En viktig händelse om prinsessan och mördaren del 3 var när Markus berättade för Nina att han sett Ninas pappa komma ur skogen och krockade med ett träd, han sa också att han hittat en blodig kniv som Ninas pappa kastat ut i skogen. Detta påverkar Markus och Ninas relation eftersom att Nina inte vet vad hon ska tro, en av Markus och Ninas pappa ljuger för henne men hon vet inte vem. Denna händelse gör att relationen mellan de två huvudpersonerna blir lite skakig. Något som jag tydligt kommer ihåg var när Teo kom tillbaka till skolan efter att han fått in två fullträffar på Mogge två dagar innan, han själv blev brutalt misshandlad men han tyckte att det var värt det. Folk i skolan beundrade honom när han då visat att det inte var omöjligt att få in ett par slag på Mogge. En karaktär jag gillar är Markus, det är roligt att läsa om honom för att han är nästan alltid inblandad i saker eftersom att han är en av huvudpersonerna. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

frågor del 1

Jag har läst första delen i boken av prinsessan och mördaren, boken inleder med att en kille går hem från en fest och liftar med en kille, då misshandlas han medvetslös. Ett år senare kommer Nina till skolan i Söderbro där hon blir kompis med Lenita. boken handlar alltså om detta och om dessa tonåringars liv i gymnasiet.

Varför har de valt att ha “insekten” som en metafor till teo?

de har valt att ha insekten som namn till Teo för att säkerhetsvakten Mogge tyckte att Teo var som en irriterande fluga med sin spinkiga kropp som bara var där för att irritera.

Vad menar Lina med att hon bryr sig om vad Lenita tycker men hon inte vill det egentligen?

Hon bryr sig om vad Lenita tycker för att hon är populär och folk ser upp till henne. men hon vill inte det egentligen för att hon vill inte bli som Sanna och Catta som inte har någon egen vilja utan bara följer med på Lenitas påhitt.

Ninas hemförhållanden:

Ninas hemförhållanden är inte så bra, hennes mamma dricker för mycket och de flyttar runt rätt mycket eftersom hennes pappa jobbar som snickare.

Markus hemförhållanden:

Markus hemförhållanden är inte så bra heller, han har precis fått veta att sina föräldrar ska skiljas så han är ganska deppig över det. Känslorna man kan hitta hos de båda är att de är båda lite deppiga och funderar rätt mycket över saker och ting i sitt liv, till exempel på kompisar och föräldrar, det finns alltid någon sorts oro hos dem på att något nytt oväntat ska hända.

Snoppa av?

Att snoppa av innebär att man liksom bara avverkar personen, man bryr sig inte så mycket om vad man säger till den utan man behandlar den lite som en nolla. Man nästan fryser ute personen efter gjort det man vill att den ska göra.

Känslan av personen i bilen?

Teo fick ett kallt och ganska läskigt intryck av personen i bilen; precis som om personen i bilen satt och iakttog honom och allt han gjorde för att sedan göra något hemskt.

innebörden av Kuf?

det innebär att man är lite av gatans “familjen annorlunda”, man har inte samma stil som de andra och inte samma typ av till exempel hus som de andra. man urskiljer sig ur mängden.


Likes

Comments