MAT

VEGANSKT OCH GLUTENFRITT PAJSKAL AV KIKÄRTOR ☾✰

Haha, nej jag har inte blivit vegan (skulle tyvärr aldrig funka för mig). Men jag åt ju länge glutenfritt pga magproblem och hittade då detta nyttigare pajskal som jag alltid gör sen dess!

De flesta jag berättat receptet för har ingen aning om att det ens går att göra pajskal av kikärtor. Perfekt att dela med mig av det här på bloggen så att alla får veta hur lätt det är! Det smakar verkligen supergott, tänk hummus men ännu mildare smak. Det är också ett bra sätt att få i sig proteinrika kikärtor (och minska gluten i sin kost), men kan säga att det blir aldrig lika frasigt som ett "riktigt" pajskal. Degen är smidig och knappt kladdig alls att jobba med och är lätt att trycka ut i en pajform.

Om ni undrar över min fyllning på bilden så är den inte vegansk, det är äggstanning i min paj tillsammans med sötpotatis, zucchini, fetaost, körsbärstomater och gul lök.

Recept pajskal:
1 förpackning kikärtor á 380g (häll av spadet)
3 msk mandelmjöl (eller valfri annan sort)
2 msk valfri olja

Mixa allt i en matberedare. Klicka ut i en form och tryck ut till lagom tjocklek. Sen är det bara att göra som en vanlig paj, nagga, sätt folie i kanterna så de inte rasar ner och förgrädda skalet på 200 grader i 20 min.
Sen fyller du med vad du vill och gräddar till perfektion. Toppen!

Hoppas att du också kommer det gilla det lika mycket som jag (och sambon som jag lurade i pajen utan att säga vad det var gjort på hehe! Han berömde maten innan jag berättade till och med 😜)

Gillar

Kommentarer