ÖVRIGT, ÅNGEST

VARFÖR JAG INTE FÖLJER SÅ MÅNGA ☾✰

Om ni kollar på min Instagram så ser man direkt att jag följer väldigt få konton, under 300. De flesta jag känner följer minst tre gånger fler! Är det jag som är en diva som tycker alla ska följa mig men icke nedlåter mig till att bry mig om vad andra vill berätta genom sina bilder? Är jag egentligen ett weirdo som kanske inte har några vänner? Eller kan det vara så att jag pga min trötta hjärna och ångest över för många intryck gör att jag är tvungen att vara selektiv i vad jag serveras i medierna varje dag?

Förr följde jag massor av konton, hade ett stort nätverk på FB, läste trippelt så många bloggar som idag, följde företags FB-sidor och fick massor av reklammail i inkorgen. Allt det förändrades när jag mådde som sämst. Jag klarade inte av att se allt som hände (läs gärna mitt tidigare inlägg om att jag inte kollar nyheter) utan vart tvungen att ta bort och avfölja allt utom det som stod mig närmast eller sånt jag blev genuint glad över (jag säger bara hundvalpar på instagram!!).

Vänner på FB rök eller doldes i flödet, nyhetsbrev avslutades på löpande band och jag sållade i blogglistan. Allt för att få mindre ångest. Jag menar, när jag låg hemma och grät och stirrade i väggen - oförmögen att ta mig upp ur sängen eller ur pyjamasen - så hade ”alla andra” perfekta liv som rullade på och som de såklart visade upp konstant. Det gjorde helt enkelt för ont, att jag var svag och de var normala människor som orkade allt jag också ville orka. De levde livet och jag vågade inte gå utanför dörren. Dessutom blev jag under denna tiden väldigt ointresserad av vad andra gjorde, jag hade liksom fullt upp med kaoset i mitt eget liv och det mesta kändes bara så himla oviktigt i jämförelse. Det enda jag tyckte var kul och som höll mitt humör någorlunda uppe var faktiskt att posta på insta. Jag fick vara lite kreativ, jag tog mig för något och jag fick en liten boost av likes. Så tack alla för att ni gillat mig!


Även efter att jag börjat må bättre så har jag behållit denna typ av minimalism i sociala medier och trivs väldigt bra med det. Så ta inte illa upp om jag inte följer dig, det finns många av mina vänner som jag inte ens följer. En stor anledning till just det är att jag hellre vill ringas eller ses över en fika och prata om vad som egentligen pågår i deras liv än att se statusar eller bilder. Umgås med mig på riktigt! Ring mig! Eller skicka åtminstone ett meddelande som bara är riktat till mig och inte till hela världen. Då skulle jag bli himla glad ❤️

Hur ser dina medievanor ut? Vill du ha koll på alla eller är du lika trött på flödet som jag?

Gillar

Kommentarer

Linda,

Tycker att det låter sunt. Man måste alltid utgå från sig själv och vad man själv mår bäst av. Själv rensar jag emellanåt både på instagram och Facebook. Tycker inte att nag hela tiden kan fylla på med nytt (gäller framförallt instagram) utan sålla och behålla sånt jag verkligen gillar. himla fin klänning också som du har i detta inlägget!

www.livetpåsmulan.se
dearlizette
dearlizette,

Tack, det är en härlig kjol faktiskt 😉 Visst är det så, man hittar nytt man börjar följa för att man utvecklar smak och intresse hela tiden och då är det superbra att inte bara låta det växa utan avfölja en del som inte ger lika mycket längre!

nouw.com/dearlizette
odd.eco,

Resonerar precis dom du, jag följer enbart konton jag verkligen vill följa. Slinker jag in på ett konto som följer över flera tusen så blir jag lite skeptisk och ifrågasätter hur genuint är det kontot? Är det något att följa eller söker dom bara följare.. Btw varför bor du inte i Malmö!! Du verkar störtskön och jag behöver fler bohem influencers i mitt liv (nej jag är inte creepy... haha). 😉

oddeco.blogg.se
dearlizette
dearlizette,

Men hallå flytta till Halmstad! Känner exakt samma ju, ingen vän i min närhet som är riktigt lik mig utan ser på livet annorlunda...

nouw.com/dearlizette