Nu har Superfront avslöjat att de, den första oktober, lanserar en kollektion anpassat för badrum! Alla delar är tillverkade specifikt till Ikeas köksstomme Metod (genom att sätta på sidor, toppar och luckor träder möblerna fram). I och med denna lösning ligger de, till synes exklusiva möblerna, inte alls på den peng som slutfinishen antyder. Hur snyggt?! Till Superfront ska jag definitivt vända mig nästa gång det blir dags att renovera badrum.

Foto: Superfront.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ett par bilder jag tog i Skåne. Vi kom hem natten mellan lör/sön, så det blev bara tre hela dagar där nere. Men så skönt det var att komma bort ett tag. Skåne som är så himla fint. Vi hann bland annat med sol och bad på stranden, besök i Åhus, flertal grillningar, vernissage och 50-års-kalas. Perfekt avslut på sommaren.

Likes

Comments

I söndags var det dags för Miltons 1-årskalas! Hem rullade vi efter alla underbara bakverk. Det blir svårt att toppa till Célines födelsedag, haha. Efter kalaset åkte vi hem till Lukas guddotter Hailey som precis fyllt 3. Hon fick sin födelsedagspresent och vi grillade och myste ute!

Alla foton är tagna av Charlotte.

Himmelska oreo-cakepops och morots-cupcakes som duktiga Charlotte bakat själv.

Födelsedagsbarnet smakar på babblarna-tårtan!

Tindra och Céline som hängde i lekhörnan mest hela tiden.

Likes

Comments

Jag har varit så sugen på en Bucket Bag från Mansur Gavriel ett tag nu. Helt förälskad i den stilrena designen. Den har varit helt slutsåld, men igår fick de äntligen in fler på deras hemsida (amerikansk, vilket innebär tull- och moms-tillägg). De flesta färgerna är däremot redan slutsålda. Antagligen kommer det även in fler hos deras återförsäljare snart. Men det lär ju dessvärre ta slut lika snabbt där också...

Likes

Comments

I torsdags var vi på BVC för vägning/mätning samt femmånaders-vaccination. Céline väger nu ca 8 kg och är 65 cm lång. Hon är då något större än medel (men inte överdrivet). De senaste månaderna har hon verkligen lagt på sig bebishull, men det tycker jag mest är sött! Antagligen planar det ut när hon börjar röra sig mer och mer.

Den här gången kunde även Lukas vara med på vaccinationen och jag vet inte om det spelade in men Céline skrek knappt och satt och skrattade bara en kort stund efteråt (vid tremånaders var hon betydligt mer upprörd). På kvällen var hon lite smågrinig och lite tröttare än vanligt, men som sist ingenting konstigt. Jag tycker verkligen att det är viktigt att ta dessa vaccin när man har möjligheten, inte bara för sitt eget barn, utan även för sina medmänniskor. De finns de som inte är tillräckligt friska för att kunna vaccineras, och de måste då istället förlita sig på en slags "grupp-immunitet". Det vill säga att människor runt om kring är immuna och därför inte kan infektera de som inte har haft samma möjlighet. Därför tycker jag att det borde vara en självklarhet för alla, och till och med att det är själviskt att inte vaccinera sina barn mot dessa, ibland livshotande, sjukdomar. Hur upprörda folk än blir av att höra sånt.

Tillbaka till Céline - hon har nu äntligen börjat svälja merparten av maten jag ger henne (från att bara spotta ut och få kväljningar). Bara för någon dag sedan har jag rutinmässigt börjat med att ge lite gröt på förmiddagen och någon slags puré på eftermiddagen. Det är kul att det börjar lossna! Hon har däremot inte riktigt fått in snitsen var gällande "hur man ska äta", så därför hamnar en del fortfarande utanför. Hon är ju så van vid att lapa i sig mjölk, så hon måste därför förstå att det är en annan teknik som gäller när skeden kommer, haha.

Rulla gör hon numera mest hela tiden, ryggen är inte alls roligt att ligga på längre. Men helst vill hon sitta, även fast hon inte riktigt kan. Hon försöker även ta sig fram, men det går rätt dåligt. Just nu tror jag vi är i en sådan där "vill mer än vad jag kan"-fas, vilket förstås gör henne väldigt frustrerad. Hon vill se och upptäcka mer än vad hon kan göra på egen hand. Det ska därför bli skönt när hon kan börja röra sig, samtidigt som det även innebär att man måste ha mycket mer koll...

Likes

Comments

I slutet av augusti ska jag äntligen göra någonting åt mina nedrans ögonbryn. Jag ska nämligen göra en kosmetisk pigmentering (icke-permanent). Något jag funderat över ett bra tag. Mina ögonbryn är väldigt glesa och visa partier är dessutom väldigt "kala", vilket jag inte alls tycker ser särskilt bra ut. Ögonbrynen är en sådan där grej som jag nästan alltid känner att jag måste fixa till och sminka innan jag går ut. Ögonbrynen gör ju faktiskt så mycket för ansiktet

Det är väldigt tidsödande och inte heller helt enkelt att få till ögonbrynen i min mening, och trots detta blir jag nästan aldrig helt nöjd (vilket kan bero på att jag inte är särskilt duktig heller). Därför kommer detta förhoppningsvis göra att jag sparar så mycket mer tid och energi!  Jag hoppas även att vi då ska kunna snygga till formen litegrann. Det ska bli så skönt att känna mig mer eller mindre klar när jag vaknar!

Likes

Comments

I höst ska jag få börja använda hjärnan litegrann igen! Jag kommer läsa en distanskurs i Praktisk Projektledning ​vid sidan av mammaledigheten. Det är bara 7,5 högskolepoäng, men jag tycker att det ska bli himla kul att "komma tillbaka" litegrann. Även fastän jag älskar att få all denna kvalitétstiden med min fina dotter så kan jag inte hjälpa att faktiskt sakna studierna och att få jobba. Att ha den där känslan av att utvecklas och komma någonstans karriärmässigt. Om vi hade haft möjligheten så hade jag mycket hellre delat upp föräldraledigheten lika, det tror jag att både jag, Lukas och Céline hade gynnats av. Men i och med vår åldersskillnad är det inte så konstigt att Lukas har kommit längre i sin karriär och därför blir det väldigt svårt för oss ekonomisk att dela upp det så.

Sedan kommer jag säkert ändå krypa till korset nästa vår och jämra mig över att jag hellre vill vara hemma med Céline, haha... Men så är det väl nästan jämt, man vill ha det man inte har.

Likes

Comments

Jag hade de bästa dagarna på länge i helgen. Min älskade Lukas fyllde 30 (!) år och det firades stort. I flera månader hade jag planerat en överraskningsfest som skulle äga rum hemma hos oss, i vår nya lägenhet. Men då vi inte alls hade hunnit komma i ordning blev det till att fixa en nödlösning. En vecka innan satt jag och försökte göra allt i min makt för att hitta någon trevlig restaurang/bar eller lokal som jag kunde abonnera och som inte var allt för dyr. Jag fick tillslut ett bra erbjudande från ett mindre men charmigt ställe som enbart ligger två kvarter från vår lägenhet. Så till slut löste sig lokalproblematiken till det bästa och jag slapp ställa in allting.

När Lukas duschade och gjorde sig i ordning för att gå ut och äta med mig och ett par vänner (vilket han trodde var planerna) smet jag ut och lämnade en lapp på sängen. Där stod det att han skulle möta upp mig vid det abonnerade stället kl 20:30. Jag mötte då upp Johan och Jenny som jag tog följe med och väl där styrde jag upp allting med ägaren. Gästerna började ramla in vid 20:00 och alla var där i god tid tills dess att Lukas skulle dyka upp. Några minuter innan han kom gömde sig alla gäster i ett rum bakom baren. När Lukas sedan kom dit möttes han enbart av mig, men några sekunder senare kom alla gäster fram och sjöng! Han blev jätteglad och överraskad, det var ju så många som dök upp och ville fira honom! Därefter bjöds det på välkomstdrink och lättare plockmat och minglet var i full gång. Kvällen slutade till slut på ett annat ställe tvärs över gatan. Både jag och Lukas hade en så himla trevlig kväll och överraskningsfesten blev verkligen över min förväntan.

Lördagen och söndagen därefter myste vi bara hela familjen. Åt god mat, njöt av sommarens varmaste dagar och att Lukas för en gångs skull var ledig (han jobbar snart ihjäl sig den där människan...). Sammanfattningsvis en helt underbar och välbehövd helg.

Likes

Comments

Igår blev det en sväng förbi på Livly där jag inhandlade lite kläder till Célines höstgarderob. Jag diggar verkligen Livly, kvalitén är så fin och det är få plagg som jag inte skulle vilja ha med mig hem!

Likes

Comments