp till ca 60cm, och hon hoppade sååååååååå fint. Sen gjorde vi samma sak som innan på andra volten och tog hindret + galoppombytet en sista gång. Efter det hoppade jag av henne och ledde av henne. Jag gjorde samma övning på Fay och hon var också jätte jätte fin! Väldigt nöjd över henne.
Känns riktigt bra inför helgens pay'n jump. Tar med alla hästarna. Fay och grace ska få hoppa 1m och 110 och lilla Madness 90.

Bloggar mer sen puss, när vill ni att frågestunden ska komma ut? Imorn?
❤️❤️

Likes

Comments

Heeeej!! Nu tänkte jag äntligen ha en frågestund. Ni får kommentera frågor här under så svarar jag på alla jag kan!! Det kan vara frågor om exakt vad som helst. Det finns även chans att få extralotter så checka IG för mer info❤️❤️
Men kommentera nu massor av frågor!!!!!!!
Och jag har gjort en privat IG som heter deniceprivataa_ där jag kommer att lägga upp bilder på mina hästar och ni kommer få följa min vardag mer i bilder
❤️

Likes

Comments

Idag har det varit en bra dag tycker jag. Jag har fått hyfsat mycket gjort, imorse gick jag ju upp tidigt. Gick vid 10 ut me Madness på promenad, hon var så himla pigg och väldigt svår att hålla. Hundisarna var med också och dom verkade väldigt glada av att få komma ut. Sedan gick jag in i huset och åt lite lunch, pluggade också lite. Efter det red jag Grace, hon var sjuuuukt pigg. Red henne barbacka i ridhuset och shit alltså, längesen hon var så pigg. Ställde sig hela tiden, red henne på vanligt tredelat, helt sick verkligen. Hade 0 kontroll. Men hon var ganska fin endå i slutet av passet, red henne i ca 30 min och i slutet lugnade hon ner sig och var ganska avspänd.
Efter att jag hade ridit grace gjorde jag hela stallet. Sen var det Fays tur, hon va grymt fin. Red henne i ca 40 min kanske. När jag hade ridit klart släppte jag henne lös i ridhuset och hon fick springa lite. Hon tyckte det var superkul och busade supermycket. Sen tog jag in alla hästarna i stallet. Då red jag sedan min systers ponny, hoppade henne. Jag va ju själv så ställde upp 4 st hinder på 4 olika höjder. Är ju tvungen att göra det för kunde ju inte ändra höjd sen. Det var ett räcke på ca 60/70 som ja hoppade fram på sedan ett hinder på 1m/110 och 2 hinder på 120. Hon var såååååå fin, lyssnade på mig så himla bra och allt bara klickade. Verkligen kär i den hästen.
När jag hade ridit klart henne så gick jag in i huset igen.
Åt lite mat, pluggade ännu mer. Rolig men tråkig dag. Hände inte jätte mycket, imorn ska vi åka iväg på dressyrträning med alla hästarna. Tycker inte dressyr är jätte kul egentligen men det är grunden för allt och behöver verkligen fler dressyrträningar.
Gillar ni dressyr?

Likes

Comments

Hej allihopa. Undrar en liten grej, skulle ni vilja ha en frågestund? Alltså ni får ställa vad ni vill och jag svarar. Det kan vara frågor om exakt vad som helst, ni bestämmer :)). Och tack så hemskt mycket till alla er som kommenterar på instagram och här på bloggen, det betyder så himla mycket och tycker att det är så kul att läsa.
Ni får gärna också skriva om det är något speciellt det är ni vill att jag ska skriva om så skriver jag det.
Puss å kram vi hörs sen.

Likes

Comments

Nu sitter jag inne i huset. Det är sjukt kallt ute och massa snö. Tog in Madness runt 10 sedan tog jag ut henne på en promenad med båda hundarna.
Vi gick runt en hel skog som ligger vid oss, jag va tillbaka vid ca 12 så vi va ute och gick i 2 timmar!! När vi kom tillbaka va Madness såklart vrålhungrig så jag släppte ut henne direkt och gav dom alla hö i hagen.
Man märker verkligen nu när det är så kallt ute att dom vill in så tidigt som möjligt.
Men jag tänker att jag tar in Grace sen så får dom andra vara ute lite längre. Kommer bara rida grace i ca 20 min.
När jag ridit klart henne så släpper jag nog ut henne igen sen släpper in Fay. Efter att jag ridit Fay, så tar jag in alla hästarna för dom vill verkligen in.

Likes

Comments

Hej och godmorgon på er. Nu är kl ca 08:00 och jag ska alldeles strax gå ut och fodra hästarna. Som sagt så har jag studiedag idag så är ledig. Jag vaknade vid 7 ungefär, så jag har bara satt på mig kläder nu och ätit frukost. Klockan 08:30 ska jag fodra hästarna sen släppa ut dom sedan göra hela stallet.
Funderar även på om ja ska sladda ridhuset. Hästarna ska få ta det lungt idag. Madness ska få vila helt, funderar på att kanske ta en promenad me henne samtidigt som jag går ut och går med hundarna. Grace och Fay ska jag bara skritta/trava barbacka. Kanske något varv i galopp.
Om jag hinner ska jag även rida min systers D ponny, en sååååå fantastisk ponny som går msvA med många vinster och hoppar med lätthet banor på 135. Kul att rida henne. Nu ska jag iallafall gå ut.
Vi hörs
❤❤❤

Likes

Comments

Idag fick alla hästar hoppträna. Vi hoppade lite längre banor. I början hoppade jag lite längre men vi höjde upp det lite sen.
Grace stod emot något idag vilket hon verkligen inte brukar göra, på framridningen kickade hon lite när ja la till skänkeln. Jag hoppade fram på ett litet kryss och efter det blev hon mycket finare. Jag började med att hoppa en bana på ca 90 cm sen höjde vi upp till 1m/110cm sedan avslutade vi med ett hinder på 115. Hon var otroligt duktig.

Madness fick hoppa lågt idag, vi tog mycket tid till framhoppningen för hon var ganska dum där. Jag hade hoppat ett räcke, hon var sååååå fin. Sen baa vägrade hon, alltså hon bara vägrade för att jävlas med mig. Hon gör så ibland, för hon tycker det är kul. Efter att hon hade jävlats lite med mig hoppade hon som aldrig förr. Men somsagt så hoppade vi inte så högt, en bana på ca 80cm. Hoppade bara igenom den 2 gånger sen avslutade jag.

Fay håller jag ju på att hoppa in Just nu. Tänker att ni får följa med på resan med henne. Men än så länge har vi tränat mycket över bommar, i galopp. För att hon liksom ska få känna hur det känns att komma mot ett "hinder". För hon hoppar ju över bommarna och då får hon en inblick över hur det känns att galoppera mot ett hinder och sedan hoppa. Men idag tränade vi lite med bommar, att reglera lite galoppsprång mellan och vi hoppade till och med över en liten bock idag! Stora framsteg faktiskt. Hon hoppade över den som att den var 1 m hög men hon gjorde det exemplariskt. Väldigt stolt över henne.

I helgen åker jag på tävling med Madness och Grace. Fay ska få följa med för att få känna hur det känns att komma till en annan miljö och få åka lastbil. Vi åker med lastbilen så att alla hästar ska få plats. Väl på tävlingsplatsen kommer min syster gå runt lite med Fay, skritta lite ute. Så hon får känna på atmosfären. Vi har även kollat med dom där och hon ska få låna en av deras uteboxar där, så då får hon känna på hur det skulle kännas att vara på meeting också. Tror att det blir bra för henne.

Imorn ska hästarna få ta det lugnt. Skriver mer om det imorn. Godnatt nu måste verkligen sova haha. Är ledig från skolan imorn pga studiedag så tror jag ska rida mina systrars ponnysar. Är ju ensam hemma hela dagen haha.

Likes

Comments

Hej alla människor, tänkte starta denna blogg för att ni ska kunna följa mitt liv utöver instagram. Kommer såklart också komma upp lite saker om instagram också, men ni kommer helt enkelt få följa mitt liv här.
Jag heter då alltså Denice Lindh, bor i Göteborg på en hästgård. Jag har 3 st hästar för nuläget, en B ponny jag haft i snart 5 år, en C ponny jag haft i 2 år och en ungponny (C ponny) jag endast haft i några månader. Kommer lite fakta om mina ponnys här nere.

Grace är ett sto född 2010. Hon är B ponny och ca 125 cm hög, jag har haft henne enda sen hon var 1/2 år gammal. Så jag har utbildat henne helt själv. 2016 hoppade vi våran första msvB tillsammans. Då var hon alltså bara 6 år gammal. Hon är väldigt tidigt inriden men verkligen inte sönder riden på något sätt. Eftersom att hon är så tidigt inriden så är jag väldigt försiktig med henne, är väldigt mån om henne och vill inte förstöra henne på något sätt. Därför kommer ni märka att jag ger henne mycket vila, eftersom att hon går dom högsta klasserna en b ponny får gå och hon är såpass ung. Graces personlighet är väldigt skiftande, hon har väldigt mycket egen vilja. När man rider henne finns det liksom inget mellanläge, antingen springer hon allt hon kan och man får inte stopp på henne, eller så går hon inte ens fram. Vi jobbar väldigt mycket på det men det är något som kommit dom senaste månaderna. Hon har grymt mycket kapacitet, det är nästan overkligt hur en sån liten ponny kan hoppa så högt. Vi har flugit över banor på 115 ett fåtal hinder på 120 och hon är liksom 125 cm hög och bara 6 år. En grym ponny alltså!!


Madness är också ett sto men född 2008. Har haft henne i ca 2 år. Köpte henne väldigt orutinerad då hon tidigare stod hos en familj som inte alls tog hand om henne bra. Det är svårt att veta exakt allt dom gjort mot henne, men hon var extremt skygg. Man kunde knappt gå fram till henne utan att hon kastade sig bakåt. Man fick knappt röra henne och gjorde man det kunde hon sparka eller bita en. När jag kom in i stallet och skulle provrida henne var hon helt kaos. Hon var hur smal som helst och hon var otroligt rädd. Man såg det i hennes ögon som nästan ropade på hjälp. Trots att hon bet mig flera gånger och var nära på att sparka mig så såg jag något i henne. Det var något med henne, när jag satt upp på henne för första gången skenade hon direkt iväg med mig och blockade av mig. Jag skadade mig inte men hon var väldigt nära på att trampa på mig. Men jag visste att hon bara var rädd. Jag satt upp igen iallafall, skrittade lite på henne. Sen satt jag av, direkt ville jag köpa henne. Jag kände det direkt, hon var smal, vanvårdad men jag visste att det skulle bli bra. Det låg mycket jobb bakom allt, men jag ville ha den ponnyn. Och det blev att vi köpte henne och nu hoppar hon msvA och hinder på 135cm. En magisk ponny.


Fay är då alltså min nya ungponny jag håller på att hoppa in. Det är ett sto och hon är född i slutet av 2012. Hon är väldigt okomplicerad men otroligt het nästintill okontrollerbar, men det är något vi jobbar på.

Hoppas ni tyckte att det var kul att få höra lite om mina hästar och nu kanske ni fick en inblick över hur mina hästar är.
Hejdå sålänge
❤❤

Likes

Comments