DIY

VÄXTFÄRGA ROSA MED AVOKADO ☾✰

Nu var det ett tag sen jag testade detta för första gången, men jag utlovade då på mina Instastories att jag skulle dela med mig av hur jag gjorde till er såklart!

Samla på dig (i plastpåse i frysen) skal och kärnor av avokados. Det kan ju ta lite tid att få ihop så många man behöver för att färga om man inte äter så ofta, vilket var fallet för mig. Men när du har tillräckligt till receptet nedan så tar du bara fram dem. Jag färgade ju inte så stor mängd tyg, så du kan dubbla receptet om du färgar större mängd!

Jag valde att färga några loppade bomullsservetter och en solkig vit t-shirt när jag färgade första gången. Jag ville se om det var sant att man fick till den där perfekta brända gammalrosa tonen med hjälp av bara avokado - det lät ju typ för bra för att vara sant... Men jodå, blev toknöjd med resultatet på båda textilierna!

För att göra detta behöver du:

3 avokado, urgröpta skal + kärnor
5 l vatten
stor kastrull/gryta
något i vitt eller väldigt ljust bomullstygHäll upp cirka 3 liter vatten i en kastrull. Skär avokadoskalen + kärnor i bitar och ha i vattnet, låt koka upp och sjuda i minst en timme. Rör ofta för att minska ojämn färgning. Tror det kan bli ännu mer perfekt jämnt färgat om man tar upp all avokado innan man stoppar i tyget!Sen fick det svalna och stå och dra i ca ett dygn.
Sen nästa dag stoppade jag ner t-shirten och servetterna som jag hade sköljt genomblöta i vatten innan och kokade upp blandningen och lät puttra en liten stund. Typ nån halvtimma kanske. Stäng av plattan och låt allt stå och svalna över natten.
Nästa morgon, ta upp tyget, skölj + krama ur lite försiktigt och låt sedan torka.

Se så fint t-shirten och servetterna blev!

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

whaaat, rosa av avocado, där lärde man sig nått nytt, bra tips 👍

nouw.com/svullo
svullo
svullo,

Ja det blev jätte snyggt👍👍

nouw.com/svullo